kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sayıştay Denetçi Yardımcısı ve Sayıştay Denetçisi Maaşı Ne Kadar?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı maaşı ne kadar? Sayıştay Denetçisi maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Denetleme yetkisini kullanan ve saygın bir konumda olan Sayıştay denetçileri hakkında çokça merak edilen konular vardır. Bunlardan ilki Sayıştay denetçi yardımcısı ve Sayıştay denetçisi maaşı ne kadar konusudur.

Sayıştay Başkanlığı tarafından alımı üç aşamada gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleği nedir ve kimler Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine girebilir? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleği özlük hakları nasıl? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı görev yeri neresidir? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı maaşı ne kadar? Sayıştay Denetçisi maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sayıştay Denetçisi Maaşı 2023

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Kimler Sayıştay Denetçisi Olabilir?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleği Sayıştay Başkanlığı’nın kamu kurum ve kuruluşlarını denetleme yetkisini kullanan meslek mensuplarından oluşan A Grubu kariyer mesleğidir. A Grubu kariyer meslekler arasında yetkinliği, saygınlığı ve özlük hakları ile müstesna bir yere sahip olan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayları zorlu bir sınav süreci karşılamaktadır.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine girmeyi hedefleyen adayların devlet memurluğu genel özelliklerini taşımalarının yanında Kurum tarafından öngörülmüş olan yaş koşulu, mezun olunması gereken alan koşulu gibi şartları da sağlamaları lazımdır. Tüm bunlarla birlikte Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine girişte diğer A grubu mesleklerinden farklı olarak KPSS puan koşulu bulunmamaktadır. Her ne kadar bir süre evvel Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından başvurularda KPSS P48 puan türünün isteneceği duyurulmuşsa da bu koşul henüz hayata geçirilmiş değildir.

Bu bağlamda Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylar diğer şartları taşıyorlarsa doğrudan alımın ilk aşması olan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına başvuruda bulunabilmektedirler. Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavında başarılı olan adaylar ikinci aşama olan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı klasik yazılı sınavına, burada başarılı olanlar ise nihai başarı için son basamak olan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılmaktadırlar.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sözlü mülakatlarından evvel Başkanlık tarafından görevlendirilen bir heyet ayrıca ev ziyareti de yapmaktadır. Pandemi koşullarının ortadan kalkmasının ardından bu ziyaretlerin yeniden başlayacağını beklemekteyiz.

sayistay bina 2

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı meslek mensupları görevleri gereği farklı illere denetim gayesiyle gidebilmektedir. Bu geçici gidişler haricinde Sayıştay Denetçi Yardımcıları, Sayıştay Denetçileri, Sayıştay Uzman Denetçileri için görev yeri Başkanlığın kurulu bulunduğu Ankara’dır.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleği kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların açıktan atama yolu ile erişebilecekleri en yüksek ek göstergeye sahiptir. Bu noktada Adli Yargı Hakimliği ve Savcılığı ile İdari Yargı Hakimliği mesleklerine denk olan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğinde meslek mensupları 7200 ek gösterge tutarına kadar erişebilmektedirler.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Sayıştay Denetçisi Maaşı Ne Kadar?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine yeni girmiş olan bir Sayıştay Denetçi Yardımcısının maaşı yaklaşık 17-18 bin Türk Lirasıdır. Meslekteki yeterlik sınavı süreçlerini başarılı bir biçimde geride bırakan bir Sayıştay Denetçisinin maaş tutarı ise yaklaşık 19-20 bin Türk Lirasıdır.

*Sayıştay Denetçi Yardımcılarının ve Sayıştay Denetçilerinin maaş bilgilerini verirken meslek mensuplarının kişisel özelliklerinden kaynaklanan farklara, eklentilere ve kesintilere dikkat etmeksizin aktarım yaptık. Tutarlar bu nedenle yaklaşık ve ortalama tutarlardır.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkanı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

Sayıştay denetçi Yardımcılığı kaç yıl?

Adaylık sonunda olumlu sicil alanlar denetçi yardımcılığına atanmakta ve denetçi yardımcılarının da mesleki eğitim ve staj süresi en az iki en çok üç yıl sürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.