kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıbbi Görüntüleme (Röntgen) Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi görüntüleme teknikeri maaşları ne kadar oldu? Röntgen teknikeri devlette ve özel sektörde ne kadar para kazanmaktadır? Tıbbi görüntüleme teknikeri net ve brüt maaşı ne kadar?

A+
A-

Sağlık sektörü denilince akla ilk gelen mesleklerden biri de tıbbi görüntüleme teknikerliğidir. Peki bu Tıbbi Görüntüleme (Röntgen) Teknikeri maaşları ne kadar, görevleri nelerdir ve tıbbi görüntüleme teknikeri nasıl olunur merak ettiniz mi? İşte bu yazımızda aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Tekniker ve teknisyen olarak görev yapan bireyler ilgili uzmanın yanında destek personeli olarak görev yaparlar. Röntgen teknikeri de radyologların ve benzeri konudaki uzmanların yanında yardımcı personel olarak görev yapan sağlık teknikerleridir.

Patolojik Anatomi Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar? Tıbbi Laboratuvar ve Patoloji Teknikeri Maaşı 2023

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKERİ NE İŞ YAPAR? RÖNTGEN TEKNİKERİ GÖREVLERİ

Tıbbi görüntüleme teknikeri nedir daha iyi anlayabilmek adına ne iş yaptıklarına yani görevlerine bakmak yerinde olacaktır.

  • Hasta ve çalışana yönelik radyasyon güvenlik önlemlerini uygularlar
  • Radyografik inceleme öncesinde hastayı hazırlarlar ve bilgi verirler
  • Tıbbi görüntüleme cihazını ve ortamı radyografik incelemeye hazır hale getirirler
  • Doğrudan ya da radyoopaklı radyografi, bilgisayarlı tomografi ve kemik mineral dansitometresi çekimleri ile manyetik rezonans ve anjiyografi görüntülemesi yaparlar
  • Film banyo/baskı işlemleri ve görüntülerin elektronik kayıt işlemlerini yaparlar
  • Hekim eşliğinde radyoopak madde enjeksiyonu yaparlar
  • Uzman eşliğinde radyonüklid görüntüleme ve floroskopi yaparlar
  • Radyoaktif atıkların muhafazasında ve imha edilmesinde görev alırlar
  • Cihazların kalibrasyonunu kontrol ederler
  • Cihazların bakım ve tamirinin zamanında yapılması için ilgililere bilgi verirler

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKERİ NASIL OLUNUR?

Tıbbi görüntüleme teknikeri olmak isteyen bir kişi öncelikle 2 yıllık önlisans Radyoloji veya Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarından birini bitirmelidirler. Bu bölümlerden birinden mezun olduktan sonra meslek adayının özel sektörde mi devlette mi çalışacağına karar vermesi ve buna yönelik hamleler yapması gerekmektedir.

Özel sektörde röntgen teknikeri olmak isteyen birisi hastane ve sağlık kuruluşlarından bu alanda hizmet verenlere başvuru yaparak işe alınmayı beklemelidir. Kamuda sağlık teknikeri olarak görev yapmak isteyenler ise KPSS adını taşıyan kamu personeli seçme sınavına girerek atanmaya yetecek puan almalı ve açılan kadrolara başvuru yapmalıdır.

 

rontgen teknikeri nasil olunur

DEVLETTE TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKERİ MAAŞLARI

Tıbbi görüntüleme teknikerleri devlette sağlık teknikeri pozisyonunda çalışırlar. Tıbbi görüntüleme teknikerleri de tüm sağlık teknikerleri ile benzer maaş alırlar ve bu maaş rakamları şu şekildedir.

Bir Tıbbi Görüntüleme Teknikeri Maaşı: 9-12 bin Türk Lirası

Burada yer alan rakamlarda röntgen teknikerlerinin maaşları 100-200 TL aralıklı olarak verilmiştir çünkü AGİ, BES, aile yardımı ve bağlı bulunan kurum gibi durumlar ile ilişkili olarak maaşlarda bu kadar farklılıklar oluşabilmektedir. Ayrıca listede yer alan rakamlar sağlık teknikerlerinin net yani eline geçen maaş miktarlarıdır. Brüt olarak buradaki rakamlardan 700 ila 1000 TL fazla kazançları olsa da maaştan kesilen gelir vergisi, emeklilik ve sağlık sigortası primleri sonrasında net maaşlar bu rakamlara denk gelmektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE RÖNTGEN TEKNİKERİ MAAŞI 

Özel sektörde bulunan şirketler, hastaneler, sağlık kuruluşları genelde yeni başlayan her personeline asgari ücret olan 8506 Türk Lirası veya buna yakında 10.000 TL dolaylarında maaş vermektedir. Röntgen teknikeri olarak özel sektörde çalışamaya başlayacak olan bir sağlık teknikeri de yaklaşık olarak 9.000-10.000 TL maaş ile başlayabilmektedir. Tabi ki deneyim ve donanıma veya çalışılacak kuruluşa bağlı olarak bu maaş daha yüksek de olabilmektedir.

Röntgen teknisyeni nöbet tutabilir mi?

Bu personelin çalışma şekli, kanuni süreyi aşmamak kaydıyla, hizmetin etkinlik ve sürekliliğinin sağlanması bakımından vardiya veya nöbet şeklinde düzenlenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.