kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Şube Müdürü Maaşı 2023 Ne Kadar?

Şube müdürü maaşı 2023 ne kadar? Şube müdürleri 2023 yılında ne kadar maaş alır? Devlette şube müdürü maaşı 2023 ne kadar? Özel sektör şube müdürü maaşı 2023 ne kadar?

A+
A-

Kamu kurum ve kuruluşlarında yani kısaca devlette farklı kadro ve unvanlarda binlerce personel görev yapmaktadır. O personellerden biri de “şube müdürü” olarak çalışan personellerdir. Şube müdürleri genel idare hizmetleri sınıfı kapsamında görev yapar. Bazı personeller 2200 ek göstergeden yararlanırlarken bazıları 3000 veya 3600 ek göstergeden de yararlanabilir. Bu noktada eğitim durumu, kariyer, mesleki başarı öne çıkmaktadır. Ayrıca özel sektörde faaliyet gösteren bankalarda ve şirketlerde de şube müdürü olarak binlerce kişi görev yapar. Peki şube müdürleri 2023 yılında ne kadar maaş alır? Şube müdürü maaşı 2023 ne kadar? Şube müdürü maaşları 2023 ne kadar? İşte şube müdürü maaşı 2023…

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Şube Müdürü Nedir?

Yönetici olarak görev yapan şube müdürleri hükümetteki her bakanlıkta görev yapar. Ticari ve İdari Müdürler meslek alt ana grubunda yer alan şube müdürünün meslek grubu ise iş hizmetleri ve idaresi ile ilgili müdürlüklerdir. Şube müdürü olarak görev yapan personellerin lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Genel olarak görev yaptıkları kurum ve kuruluşta bir şubenin başında olan yetkili kişidir. Şube müdürlerinin üzerinde daire başkanları görev yapar. Kurumların üst düzey pozisyonlarında görev yapan şube müdürleri oldukça zorlu bir görevi yürütmektedir. Üzerinde bürokratik ve siyasi baskı olabilmektedir. Ayrıca altındaki memurlardan da sorumludur.  Özel sektörde görev yapan şube müdürleri de genelde bankalar da görev yapmaktadır. Banka şubelerinde müdür olarak görev yapan kişilere de şube müdürü denmektedir. Ayrıca şubeleşen büyük şirketlerde şubelerin yöneticileri de şube müdürü olarak adlandırılır.

Şube Müdürü Nasıl Olunur?

Kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde, bankalarda, askeriye de, polis teşkilatında en kritik pozisyonlardan biri de şüphesiz şube müdürü pozisyonudur. İdareci pozisyonunda olan personeller yüksek miktarda maaş almaktadır. Bu nedenle pek çok kişi şube müdürü olmak istemektedir. Peki şube müdürü nasıl olunur?

Şube müdürü olmak için kamudaki veya özel sektördeki ilgili kuruluş için gereken genel ve özel şartları taşımak gerekmektedir.

Adayların dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmaları gerekmektedir.

İlgili pozisyonda başarıyla görev yapabilecek yetkinliklere sahip olmak son derece önemlidir.

Alt pozisyondaki görevlilerle üst pozisyonlarda yöneticiler arasında denge ve köprü kurabilecek kabiliyete sahip olmak gerekmektedir.

İdarecilik ve yöneticilik deneyimi veya kabiliyeti adaylarda aranmaktadır.

Yeni Başlayan Polis Maaşı 2023

Şube Müdürü Maaşı 2023 Ne Kadar?

Şube müdürleri yönetici pozisyonunda çalıştığı için hem özel sektörde hem de devlette yüksek miktarlarda maaş alırlar. Şube müdürü maaşlarını deneyim, hizmet yılı, evli ve çocuk sahibi olup olmadığı, eğitim seviyesi, çalıştığı kurum gibi faktörler etkilemektedir. Türkiye’de hem binlerce devlet memuru hem de özel sektördeki binlerce kişi bu kadroda çalışmak istemektedir. Bu nedenle de en çok merak edilen sorulardan biri “şube müdürü maaşı 2023 ne kadar?” oldu. İşte o sorunun cevabı..

Devlette Şube Müdürü Maaşı 2023

Kamuda veya devlette çalışan şube müdürlerinin maaşlarını etkileyen bazı unsurlar bulunmaktadır. Personellerin çalıştıkları kurumlar, hizmet süreleri, kıdem ve dereceleri, evli olup olmadıkları, eşlerinin çalışıp çalışmadığı ve çocuk sahibi olup olmadıkları gibi unsurlara bağlı olarak şube müdürü maaşları değişebilmektedir. Bu kapsamda devlette şube müdürü maaşı 2023 16 bin TL civarındadır. Ancak şube müdürlerinin aldıkları maaşları derece ve hizmet yılına göre sizin için incelemeyi de ihmal etmedik.. İşte devlette çalışan şube müdürlerinin maaşları..

1/4 kıdeminde bulunan 25 yıl ve üzerinde hizmet yılı bulunan şube müdürü maaşı 2023 16 bin TL civarındadır.

3/1 kıdeminde bulunan 15 yıl hizmet süresi bulunan personellerin maaşı 2023 15 bin TL civarındadır.

5/1 kıdeminde bulunan 9 yıl hizmet süresi olan personellerin maaşı 2023 14 bin 550 TL civarındadır.

7/1 kıdeminde bulunan 3 yıl hizmet süresi bulunan personellerin maaşı 2023 14 bin 500 TL civarındadır.

en yuksek sube muduru maasi

Özel Sektör Şube Müdürü Maaşı 2023

Özel sektördeki maaşlar oldukça belirsizdir. Ayrıca personellerin hizmet yılı özel sektörde çok önemlidir. İlk yıllarda her personel oldukça düşük miktarlarda maaş alır. Ancak özel sektörde deneyimli ve başarılı personeller dudak uçuklatan miktarlarda maaş alabilmektedir. Bu kapsamda özel sektör şube müdürü maaşı 2023 yılında da oldukça yüksek olabilmektedir. Örneğin banka şube müdürü maaşı 2023 ortalama 10 bin TL civarındadır. Ayrıca farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin şubelerinde görev yapan personeller 20 bin TL’ye kadar maaş alabilmektedir. Uluslararası firmalarda şube müdürü olarak çalışan personeller ise 10 bin dolar Dolar civarında maaş alabilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Şube müdürleri ek ders alır mı?

Şube müdürleri ekders almıyor. Vekaleten görevlendirilirseniz şube müdürü maaşı alırsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.