kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Sermaye Piyasası Kurulu SPK da görev yapan uzman yardımcılarının maaşı ne kadar? Nasıl SPK Uzman Yardımcısı olunur?

A+
A-

Kariyer meslek gruplarından olan Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı hakkında en güncel bilgileri sizler için derledik. Bu yazımızda Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe kimler girebilir ve görev yerleri neresidir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK ‘nın istihdam ettiği Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupluğuna nasıl girilir? Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının özlük hakları nasıldır? Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları nerelerde görev yaparlar? Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı maaş tutarı ne kadar? Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine dair bilgileri ve maaş tutarlarını çalışmamızda bulabilirsiniz.

Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlığı Nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Mesleğine Kimler Girebilir?

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleği Sermaye Piyasası Kurulu’nun birimlerinde Sermaye Piyasasına dair düzenleme ve denetleme fonksiyonlarının yerine getirilmesinde rol oynamak üzere istihdam edilen kariyer meslek grubudur. Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeyi isteyen adayların devlet memurluğu mevzuatı ve sermaye piyasası mevzuatı gereği bazı şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartların yanında Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı alımına başvuru yapabilmek için adayların alımın yapılacağı sene itibariyle otuz beş yaşlarını tamamlamamış durumda olmaları, Kurul tarafından alım gruplarına göre farklılaşan KPSS lisans ve KPSS A Grubu oturumu puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları ve alım yapılacak olan sayının yirmi katı kadar yüksek puanlı aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunan adayları iki aşamalı bir alım karşılamaktadır. Bu aşamalardan ilkinde adaylar Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavlarına katılmakta, bu aşamada başarılı olmaları durumunda ise Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılım hakkı kazanmaktadırlar. Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı Ankara’da ve İstanbul’da klasik usulde ve iki güne yayılı biçimde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara alan müfredatlarında yer alan konuların yanında finans alanına dair sorular ile yabancı dil soruları da yöneltilmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları mesleğe Sermaye Piyasası Uzman Yardımcısı olarak başlamaktadırlar. Bu aşamada denetim ve kontrol konusunda yetkileri bulunmayan meslek mensuplarına belirli bir süre sonra inceleme yetkileri verilmektedir. Meslekte belirli bir süre geçirdikten sonraysa adaylar tez, yeterlik sınavı ve yabancı dil şartı gibi yeterlik şartlarını yerine getirmeleri durumunda Sermaye Piyasası Uzmanı olarak vazifelerini sürdürmektedirler.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Sermaye Piyasası Kurulu Ankara’da ve İstanbul’da kurulu olan, iki ilde de görev yapan bir düzenleyici ve denetleyici üst kuruldur. Bu bağlamda Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları gerek Ankara’da gerekse İstanbul’da görevlendirilebilmektedirler.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Meslek Mensuplarının Özlük Hakları Nasıldır?

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleği bir üst kurul uzman yardımcılığı kariyer mesleğidir. Bu bağlamda Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleği diğer üst kurul kariyer meslekleri gibi merkez uzmanlarına denk statüye sahiptirler ve Sermaye Piyasası Uzmanları ile Sermaye Piyasası Uzman Yardımcıları 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Mesleği Maaşı Ne Kadar?

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı mesleğine giren adayların SPK Uzman Yardımcısı olarak ve SPK Uzmanı olarak alacakları maaş  yaklaşık olarak 10.000 TL- 12.000 TL civarındadır.

SPK SPL Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Sınav Konuları

SPK sınavında kaç soru çıkıyor?

Sınav modüllerinde yer alan soru sayıları 25 olarak belirlenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.