kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Otopsi Yardımcılığı Maaşı 2024, Adli Tıp Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Adli tıp teknikeri maaşları ne kadar olacak, otopsi yardımcısının görevleri nelerdir, adli tıp teknikeri nasıl olunur, adli tıp teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör otopsi yardımcılığı maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Otopsi yardımcılığı maaşı ne kadar güncel, çalışma şartları nelerdir, kamu ve özeldeki maaş farkı, adli tıp teknikeri nasıl olunur ve çalışma saatleri nelerdir… Bu ve bunun gibi  sorularınıza cevap verdiğimiz bu yazımızı sizler için derledik.

Otopsi Yardımcılığı Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

OTOPSİ YARDIMCILIĞI NEDİR? ADLİ TIP TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Otopsi yardımcısı ya da diğer bir deyişle adli tıp teknikeri bir sağlık teknikerliği unvanıdır. Tüm sağlık teknikerliklerinde olduğu gibi yardımcı eleman pozisyonunda yapılan bir meslektir. Yardımcı personel olma konusunu daha da açmak için adli tıp teknikeri görevlerini kabaca sıralarsak:

Otopsi için gönderilen cesedi ve belgeleri kontrol etmek, morga kabulünü sağlamak ve bu işle ilgili kayıtları tutmak.

Otopsi salonunun ve bu iş ile alakalı her ortamın uygunluğunu sağlamak.

Ceset ile ilgili tüm kayıtları tutmak ve arşivlenmesini yapmak.

Otopside hekimin direktifleri ile cesedin diseksiyonunu yapmak ve örnek alınmasında sonra kapatmak.

Adli olay yeri incelemelerine katılmak ve morg, otopsi odası ve diğer ortamlardaki ekipmanları hazırlamak, eksik malzemeleri temin etmek ve sterilizasyonu sağlamak

ADLİ TIP TEKNİKERİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Adli tıp teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Adli Tıp

Adli Tıp Teknikerliği

Otopsi Yardımcılığı

 

ADLİ TIP TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? OTOPSİ YARDIMCILIĞI ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık teknikerlerinin neredeyse tamamının çalışma şartları zordur. Adli tıp teknikerliği de aynı şekilde zor bir meslek olarak karşımıza çıkmaktadır. Uğraşılan işin cesetler ile olması işi başlı başına zor kılmaktadır. Koku konusu bu mesleğin en sıkıntılı taraflarından birisidir, bildiğiniz üzere cesetler korunsalar da koku yapabilmektedirler.

Adli tıp teknikerleri yukarıda görevleri kısmında da belirttiğimiz üzere olay yeri incelemeye giderek açık havada ya da morg ve otopsi salonunda kapalı ortamda çalışmaktadırlar.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir. Adli tıp teknikerleri için de aşağı yukarı bu kadar olduğunu söyleyebiliriz fakat nöbet, ek mesai gibi şeyler tüm sağlık alanında olabildiği için bunun biraz daha üzerine çıkabilmektedir.

OTOPSİ YARDIMCILIĞI MAAŞLARI NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra alacakları 2024 maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak adli tıp teknikerleri de bu zamdan sonra 24-26 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

Otopsi Yardımcılığı

ÖZEL SEKTÖR ADLİ TIP TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılacak zam sonrası adli tıp teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 18-22 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

Otopsi teknikeri özelde çalışabilir mi?

Bu programdan mezun olanlar, sağlık personeli olarak kamu ve özel sektördeki hastanelerde çalışabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.