kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Orman Muhafaza Memuru Maaşı 2023 Ne Kadar?

Orman muhafaza memuru maaşı 2023 ne kadar? Orman muhafaza memuru görevleri nelerdir? Orman muhafaza memurlarının tazminatı ve ödenekleri nelerdir? Orman muhafaza memurları 2023 yılında ne kadar maaş alır?

A+
A-

Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Dört bir yanı doğa harikası yerlerle çevrili olan ülkemiz güzelliği ile adeta herkesi büyülemektedir. Doğaya aşık olan binlerce kişi şehirlerden uzaklaşmak istemektedir. İşte bu noktada hem doğa ile iç içe olayım hem de devlet güvencesi altında olayım diyenler için özel bir meslek karşımıza çıkmaktadır. Pek bilinmeyen ancak özel bir meslek olan “Orman Muhafaza Memurluğu” doğa ile iç içe yürütülen bir meslektir. Doğayı seven binlerce kişi orman muhafaza memuru olmak istemektedir. Peki orman muhafaza memuru nedir? Orman muhafaza memuru görevleri nelerdir? Orman muhafaza memuru maaşı 2023 ne kadar? Orman muhafaza memuru maaşları 2023 ne kadar? Muhafaza memurları 2023 yılında ne kadar maaş alır?

Ormancılık ve Orman Ürünleri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Orman Muhaza Memuru Nedir?

Orman Muhafaza Memurları, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışırlar. Devlet memuru olarak çalışan personeller Türkiye’nin dört bir yanında görev yapmaktadır.  Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan ormanlarda, doğa alanlarında çalışan personellerin mesleği sevmeleri gerekmektedir. Kırsal bölgelerde, taşralarda, dağlık alanlarda çalışan personellerin doğada yaşayabileceği zorluklar ve karşılaşacağı tehlikelere karşı tedbir olarak silah taşıma hakları bulunmaktadır.

Orman Muhafaza Memurunun Görevleri Nelerdir?

Orman muhafaza memuru olarak çalışan personellerin pek çok görevi bulunmaktadır. Ancak en önemli görevleri isimlerinden anlaşılacağı gibi ormanları muhafaza etmektir. Personeller ormanları, orman ürünlerini, doğayı ve çevreyi korumakla görevlidir. Ayrıca görev yaptıkları bölgelerde ormanların içinde ve dışında ağaçlandırma işlemi yapılan sahaların, parkların, fidanlıkların, tabiat anıtlarının, koruma sahalarının, özel bölgelerin korunmasından sorumludurlar.

Av hayvanlarını, akarsu ve göllerde yaşayan balık varlığı korumak yine muhafaza memurlarının görevleri arasındadır. Ayrıca avcılık ve balıkçılık faaliyetlerinin doğru yapılması için de personeller çalışma yürütür.

Orman muhafaza memurları ormanların doğru şekilde işletilmesi için görev yapar. Damga ve işaretleme işlemlerini yürütür. Anormal ağaçları tespit eder, kesim işlemi gerçekleştirir. Personeller ayrıca tomun temini, orman ürün üretimi, ağaçlandırma çalışmalarını da yürütür.

Personeller görev bölgelerinde çıkan yangınlarla mücadele ederler. Ormanlara yönelik zarar veren her şeyle mücadele ederler. Ayrıca görevlerini yürütmeleri için kendilerine verilen her türlü eşya, silah ve malzemeyi korumakla yükümlüdürler.

Orman Muhafaza Memuru Maaşı 2023

Orman muhafaza memurları zor şartlarda görev yaparlar. Yangın gibi doğal afetlerle bile mücadele ederler ve ormanları korurlar. Ayrıca yerleşim yerlerinden ve insanlardan uzak bölgelerde de faaliyet gösterirler. Bu nedenle orman muhafaza memurlarının maaşları da oldukça yüksektir. Ayrıca personellere maaşlarının yanı sıra mesai ücret, yangın söndürme tazminatı, koruyucu malzeme temini, koruyucu gıda yardımı, toplu taşımadan ücretiz yararlanma hakkı ve tazminat da verilmektedir. Bu kapsamda orman muhafaza memurlarına verilen maaş, yardım ve tazminatlar pek çok kişi bu mesleğe yönlendirmektedir. Orman muhafaza memuru maaşını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personelin evli olup olmadığı, çocuk sahibi olup olmadığı, eşinin çalışıp çalışmadığı, görev bölgesi, derecesi, eğitim seviyesi ve aldığı tazminatlara göre maaşı değişebilmektedir. Bu kapsamda orman muhafaza memuru maaşı 2023 yaklaşık 24 bin TL civarındadır.

1/4 derecesinde olan ve 30 hizmet yılını dolduran orman ve muhafaza memuru net maaşı 2023 24 bin TL civarındadır.

3/1 derecesinde olan ve 17 hizmet yılı bulunan orman ve muhafaza memurları maaşları 2023 23 bin 700 TL civarındadır.

7/1 derecesinde olan ve 5 hizmet yılını dolduran orman ve muhafaza memuru maaşı 2023 23 bin 550 TL civarındadır.

10/2 derecesinde bulunan ve mesleğe yeni giren orman ve muhafaza memurları 2023 yaklaşık 23 bin 480 TL’dir.

orman muhafaza memuru

Orman Muhafaza Memuru Mesai Ücreti 2023

Personeller her ay düzenli olarak aldıkları maaşlarının yanı sıra bazı yarım ve ödenekler de almaktadır. Örneğin orman muhafaza memurlarına normal çalışma saatleri dışında çalıştıkları saatler doğrultusunda her ay 80 saate kadar mesai alabilir. Ayrıca her saat başına 5 kat fazla mesai ücreti ödenmektedir. Bu kapsamda orman muhafaza memuru mesai ücreti 2023 en fazla 852 Türk Lirası olarak ödenebilmektedir.

DGS Orman Mühendisliği

Orman Muhafaza Memuru Ödenekleri 2023

Türkiye’deki ormanlarda her yıl ne yazık ki yangın felaketleri yaşanmaktadır. Orman muhafaza memurları da bu kapsamda orman yangınları ile mücadeleye katılmaktadır. Ve bu mücadele için yangın söndürme tazminatı almaktadırlar. 2023 yılında bu tazminat 700 TL olarak ödenmektedir. Ayrıca personellere orman yangınlarıyla en iyi şekilde mücadele edebilmeleri için koruyucu giyim ve donanım malzemesi dağıtılmaktadır. Yine personellerin karşılaşabileceği zehirli, radyasyonlu ve gazlı ortamlarda kullanabilmeleri için koruyucu gıda yardımı da yapılmaktadır. Orman muhafaza memurlarının diğer bir avantajı ise bulundukları bölgelerde resmi üniformaları ile toplu taşımalardan ücretsiz faydalanabilirler.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Orman muhafaza memuru hangi kanuna tabi?

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan orman muhafaza memurlarının atama ve yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esasları kapsar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.