kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Net ve brüt maaş olarak tıbbi laboratuvar teknikeri maaşları ne kadar oldu? Tıbbi laboratuvar teknikerleri özel sektörde ve kamuda kaç TL kazanıyor?

A+
A-

Tıbbi laboratuvar teknikeri kimdir ve maaşları ne kadardır sorusuna aradığınız cevabı sizler için bu yazımızda derledik. Sağlık sektöründe dikkat çeken tıbbi laboratuvar teknikerliği birçok kişinin de merak ettiği çalışma koşullarının neler olduğunu ve kamuda ya da özeldeki maaş durumunu öğrenmek istediği bir konudur.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Herhangi bir mesleği yapsın ya da yapmasın yapacak olsun veya olmasın insanlar genellikle kimin ne kadar para kazandığını, ne kadar maaş, ücret aldığını, bir işte ne kadar kar olduğunu merak etmektedirler. Bu meraklarını eğer o meslek grubu mensubu birini biliyorsa ona sorarak, o meslek grubundan tanıdığı olan birine sorarak veya internetten bulmaya çalışarak gidermeye çalışırlar.

Bu insanların içinde bu konuyu internetten bulmaya çalışmayı da en çok ilgili mesleğe girecek veya o mesleği yapmayı düşündüğü için gerekli eğitimi alacak meslek adayları yapmaktadırlar. İşte biz de hemen hemen her meslek grubu adayının merakını gidermek niyetiyle maaş bilgilerini derleyebildiğimiz kadar sizlere sunmaya çalışıyoruz. Yazımızda yapılan 7,36 zam sonrası tıbbi laboratuvar teknikeri maaşları hakkında bilgiler bulabileceksiniz.

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKERLİĞİ NEDİR? NASIL OLUNUR? TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKERLERİ NE İŞ YAPAR?

Bu başlığa dair daha kapsamlı meslek tanıtımı içeriğimize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tıbbi laboratuvar teknikeri nasıl olunur sorusuna verilecek cevap ile başlayacak olursak tıbbi laboratuvar teknikeri olmak için meslek adaylarının mesleğe kabul edilmek için mezun olması gereken Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri/ Tıbbi Laboratuar Teknikleri bölümlerinden birinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Bu mezuniyet şartını yerine getiren adaylar tıbbi laboratuvar teknikeri olarak özel sektörde çalışmayı hedefliyorlar ise kendi alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak işe alım sürecinin gerçekleşmesini beklemelidirler. Kamuda yani devlet memuru olarak tıbbi laboratuvar teknikeri olmayı düşünen meslek adayları ise kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmeli ve atamalarda atanmalarını sağlayacak puanı almalıdırlar.

Tıbbi laboratuvar teknikeri kimdir ve ne iş yapar sorusunun cevabına gelecek olursak tıbbi laboratuvar teknikeri sağlık alanında hizmet veren, kendi branşındaki uzmanın yönlendirmeleri ile görev yapan bir sağlık destek personelidir. Tıbbi laboratuvar teknikerlerinin ne iş yaptığının detayını tıbbi laboratuvar teknikeri görevlerine bakarak alabilirsiniz:

  • Laboratuvara başvuruda bulunan hastaların numunelerini kabul etmek ve bu numunelerin analizi için ön hazırlık yapmak
  • Başvuru yapan hastalardan usule uygun klinik örneği almak
  • Numunelerin sınıflandırmasını yapmak
  • Numuneleri usule uygun olarak muhafaza etmek, saklamak
  • Reddedilmesi gereken numuneleri geri çevirmek ve bunu doktora veya hemşireye bildirmek
  • Laboratuvardaki ekipmanları ve araç-gereçleri kullanıma hazır, hijyenik tutmak ve gerekli şeyleri kayıt altına almak
  • Laboratuvar araç gereçlerinin günlük rutin kontrollerini yapmak, kullanım öncesi kalibrasyon kontrollerini yapmak
 

laboratuvar teknikeri maaslari 2021

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKERİ DEVLET MEMURU OLARAK NE KADAR MAAŞ ALMAKTADIR? LABORATUVAR TEKNİKERİ  MAAŞLARI

Bu rakamlar asgari geçim indirimi (AGİ), aile yardımı, çocuk yardımı, çalışılan kurumdan gelebilecek ek ödemeler gibi farklı ödemelere bağlı olduğundan aralık olarak verilmiştir ve ortalamada tıbbi laboratuvar teknikeri maaşı 14.400-16.100 bin TL civarındadır.

Başlığın başında da belirttiğimiz gibi bu rakamlar tıbbi laboratuvar teknikerinin eline geçen rakamlardır. Bazı sosyal medya mecralarında, ortamlarında bir çok mesleğin brüt maaş rakamları verilmektedir ve o meslek mensupları o kadar maaşın ellerine geçmediklerini dile getirmektedir. Bu aradaki fark brüt maaş yani toplam gelir ile devlete ödenen ve hem sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan, hem emeklilik yatırımı olan primler vs. ile gelir vergisi giderlerinin düşerek ele geçen para arasındaki farktır. Laboratuvar teknikerleri brüt olarak bu kesintilere karşılık gelen 1000-1500 TL arası daha fazla gelir sahibi olsalar da gider olarak düşüldüğünde net ele geçen rakamlar yukarıda verdiğimiz ortalama rakamlardır.

ÖZEL SEKTÖRDE İÇİN LABORATUVAR TEKNİKERLERİ NE KADAR KAZANMAKTADIR?

Yine yeni başlayan üzerinden gidecek olursak çoğu meslek kolunda olduğu gibi tıbbi laboratuvar teknikerleri de yapılan son zamma göre 13.500 bin TL veya çok az üstünde bir maaş ile çalışmakta veya çalışacaklardır. Tecrübe ve kişinin kendini geliştirme oranına bağlı olarak bunun biraz daha üstünde rakamlar ile de laboratuvar teknikeri olarak çalışılabiliyor olsa da ortalama başlangıç rakamları tıbbi laboratuvar teknikerliği için bahsettiğimiz civarlardadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi laboratuvar Teknikleri iş imkanı var mı?

Tıbbi laboratuar teknikerleri, hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayii işletmelerinde çalışabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.