kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Zamlı Zabıta Maaşları Ne Kadar?

2023 Zamlı Zabıta Maaşları Ne Kadar? Aldıkları maaş zammıyla zabıtaların 2023 yılında aldıkları maaşlar ne kadar oldu? Zabıta ne iş yapar? Çalışma şartları ve saatleri nasıl?

A+
A-

Türkiye’de son günlerde yerel yönetimler, belediyeler ve belediyelerin yürüttüğü faaliyetler gündeme geldi. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan her gelişme bir anda ülke gündemine düşer hale geldi. Bu noktada belediyeler bünyesinde görev yapan zabıtaların önemi arttı. Belediyeler bünyesinde kolluk gücü olarak görev yapan zabıtalar İçişleri Bakanlığına bağlı çalışırlar. Bakanlık ve belediyenin talimatları ile görev yaparlar. Kamu düzeninin sağlanmasıyla, tüketici, esnaf ve seyyar satıcılar arasındaki dengenin korunmasıyla ilgili görev yaparlar. Esnaf ve tüketicilerin şikayetleri, seyyar satıcılarla mücadele gibi konularda da çalışan zabıtalar oldukça zorlu bir görev icra ederler. Zorlu ancak kritik görev yapan zabıtalar pek çok kişiye de ilham kaynağı olmaktadır. Binlerce kişi zabıta olmak istemektedir. Peki zabıta nedir? Ne iş yapar? Temmuz 2023 zamlı zabıta maaşları ne kadar?

Zabıta Maaşları Ne Kadar?

Zabıta Nedir? Ne İş Yapar?

Zabıta kamu güvenliğini, huzurunu sağlamak amacıyla hizmet veren kamu görevlilerinden biridir. Tüketiciler, esnaflar ve seyyar satıcılarla yakın temasta çalışan zabıtalar hakların korunmasını gözetir. Sosyal medya aracılığıyla pek çok üzücü görüntü ortaya çıksa da işinin hakkını veren pek çok zabıta ülkenin her yerinde görev yapmaktadır.

Zabıtalar görev bölgelerinde belediye tarafından konulan kuralları uygular. Gerekli dönemlerde denetim yaparak sürecin sağlıklı yürütülmesini sağlar. Seyyar satıcılarla mücadele, tüketici haklarının korunması gibi önemli görevler üstlenen zabıtalar vatandaş için önemli görevler yapar.

 

Zabıta Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Zabıtalar her türlü araca, teknolojik ve elektronik alete, görev için gereken aletlere sahiptirler. Belediyeler zabıtalara ofis ve araçlar tahsis etmiştir. Zabıtalar hızlı bir şekilde çalışabilmeleri için mobil ekiplere dönüştürülmüştür. Güvenlik güçleri ile koordineli hareket eden personeller zorlu şartlarda çalışabilir. Özellikle seyyar satıcılarla olan ilişkileri personeller için oldukça hassastır.  Personeller devlet memurları gibi sabah 9 akşam 17 esasına göre çalışırlar. Belediyelerin ve devlet memurluğunun her türlü imkanından faydalanabilirler.

 

Zabıta Maaşları 2023 Ne Kadar?

Zabıta maaşlarına her ay fazla mesai ücreti ödenmektedir. Ayrıca görev yaptıkları belediyelerce sosyal denge tazminatı ödemesi de yapılabilir. Ayrıca yine belediye personelinin yüzde 10’una yılda 2 kez ikramiye verilebilir. Ayrıca toplu sözleşmeye bağlı olarak her yıl Ocak ve Temmuz aylarında belirli oranlarda maaş zammı alırlar. Bu kapsamda Temmuz 2023’da yapılan zamla birlikte personellerin maaşları arttı. Personellerin maaşları aile yardımı, çocuk yardımı, eğitim durumu, kıdem ve derecesi gibi unsurlara bağlı olarak personellerin maaşları değişebilmektedir. Peki Temmuz 2023 zamlı zabıta maaşları ne kadar?

Deneyimsiz 9/1 kıdemindeki personel %15 vergi diliminde 21 bin 575 TL %20 vergi diliminde 21 bin 480 TL civarında maaş alır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Zabıta haftada kaç gün çalışır?

Belediye zabıta memurlarının haftalık olağan çalışma saatleri en fazla 48 saat olacak şekilde düzenlenir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.