kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakım Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Sağlık bakım teknisyeni maaşları ne kadar olacak, sağlık bakım teknisyenliği görevleri nelerdir, sağlık bakım teknisyeni nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör sağlık bakım teknisyeni maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sağlık bakım teknisyeni maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, çalışma saatleri ve çalışma şartları nasıldır, özelde çalışma ücreti ne kadardır gibi sorulara vermiş olduğumuz cevapları bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere fikir vermesi amacıyla yazdığımız bu yazımızda sağlık bakım teknisyenliği il ilgili birçok soruya cevap bulabilirsiniz.

Sağlık Bakım Teknisyeni

SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ NEDİR? SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİNİN GÖREVLERİ

Teknikerler ve teknisyenler genellikle sağlık sektöründe ilgili alanın uzmanının yanında destek elemanı olarak görev yaparlar ve sağlık bakım teknisyenleri de bu şekilde yardımcı eleman olarak görev yapmaktadırlar. Sağlık bakım teknisyeni nedir daha net izah edebilmek için görevlerine bakmak yararlı olacaktır:

a) Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev alır.

b) Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder.

c) Sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü durumlarda hastanın yürümesine ve hareket etmesine yardım eder.

ç) Hareket kısıtlılığı olan hastalar için sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü pozisyonu verir.

d) İlgilendiği hastaların genel durumunda fark ettiği değişiklikleri sağlık meslek mensubuna bildirir.

e) Sağlık meslek mensuplarının belirlemiş olduğu günlük yaşam aktivitelerine yönelik plan doğrultusunda hastaya yardım eder.

f) Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen beslenme programına uygun olarak hastanın beslenmesine yardımcı olur

g) Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen egzersiz programının hastaya uygulanmasına yardım eder.

ğ) Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder.

h) Kullanılan aletlerin sterilize edilmesine, kirlenmiş malzemelerin bertaraf edilmesine, tıbbi aletlerin ve malzemelerin kullanıma hazır bulundurulmasına yardım eder.

ı) Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara naklini sağlar.

i) Hastanın başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım ve refakat eder.

SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık bakım teknisyeni görevlerinden de anlaşılacağı üzere kolay çalışma şartlarına sahip değildir. Bir nevi hasta bakıcı görevi gören sağlık bakım teknisyenleri hem bedenen hem de ruhen yorulacakları bir iş yapmaktadırlar. Hastalar ile uğraşmak oldukça yorucu bir iştir ve hastayla sürekli birebir iletişim halinde olunan bu meslek de bu yüzden bile oldukça yorucudur.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat sağlık bakım teknisyenliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ MAAŞLARI  NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknisyenlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak sağlık bakım teknisyenleri de bu zamdan sonra 15-16 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

ÖZEL SEKTÖR SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası sağlık bakım teknisyeni maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 12-13 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedirler.

Sağlık Bakım Teknisyeni kaç yıl?

Mesleğin eğitim süresi, 4 yıldır. 

Yorumlar

  1. Ajajja Avatar Ajajja dedi ki:

    Verilen maaşların doğruyu yansıttığını düşünmüyorum.

  2. özcan Avatar özcan dedi ki:

    özel sektörde asgari ücret alınıyor