kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Starbucks Personel Maaşları Ne Kadar?

Starbucks Personel Maaşları Ne Kadar? Starbucks Nedir? Ne Demek? Starbucks Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Starbucks Kasiyer, Barista, Müdür Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Farklı kahve tatlarını denemekten hoşlananların yeri olarak bilinen Starbucks, Türkiye’de birçok şube açmıştır. Bu şubelerin personel açığını gidermek için  birçok insan buraya başvurmuştur. Başvurmadan önce merak edilen konulardan biri de Starbucks personel maaşları ne kadar? Bizde sizlere bu yazımızda aklınıza takılabilecek birçok soruyu cevapladık.

Türkiye’de kahve kültürü giderek gelişmektedir. Türk kahvesi ile ünlenen ülkede her geçen gün daha fazla kişi filtre kahve ve diğer kahve türleri ile tanışmaktadır. Özellikle de Starbucks firmasının ülkede yaygınlaşması ile farklı kahvelerle tanışan insan sayısı artmaktadır. Hatta öyle ki günümüzde insanlar Starbucks’a gidenler ve gitmeyenler olarak ikiye ayrılmaktadır. Üstelik bu kahve zinciri istihdama da katkı sağlamaktadır. Onlarca şubede yüzlerce personel çalışmaktadır. İş arayanlar, kahve işini öğrenmek isteyenler, öğrenciler Starbucks’ta çalışmak için başvuru yapmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi “Starbucks personel maaşları ne kadar?” sorusuna cevap aramaktadır. Türkiye ve dünyadaki en büyük kahve zincirindeki maaş politikasını sizler için araştırdık.

Acıbadem Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Starbucks Nedir? Ne Demek?

Dünyanın en büyük kahve zincirinden biri olan Starbucks onlarca ülkede faaliyet göstermektedir. 70 civarında ülkede 25 bini aşkın mağazasıyla faaliyet gösteren kahve zinciri bünyesinde binlerce personel çalışmaktadır. ABD merkezli olan firmanın ilk şubesi 1971’de açılmış yıllar içerisinde ise tüm dünyaya yayılmıştır. 

Firmanın adının anlamı, hikayesi de merak edilmektedir. Dünyanın en ünlü romanlarından biri olan Moby Dick kitabındaki Starbuck karakterinin adından esinlenerek isim konmuştur. Markanın logosu ise bir deniz kızıdır. Firma İtalya’da yaygın olan kahve kültürünü önce ABD’ye sonra da tüm dünyaya sevdirmiştir.

Starbucks Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Starbucks ülkemizdeki en yoğun işletmelerden biridir. Batılı tarzda bir hizmet anlayışı olan firmada müşteriler kasaya gelerek ödemelerini yaparken siparişlerini verir. Daha sonra sipariş ettikleri ürünleri alarak isterlerse masalara isterlerse gitmek istediği yerlere giderler. Bu nedenle firma bünyesinde garson olarak çalışan bulunmamaktadır. Şubelerde depo sorumlusu, mağaza sorumlusu, kasiyer ve baristalar çalışmaktadır. Bu kişiler günde ortalama 8-9 saat çalışmaktadır. Molalar dışında oturmaya fırsat bulamayan bu kişiler haftada 6 gün çalışırken 1 gün izin kullanırlar. 1 yıl çalışan personeller 14+2 günlük yıllık izin kazanırlar. Firmada 5 yıl deneyime ulaşmış, başarılı, sadık personeller ise hem maaş artışı hem de üst pozisyonlarla ödüllendirilirler.

Starbucks mağazaları sabah erken saatten akşam geç saatlere kadar çalışır. Bu nedenle mağazalarda vardiya sistemine göre personellerin çalışma saatleri belirlenir. Bazı personeller sabah erken saatlerde işe gelerek mağazanın faaliyete hazır hale gelmesini sağlar ve öğleden sonra paydos yapar. Bazı personeller ise öğle saatlerine işe gelerek akşam mağazayı kapatır. Vardiya saatlerini mağaza müdürleri belirler. Genelde çalışma saatleri sabah 09.00-17.00 ve 12.00-21.00 şeklindedir. Ancak yoğunluğa göre, personel sayısına göre bu saatlerde değişiklikler yapılabilir.

Starbucks Personel Maaşları Ne Kadar?

Türkiye’nin dört bir yanında şubeleri bulunan kahve zincirinde binlerce personel çalışmaktadır. Hem şubelerde çalışanlar, hem dağıtım ağında görev yapanlar hem de şirketin Türkiye’deki operasyonunu yöneten personeller bulunur. Üstelik şirket sık sık personel alımı da yapmaktadır. Peki Starbucks personel maaşları ne kadar? Starbucks barista, kasiyer, depo görevlisi, mağaza müdürü maaşları ne kadar?

Firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret bulunur. Şirkette yeni çalışmaya başlayanlar asgari ücret ile göreve başlar. Starbucks personel maaşları en düşük 8700 TL civarındadır. Personellere maaşlarının yanı sıra 300-400 TL civarında yemek kartı ve prim ödemesi de verilmektedir. Ayrıca akşamcı olarak çalışan personellere servis imkanı da sunulmaktadır. Firmada 5-10 yıl deneyimli personeller, başarılarını göstermeleri durumunda maaş zammı alırlar ve üst pozisyonlara atanırlar. Örneğin şirkette terfi almış, 5-10 yıl deneyime ulaşmış kişilerin maaşları 9-10 bin TL seviyesine kadar çıkabilmektedir.

Starbucks kasiyer, barista, depo görevlisi maaşları 9-10 bin TL civarındadır.

Müdür 12-14 bin TL civarında maaş almaktadır.

Starbucks part time çalışanları 8506 TL civarında maaş almaktadırlar.

Starbucks İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

İşsizliğin son derece arttığı günümüzde binlerce kişi iş arayışını sürdürmektedir. İşe ihtiyacı olan, ek gelire ihtiyaç duyan, eğitim için paraya ihtiyaç duyan öğrenciler ve işsizler Starbucks’ta çalışmak için başvuru yapmaktadır. Firmada işe girmenin en iyi yolu halihazırda çalışan kişilerin size referans olması, personel alımı sırasında sizi önermesidir. Ayrıca şubelere giderek iş ilanları ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Son olarak internetteki kariyer siteleri üzerinden de iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Başvuruyu yaptıktan sonra insan kaynakları size dönüş yapacaktır ve görüşmeye çağrılırsınız.

Tarih Kokan Bu Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Starbucks personel indirimi ne kadar?

Personelin %30 indirim hakkı var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.