kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Şube Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Şube Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar? Şube Müdürü Nedir? Kimdir? Şube Müdürü Nasıl Olunur? Şube Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette ve özel sektörde şube müdürleri ne kadar ücret alır?

A+
A-

Devlette farklı kadro ve unvanlarda binlerce hatta milyonlarca kişi çalışmaktadır. Kişiler eğitim seviyelerine, başarılarına, tecrübelerine göre bulundukları sektörde, kurumda yükselebilmektedir. Bu kapsamda en önemli pozisyonların başında ‘şube müdürü’ kadro gelmektedir. Devlette idare sınıfında yer alan bu pozisyonda görev alan personellerin yetkileri bir hayli fazladır. Üstelik genellikle bulundukları kurumda en tecrübeli, en yetkili kişilerin başında gelmektedirler. Bu nedenle şube müdürleri hakkında pek çok soru sorulur. Özellikle de bu personellerin ne kadar maaş aldığı merak edilmektedir. Peki şube müdürü nedir? Kimdir? Şube müdürü maaşları 2023 ne kadar? Şube müdürü çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl?

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Şube Müdürü Nedir? Kimdir?

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde şube müdürü pozisyonunda binlerce personel görev yapmaktadır. Bu kişiler bulundukları şubenin, birimin başındaki kişilerdir. Genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan personeller 2200, 3000 veya 3600 ek göstergeden faydalanabilir. Yönetici olarak görev yapan personellerin üzerinde ise daire başkanları bulunur. Bu kadroda görev yapan personeller oldukça büyük sorumluluğu üstlenir. Şube müdürleri altında bulunan personellerden, yapılan işlerden, kendi biriminden olan her şeyden sorumludur.

<div></div>

Şube Müdürü Nasıl Olunur?

Devlette ve özel sektörde şube müdürü olmanın yolları farklıdır. Devlette ilk şart Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yüksek puan alıp devlet memurluğuna girmek gerekmektedir. Daha sonra derece ve kıdem, hizmet yılı, tecrübe ve başarının artmasıyla yükselme şansları olur. Özel sektörde ise gereken eğitim şartını karşıladıktan sonra işe girdiğiniz kurumda başarılarınızda yükselebilirsiniz. İşte şube müdürü olma şartları;

Devlet ve özel sektöre göre aranan şartlar değişiklik gösterebilir.

Adayların 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerden mezun olmaları önemlidir.

Şube müdürü olarak gereken özelliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Ahlaklı, liyakatlı, güvenilir, çalışkan, namuslu insanlar olmaları gerekmektedir.

Liderlik kabiliyetine sahip olmaları tercih sebebidir.

<div></div>

Banka Şube Kodu Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Şube Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Yönetici ve birim/şube sorumlusu olarak çalışan personeller devlette ve özel sektörde diğer kadrolara göre daha yüksek ücret almaktadır. Ayrıca bu kişilerin deneyimi, derece ve kıdemi, hizmet yılı gibi aldıkları ücretlerde belirleyici unsurdur. Bunların yanı sıra eğitim seviyesi, sigorta ve BES kesintisi, ek tazminat, çalışılan kurum da maaşlar üzerinde etkilidir. Ayrıca şube müdürü olarak çalışan personellerin mesleklerine göre aldıkları ücretler de merak edilir. 2023 yılında şube müdürü maaşları ortalama 16 bin 500 TL seviyesindedir. Mesleğine göre personellerin aldığı ücretler ise şu şekildedir;

<div></div>

Kariyeri esas alınmayan düz şube müdürü (ek gösterge 2200) maaşı 16 bin ile 16 bin 600 TL arasındadır.

Vaiz, avukat, öğretmen, polis, hemşire mesleğindeki şube müdürü maaşı 16 bin 500 TL civarındadır.

Arkeolog mesleğindeki personeller 16 bin 550 TL civarında ücret alır.

Veteriner hekim, tabip, diş tabibi, eczacı olarak çalışan personeller (ek gösterge 3600) 16 bin 550 TL civarında ücret alır.

Jeolog, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatikçi olan şube müdürleri ise (ek gösterge 3000) 16 bin 600 TL civarında aylık alabilir.

Mühendis, mimar, şehir plancısı, uzman tabip mesleğindeki şube müdürleri (ek gösterge 3600) 16 bin 600 TL civarında aylık alabilir.

Adalet hizmetleri tazminatı alan şube müdürleri ise (ek gösterge 2200,3000,3600) 17 bin TL civarında ücret alabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Şube müdürü ne iş yapar?

Ana merkezdeki yöneticiler gibi şubeleri yönetmekle görevlidir. Bütün yönetim, dağıtım, işleyiş ve insan kaynakları alanlarından sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.