kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Podolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Podolog Maaşları 2023 Ne Kadar? Podolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Nasıl? Devlette Podolog Maaşları 2023 Ne Kadar? Özel Sektörde Podolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye, dünyanın en gelişmiş sağlık sektörüne sahip ülkelerin başında gelmektedir. Farklı bilim dallarında, farklı alanlarda en iyi hizmet, en iyi tedavi, en iyi doktorlar, en iyi sağlık personeli Türkiye’dedir. Hem bilinen alanlarda hem de yeni alanlarda önemli adımlar atılmaktadır. Sağlıkta yeni alanlardan biri de podoloji alanıdır. Bu bilim alanında çalışan personellere podolog denir. Bu kişilerin meslek bilgisi, maaş bilgisi, çalışma şartları merak edilir. Peki devlette ve özel sektörde podolog maaşları 2023 ne kadar?

Podolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personeller hastanelerde, özel firmalarda, spor kulüplerinde, muayenehanelerde, otellerde, SPA merkezlerinde çalışabilir. Personeller son derece steril, temiz, hijyenik bir ortamda çalışır. Konforlu bir çalışma ortamına sahiptirler. Bilgisayar, telefon, yazıcı, tedavi aletleri, sağlık ekipmanları gibi her türlü donanıma erişimleri bulunur. Çalışma saatleri normal vardiya şeklinde sabah 09.00 akşam 18.00 şeklinde olabileceği esnek de olabilir. Örneğin yalnızca randevu sistemiyle de çalışan persoenller bulunur.

Podolog Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

 

Devlette Podolog Maaşları 2023

Devlette podolog maaşlarını belirleyen pek çok unsur bulunur. Personellerin evli olup olmaması, çocuk sahip olup olmaması, ek tazminat, sigorta ve BES kesintisi, Asgari Geçim İndirimi aylıklar konusunda belirleyicidir. Ayrıca personeller kalkınmada öncelikli yerlerde ve şehir veya ilçe merkezlerine 10 km’den daha fazla uzak yerlerde görev yaparlarsa ek özel hizmet tazminatı alırlar.

Podolog sağlık teknikeri olarak çalışan personeller önlisans mezunu olarak devlette görev yaparlar. Bu çalışanlar 10/2 derecesinden göreve başlarlar ve 1/4 derecesine kadar yükselebilirler. Bu kapsamda derece ve kıdem ile deneyime göre devlette podolog maaşları şu şekildedir;

10/2 derecesinde mesleğe yeni başlayan podolog maaşı 2023 14 bin 300 TL civarındadır.

Özel Sektörde Podolog Maaşları 2023

Özel sektörde hemen hemen her meslekte olduğu gibi podolog olarak çalışan personellerde başlangıçta düşük ücretler alır. Ayrıca çalıştıkları kurum, firma, iş yoğunluğu, deneyim ve başarıya göre maaşlar değişebilir. Örneğin özel hastanede çalışan bir personel daha düşük ücret alırken bir futbol kulübünde çalışan personel daha yüksek maaş alabilir. Özel sektörde podolog maaşları 2023 8 bin 506 TL ile 10 bin TL arasında değişmektedir. Uluslararası standartta hizmet veren, özel olarak sporcularla, yöneticilerle çalışan personeller ise 5-10 bin dolar ücret alabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Desinatör Maaşları 2023 Ne Kadar?

Podolog kaç yıl?

Podoloji bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.