kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Ülkemizde kurulu bulunan üst kurullardan olan Rekabet Kurumunun kariyer meslek grubu olan Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği 2023 maaşı ne kadar? Rekabet Uzman Yardımcılığı nedir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ülkemizde piyasalarda haksız rekabetin denetim ve kontrolü ile görevlendirilmiş olan, düzenleyici ve denetleyici kurum olarak yetkilendirilen Rekabet Kurumu’nun kariyer meslek grubu olan Rekabet Uzman Yardımcılığı nedir? Rekabet Uzman Yardımcılarının ve Rekabet Uzmanları’nın özlük hakları nasıldır? Rekabet Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadardır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Rekabet Kurumu Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 

Rekabet Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği, bir üst kurul olan Rekabet Kurumu’nun kariyer meslek grubudur. Bu meslekte yer alan rekabet uzmanları ve rekabet uzman yardımcıları, kurumun temel görevi olan haksız rekabet durumlarında piyasanın kontrolünü ve denetimini sağlamak ve gerektiğinde bu konuda müeyyideler uygulamak görevlerini gerçekleştiren personelidir. Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği bir üst kurul uzman yardımcılığı olarak diğer aynı unvandaki meslek gruplarından ayrışmaktadır. Denetim ve kontrol yetkisi ile donatılan üst kurul uzmanlıklarından olan Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği, durağan bir meslek olmaktan çok, yeri gelince yerinde denetim görevini de ifa eden bir meslek grubudur.

Rekabet Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir? Nasıl Rekabet Uzman Yardımcısı Olunur?

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların üç alanın birisinden mesleğe girme imkanı bulunmaktadır. Bu alanlar genel alan diyebileceğimiz İİBF/SBF ve dengi okullardan mezun adayları kapsayan alan, Hukuk mezunu adayları kapsayan alan ve bilişim alanında çalışacak olan mühendislik fakültesi mezunu adayları kapsayan alandır. 

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adayların her şeyden önce memurluk için genel şartları taşımaları, ilanlarda belirtilen bölümlerden mezun olmaları, bu mezuniyetlerine uygun biçimde Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın ilgili oturumlarına katılmış ve yeterli puanları almış olmaları gerekmektedir. Tüm bunların yanında adayların Rekabet Uzman Yardımcılığı  alımlarına başvuruda bulunabilmek için yaş, askerlik, sağlık gibi ilanda belirtilmiş olan diğer koşulları da haiz olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Rekabet Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır.

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikle Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan Rekabet Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olması, sonrasında ise sözlü sınavları da başarılı bir biçimde geçmesi gerekmektedir.

Rekabet Uzman Yardımcılığı alımına dair daha detaylı bilgiler edinebilmek için Kurulun son açmış olduğu 2023 yılı ilanını aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşarak inceleyebilirsiniz;

Rekabet Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıl? Rekabet Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresi?

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği düzenleyici ve denetleyici kurum  – üst kurul meslek grubu olması hasebiyle eskiden daha iyi haklara ve maaşa sahipti. Ancak 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin kamu personel rejimine getirmiş olduğu eşit işe eşit ücret ilkesi gereği bu haklarda düşüşler yaşandı. Şu anda diğer merkez uzmanları ile aynı statüde yer alan Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği 3600 ek gösterge ile görev yapmaktadır. Rekabet Kurumu Ankara’da kurulu bulunmaktadır. Bu nedenle de meslek mensuplarının görev yeri Kurumun merkezinin bulunduğu Ankara olacaktır.

Rekabet Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadardır?

Rekabet Uzman Yardımcılığı mesleği yukarıda da belirttiğimiz gibi her ne kadar bir üst kurul kadrosu olsa da eşit işe eşit ücret ilkesi gereği diğer merkez uzmanları kadar kazanca sahiptir. Bu bağlamda yazılı ve sözlü sınav aşamalarını başarı ile geride bırakarak Rekabet Uzman Yardımcısı olarak atanan bir meslek mensubunun 2023 yılı maaş tutarı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Meslekte belirlenmiş süreler kadar bulunmuş ve bu sürelerin sonunda yeterlik aşamalarını başarılı bir şekilde geride bırakmış olan bir Rekabet Uzmanının ise 2023 yılı maaş tutarı yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır.

Rekabet Uzman Yardımcılığı sınav aşamalarına, hazırlık sürecine ve mesleğe dair bilgiler almak ve merak ettiklerinizi sormak için Tıklayınız!

Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Rekabet Kurumu uzman Yardımcılığı kaç puan?

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için genel kültür ve genel yetenek ile alan bilgileri konularından 100 tam puan üzerinden ortalama en az 70 puan alması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.