kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Penti Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Penti Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Penti nedir? Ne demek? Penti çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Penti personel alımı 2023 nasıl?

A+
A-

Türkiye’de ve dünyada üretilen ürünlerin neredeyse tamamı kadınlara yöneliktir. Kadın giyim ve kadın tekstil markaları dünyadaki en ünlü giyim markaları arasındadır. Kadın giyim, tekstil, iç çamaşırı, çorap, pijama vb. ürünlerin satıldığı “Penti” markası Türkiye’deki en büyük kadın ürünleri satan firmalardan biridir. Türkiye’de rakip tanımayan firmalardan biri olan Penti’nin ülkemizde pek çok firması bulunmaktadır. Alışveriş Merkezlerinde yani AVM’lerde, şehir merkezlerinde ve işlek caddelerde bulunan Penti mağazalarına her gün binlerce müşteri uğramaktadır. Bu mağazalarda da binlerce personel istihdam edilmektedir. Peki Penti nedir? Penti ne demek? Penti çalışma şartları 2023 nasıl? Penti çalışma saatleri 2023 nasıl? Penti personel maaşları 2023 ne kadar? Penti personel alımı 2023 ne zaman?

Penti Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? Penti Çalışma Saatleri

Penti Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de faaliyet gösteren kadın giyim ve tekstil firması olan Penti 1950 yılında kurulmuştur. Mois ve Yased Kariyo kardeşler tarafından kurulan Penti markası ilk başta iki farklı firmayken daha sonra firmaların birleşmesiyle oluşmuştur. Türkiye’de kadın giyime damga vuran Penti firması ürettiği ürünlerle 7’den 70’e binlerce müşteri tarafından tercih edilmektedir. Penti ismi ise 1984 yılında markanın adı haline gelmiştir. Penti firmasının Türkiye’de 200’den fazla mağazası bulunmaktadır. Yurtdışında ise firmanın 19 ülkede 40’ın üzerinde mağazası faaliyet göstermektedir.

Penti Personel Alımı 2023

Kadın giyim ve kadın tekstil sektöründe Türkiye’deki en büyük firmalardan biri olan Penti’nin ülkede 200’ün üzerinde mağazası bulunmaktadır. Bu mağazalarda ise binlerce personel çalışmaktadır. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde faaliyet gösteren Penti bünyesinde çalışan personellerin sayısı yüzlerce ile ifade edilmektedir. Penti her yıl mağaza sayısını artırmaktadır. Bu nedenle mağaza sayısı artıkça da firma personel alımı yapmaktadır. Penti personel 2023 yılında da devam edecektir. Kariyet siteleri ve resmi internet sitesi üzerinden personel alım ilanları yayınlanmaktadır.

Penti Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Firmanın Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Amasya, Konya, Bursa gibi pek çok şehirde şuesi bulunmaktadır. Bu mağazalarda ise farklı kadro ve pozisyonlarda çok sayıda personel çalışmaktadır. Personeller haftada 6 gün çalışmaktadır ve haftada 1 gün haftalık izin hakkı bulunmaktadır. 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller ise 14 günlük yıllık izin hakkına sahip olmaktadır. Firma şubeleri her gün binlerce müşteriyi ağırlamaktadır. Gelen müşterilen iç çamaşırı ve çorap gibi ürünleri denemek için kabinlere yönelmektedir. Bu nedenle mağazalarda yoğunluk yaşanmakta ve çalışanların dinlenmek için pek az zamanı bulunmaktadır.

Penti mağazalarında çalışma saatleri 2023 günlük 7.5 saat olarak belirlenmiştir. Ancak çay, yemek, ihtiyaç, sigara molası bu saatlere dahil değildir. Bu anlamda personeller 9 saat boyunca mağazalarda görev yapar. Mağazalarda personeller genellikle vardiya usulü ile çalışmaktadır. Personellerin çalışma süreleri de mağaza sorumlusu tarafından belirlenmektedir.

<div></div>

Penti Personel Maaşları 2023

Penti firmasının maaş politikasının temelinde asgari ücret bulunmaktadır. Penti personel maaşları asgari ücretten yüzde 30 civarında daha fazladır. Penti personel maaşları 9500 TL civarındadır. Ayrıca firma personellerine yemek kartı da vermektedir. Şehir merkezine uzak AVM’lerde çalışan personeller için servis hizmeti de sağlanmaktadır. Penti personellerinin yüzünü maaşlardan ziyade prim sistemi güldürmektedir. Mağazalara ve personellere verilen kota hedefi doldurulması takdirde personellere prim ödenmektedir. Penti prim miktarı 2023 maaşların yarısı kadar yani yaklaşık 3000 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Ukrayna İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Penti kaç şubesi var?

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, Türkiye’de 220 mağazaya ulaştıklarını, ayrıca 15 ülkede 55 mağazaları bulunduğunu söyledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.