kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polimer Malzeme Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Polimer malzeme mühendisi maaşları ne kadar oldu? Polimer malzeme mühendisleri özel sektörde ve devlette ne kadar maaş alır? Polimer malzeme mühendisi görevleri nelerdir?

A+
A-

Polimer malzeme mühendisi maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, ne iş yapar, polimer malzeme mühendisi nasıl olunur sorularını sizin için yanıtladık. Bu yazımızda en güncel bilgileri bulabilirsiniz.

Hem bileşiminde metal olan madenlerden metal ve alaşım; hem de metal olmayan maddelerin elde edilmesi, işlenmesi, kullanabilir hale gelmesi için hammadde üretimi ve ürün üretimi yapan mühendisler malzeme mühendisleridir. Özellikle polimer (kauçuk, plastik vs.) madde üzerinde çalışan grup ise polimer malzeme mühendisi grubudur.

Polimer Teknolojisi

POLİMER MALZEME MÜHENDİSİ NE İŞ YAPAR, GÖREVLERİ NELERDİR? NASIL OLUNUR?

Polimer malzeme mühendisinin ne iş yaptığını görevlerine bakarak anlamak mümkün olacaktır. Polimer malzeme mühendisi görevleri genel olarak şu şekildedir.

  • Ham maddelerin çıkarıldıktan sonra temizlenmesi, saflık derecesinin arttırılması, en kaliteli şekilde üretilmesi gibi süreçleri planlamak, yönetmek ve denetlemek
  • Gerekli ortamı oluşturarak polimer veya diğer hammaddelerden yeni malzeme üretimi için çalışmak ve bu malzemelerin şekillenmesini sağlamak
  • Malzemelerin korunmasına yönelik ortamın oluşmasını sağlamak
  • Üretilmiş olan ürünlerin kalite kontrolünü yapmak ve analizini gerçekleştirmek

Peki polimer malzeme mühendisi olmak isteyen bir birey, mesleki olarak bu konuda çalışmak isteyen bir aday nasıl polimer malzeme mühendisi olabilir?

Polimer malzeme mühendisi olmak isteyen bir kişinin öncelikli olarak polimer malzeme mühendisliği bölümünü kazanmış ve buradan mezun olmuş olması gerekmektedir. Akabinde polimer malzeme mühendisi olarak görev yapabilmek, bir meslek sahibi olabilmek için ise izlemesi gereken yollar özel sektöre ve kamuya göre değişkenlik gösterecektir.

Özel sektörde polimer malzeme mühendisi olmak için polimer malzeme mühendisliği mezununun bu alanda faaliyet gösteren firmaların ilanlarını takip etmesi, ilan olduğunda başvuru yaparak işe kabul edilmeyi beklemesi veya bireysel olarak bu tip firmalara özgeçmiş bırakarak geri dönüş yapılmasını beklemesi gerekmektedir.

Devlette polimer malzeme mühendisi olmak isteyen bir mezun ise her kamu personeli olmak isteyen vatandaş gibi KPSS’ye girmeli ve açılacak ilanlara, kadrolara başvuru yapacak puanı almalı ve bunlara başvuru yapmalıdır.

polimer malzeme muhendisi ne is yapar

ÖZEL SEKTÖRDE POLİMER MALZEME MÜHENDİSİ MAAŞLARI 

Özel sektör her meslek için olduğu gibi polimer malzeme mühendisliği için de kötü şartlar ve maaş ile işe başlamak demektir. İstisna durumlar, kurumsal firmaların uygulamalarında farklılıklar olabilmek ile birlikte bir polimer malzeme mühendisi yeni başlayan konumunda iken asgari ücret civarı yani 8506 TL veya 9-10 bin TL maaş ile işe başlamaktadır. Bu durum kişinin kendisini geliştirmesine, sahip olduğu donanım ve tecrübeye bağlı olarak ilerleyen yıllarda olumlu yönde değişim gösterecektir.

Polimer Mühendisliği

KAMUDA POLİMER MALZEME MÜHENDİSİ MAAŞLARI 

Devlette polimer malzeme mühendisi maaşlarını yazmadan önce belirtmek gerekir ki kamuya çok fazla polimer malzeme mühendisi alımı yapılmamaktadır. Alım yapılması halinde polimer malzeme mühendisleri de kamudaki her mühendis gibi mühendis pozisyonunda görev yapacaktır ve aldıkları maaşlar da tüm mühendisler ile benzer, şu şekilde olacaktır.

Yeni başlayan Mühendis Maaşları: 13.500-15.750 TL

Buradaki rakamlar kamudaki mühendislerin maaşlarıdır ve kamuya girebilen polimer malzeme mühendisi de bu civarlarda maaş alacaktır fakat bu liste ile ilgili iki duruma değinmekte fayda var.

Burada yer alan rakamlar genellikle ortalama rakamlardır, bir devlet görevlisinin maaşında aile ve çocuk yardımı, BES ve AGİ gibi değişkenlere bağlı olarak 200-500 TL civarında artı veya eksi yönde oynama olabilmektedir. Ayrıca kamudaki mühendisler brüt kazanç olarak buradaki rakamlardan 1500-1700 TL daha fazla elde etseler de her kazanç sahibinin ödemesi zorunlu olan gelir vergisi; emeklilik ve sağlık primleri kesintilerinden sonra ellerine net maaş olarak tablodaki rakamlar geçmektedir.

Polimer Mühendisliği kaç yıllık?

Polimer Malzeme Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.