kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? RTÜK Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe kimler müracaat edebilir, görev yeri neresi ve özlük hakları nelerdir gibi tüm soruların cevapları bu yazımızda.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK tarafından istihdam edilen ve üst kurul uzmanlığı statüsünde olan RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilmektedir? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine kimler müracaat edebilmektedir? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğinin özlük hakları nasıldır? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı görev yeri neresi? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaşları ne kadar? RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine ve güncel maaş tutarına dair bilgileri çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

RTÜK Üst Kurul Uzmanlığı Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Yapıldı

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Kimler Müracaat Edebilir?

Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından uzmanlaşma ve inceleme için istihdam edilen kariyer meslek mensupluğunu ifade eden RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleği bir düzenleyici ve denetleyici kurum olan RTÜK’ün düzenleme ve denetleme fonksiyonlarının gerçekleştirilmesinde rol alan ve bu yönde yetiştirilen A Grubu mesleğidir.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların devlet memurluğuna dair bazı genel özellikleri haiz olmalarının yanında belirlenmiş olan yaş şartını ve tabii ki belirli bölümlerden mezun durumda olma şartını taşıyor olmaları gerekmektedir.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleği için Kurum Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Sosyoloji gibi alanlardan, İletişim alanından, İlahiyat alanından ve dahi İktisadi ve İdari Bilimler / Siyasal Bilgiler alanından adayları istihdam etmektedir. Bu alanlardan ve kurulca belirlenen farklı alanlardan mezun durumda bulunan adaylar geçerliliği devam etmek kaydı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans ya da A grubu oturumlarından almış oldukları puanlar ile RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilmektedirler.

Adayların belirli bir düzeyde puana sahip olmaları ve yine üst kurul tarafından belirlenmiş sayıda yüksek puanlı aday arasında yer almaları gerekmektedir.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı sınavı Ankara’da Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından sözlü mülakat biçiminde tek aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı sınavında başarılı olan adaylar RTÜK üst kurul uzman yardımcısı olarak atanmaya hak kazanmaktadırlar.

Mesleğe giren RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı meslek mensupları kurulun düzenleme yapma ve inceleme alanında yer alan Radyolar ve Televizyonlar konusunda gerçekleştirilecek düzenlemelerin arka planında çalışmakta ve bunlara dair incelemelerin gerçekleştirilmesinde rol oynamaktadırlar.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının görev yerleri üst kurulun kurulu bulunduğu Ankara’dır.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Meslek Mensuplarının Özlük Hakları Nasıldır?

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı meslek mensupları diğer düzenleyici ve denetleyici üst kurul kariyer meslek mensupları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Maaş Tutarı Ne Kadardır?

RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcıları ile RTÜK Üst Kurul Uzmanlarının maaş tutarı yaklaşık 17.000TL-18.000TL civarındadır.

RTÜK Uzman Yardımcısı

Rtük hangi kuruma bağlıdır?

Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilişkilendirilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.