kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Uzman Yardımcılığı mesleği maaşı ne kadar? SGK Uzmanı maaşı kaç lira? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu uzman yardımcılığı görev alanına giren tüm işlemlerde yetkili olan kişi olarak hizmet vermektedir. SGK Uzman Yardımcılığı kadrosunu araştıran pek çok kişinin merak ettiği konulardan biri de SGK Uzman yardımcılığı maaşı ne kadar sorusudur.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından merkez birimlerinde yapılacak iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere istihdam edilen Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Uzman Yardımcılarının kurum içerisindeki statüsü ve özlük hakları nasıldır? Kimler Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı olabilir? Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Emekli Tahsis Numarası Nedir? Nerede Yazar?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birimlerin görev alanına giren tüm iş ve işlemlerde uzmanlaşarak bunların yürütümünü sağlayacak uzman personel yetiştirilmesi gayesiyle alımı gerçekleştirilen kariyer meslektir.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir? Kimler SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Olabilir?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak devlet memuru olabilmeleri için şart koşulmuş olan temel özellikleri taşıyor olmaları gerekiyor. Bunun üzerine adayların bir kariyer meslek olan SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleği için otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu meslek için öngörülmüş olan alanlardan mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen adayların katılmaları gereken ve ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin ilgili oturumlarına katılarak belirli puan türlerinde belirli düzeyde puana sahip olması gereken adayların bu puanlarına göre yapılacak sıralama sonucunda Kurum tarafından SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı sınavına kabul edilecek sayıda aday arasında yer alabilmeleri şarttır.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı sınavı belirli sayıda aday için tek aşamalı olarak ve sözlü mülakat biçiminde gerçekleştirilmektedir. SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarında en az yetmiş puan alarak başarılı olan adaylar SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine girme hakkı elde etmektedirler.

sgk bina 2

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Meslek Mensuplarının Görev Yerleri Neresidir?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine girenler mesleğe Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı olarak başlamaktadırlar. Bu unvan ile belirli bir süre görev yaptıktan sonra meslek mensuplarının bazı yeterlik koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Aksi halde mesleğe Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak devam etmeleri mümkün olmayacaktır. Bu şartlar yeterlik sınavı, tez ve yabancı dil sınavından belirli bir düzeyde puan alma şartlarıdır ki başarı ile bu süreçleri tamamlayan SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı meslek mensupları kariyerlerini Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak sürdürmektedirler.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı meslek mensupları gerek Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı iken gerekse Sosyal Güvenlik Uzmanı iken görevlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın kurulu bulunduğu Ankara ilinde gerçekleştirmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı merkez teşkilatı birimlerinde görev yapan SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı meslek mensupları bu yönden merkez uzmanı kapsamında bulunmaktadırlar.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğinin taşrada henüz bir karşılığı bulunmamaktadır ancak bu yönde bir talep kurum mensupları nezdinde vakidir.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıl?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleği yukarıda da dile getirdiğimiz üzere bir merkez uzmanlık mesleğidir. Bu yönüyle diğer Kurum ve kuruluşlarda yer alan merkez uzmanları ve merkez uzman yardımcıları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görevlerini sürdürmektedirler.

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine giren ve yeni başlayan bir Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısının maaşı yaklaşık olarak 17000 Türk Lirasıdır. SGK Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğinde belirli bir süre çalışmış, mesleki yeterlik şartlarını başarılı bir biçimde yerine getirmiş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak ataması yapılmış bir meslek mensubunun maaşı yaklaşık olarak 18000 Türk Lirasıdır.

SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

Sosyal güvenlik kurumunda çalışan memur ne iş yapar?

SGK, sosyal güvenliğe ait olan konularda uluslar arası gelişmeleri izler ve değerlendirmeleri yapar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.