kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Sağlık Teknikeri Nedir? Kimdir? Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar? Devlette ve Özel Sektörde Sağlık Teknikeri Maaşları

A+
A-

Sağlık bir çok alanı ve dalı içerisinde bulunduran bir meslek alanıdır. Ayrıca iş imkanı oldukça yüksek bir alan olan sağlıkta, sağlık teknikerliğinin önemi de yadsınamaz. Kolaylıkla iş bulabileceğiniz sağlık teknikerliğinin maaşları da güncel haliyle yazımızın devamındadır.

Koronavirüsle mücadelede en ön safta sağlık çalışanları yer almaktadır. Doktorundan hemşiresine, ambulans şoföründen ATT’sine kadar binlerce sağlık çalışanı milyonlarca kişiye sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık ordusu içerisinde önemli görevler üstlenen kadrolardan biri de sağlık teknikeri kadrosudur. Son dönemde öne çıkan mesleklerden biri olan sağlık teknikerliği ile ilgili pek çok soru sorulsa da en çok maaşların ne düzeyde olduğu merak edilir. Peki sağlık teknikeri maaşları ne kadar? Sağlık teknikerleri ne kadar ücret alır? İşte devlette ve özel sektörde ücret politikası…

Askerlik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır? Ücreti Ne Kadar?

Sağlık Teknikeri Nedir? Kimdir?

2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olarak sağlık personeline sağlık teknikeri denir. Hastanelerde, sağlık merkezlerinde, acil servislerde, devlette ve özel sektörde çalışabilir. Temel sağlık bilgisine sahip olan bu kişiler belge işleri de yapabilir. Görev yaptığı ekipte verilen görevleri yerine getirirler. 

 

Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar?

  • Özel ve devlette çalışabilir.
  • Belge/evrak işlemlerinde görev yapabilir.
  • Hasta kabulde görev alabilir.
  • Muayene işlemleriyle ilgili yönlendirme görevi yapabilir.
  • Çalıştığı alanı temiz, güvenli ve düzenli tutar.
  • Yetkililerin izin ve talimatları doğrultusunda hareket eder.
  • Hastalara yardımcı olur.
  • Hastaların egzersiz, tedavi, muayene işlemlerine yardım eder.
  • Çalıştığı birimde verilen görevleri yerine getirir.
  • Ekip arkadaşlarıyla uyum içinde çalışır.
  • Eşya, donanım ve ekipmanların bakımını ve güvenliğini sağlar.

Devlette Sağlık Teknikeri Maaşları

Önlisans mezunu olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan sağlık teknikerleri memurluğa 10/2 derecesinden başlar ve 1/4 seviyesine kadar yükselir. Ayrıca şehir ve ilçe merkezlerine 10 km ve daha fazla uzak bir bölgede görev yapmaları durumunda ek özel hizmet tazminatı da alırlar. Bunlara ek olarak görev yaptıkları yere göre ek özel hizmet tazminatı ödenebilir veya ikramiye, sosyal denge tazminatı, döner sermaye vb. ek ücretler de ödenebilir. Yan ödemeleri fazla olan bu meslekte maaşlar bu nedenle artmaktadır. Bunların yanı sıra aile ve çocuk yardımı, derece ve kıdem, hizmet yılı gibi faktörlere göre ücretler değişebilir. Ancak devlette sağlık teknikeri maaşları 11-13 bin TL arasında değişmektedir.

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ne Kadar Geçerlidir?

Özel Sektörde Sağlık Teknikeri Maaşları

Özel sektörde her meslek için başlangıç maaşları son derece düşüktür. Genelde çalışanlara asgari ücret belirir. Özel sektörde deneyimsiz sağlık teknikeri maaşı asgari ücret seviyesinde ya da daha fazla 9-10 bin TL civarındadır. Deneyim arttıkça, başarı arttıkça, hizmet yılı arttıkça ücretler de artmaktadır. Ayrıca çalışılan kurum, şehir de belirleyicidir. 

Sağlık Teknikeri kaç yıl?

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği 2 yıllık bir ön lisans programıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.