kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tekniker Maaşları 2023

Tekniker maaşları 23023 yılında ne kadar? Tekniker maaşları 23023 yılında ne kadar olacak? Teknisyen maaşları ne kadar daha düşük? Maaş ve özlük haklarına ilişkin tüm bilgiler yazımızda.

A+
A-

Tekniker Maaşları 2023

Kamu kurum kuruluş, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev alan tekniker maaşları ve teknisyen maaşları, özlük hakları ve ek ödeme detaylarını aktarmaya çalışacağız.

Odyometri Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar?

Teknisyen tekniker farkı nedir bunu açıklayarak başlamak faydalı olacaktır. Teknisyen nedir: Melek lisesi veya teknik lise olarak tabir edilen liselerin ilgili bölümünden mezun olanlara teknisyen ünvanı verilmektedir.  Tekniker nedir: Ön lisans programlarından mezun olup bölümüyle ilgili alanlarda istihdam edilen kişilere tekniker unvanı verilir. 

Tanımlardan da net şekilde anlaşılacağı gibi tekniker daha üst bir kadro olup iş bulma olanağı nispeten fazla olduğu gibi istihdam alanı da daha çoktur. Özel sektörde ilgili alanlarda çalışacak kişileri yüksek öğretim yani ön lisans mezunu olmasına özen gösterilmektedir.

Teknisyen olarak bir kamu kurumda çalışan kişiler ise herhangi bir ön lisans programından mezun olursa tekniker maaşı ve özlük haklarını kazanmaktadır. Eğer çalıştığı alanla ilgili ön lisans programından mezun olursa hem tekniker unvanı hem tekniker maaşları almaya hak kazanmaktadır.

        Kıdemi                     Tekniker maaşları 2023 temmuz

  • Yeni başlayan          13.185 Türk Lirası
  • 5 yıllık                       13.276 Türk Lirası
  • 10 yıllık                     13.299 Türk Lirası
  • 15 yıllık                     13.653 Türk Lirası
  • 20 yıllık                     13.789 Türk Lirası
  • 25 yıllık                     13.825 Türk Lirası
  • 30 yıllık                     13.910 Türk Lirası

Çalışmayan eş yardımı, aile yardımı eğer hak kazanmışsa yabancı dil tazminatı gibi eklemeler dahil edilmemiştir. Önümüzdeki ocak ayında memur maaşları yapılacak %4’lük zam ile en düşük tekniker maaşları 2023 yılında 13.300 Türk Lirası düzeyine ulaşacaktır.  Ortalama yapılan zam 120 TL ile 200 TL arasında iken enflasyon farkı ile zam yapılacak olursa içerik güncellenecektir.

5640 1 b554b1839942c720ecc5fadee0dc210f

Teknisyen Maaşları 2023 Yıllarında Ne Kadar?

Teknisyen maaşları daha düşük kadro kabul edilmesi sebebiyle daha alt seviyededir. Kıdem düşükken aradaki maaş farkı 300 Türk Lirası seviyesinde olup kıdem yükselince yani 30 yıla ulaşınca kendi dengi teknikerden 450 Türk Lirası düşük almaktadır. Günümüzde açık öğretim fakültesi (AÖF) üzerinden de olsa bir ön lisans veya lisans okumak oldukça kolay olduğu için hemen herkes tekniker maaşları ve özlük haklarına terfi etmektedir. O yüzden teknisyen maaşları 2023 konusuna fazlaca detay verme ihtiyacı duymadık.

Tüm personel alımı ve memur alımı haberlerine tercihiniyap.net üzerinden ulaşabileceğiniz gibi ilgili kadrolar hakkında bilgilere de forum üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Tekniker bir meslek mi?

Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.

Yorumlar

  1. nstr Avatar nstr dedi ki:

    Türkiye'de herkes her şeyi çok kolay oluyor zaten. Adam teknisyen olarak neden beklesin.