kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar? Tıbbi Teknolog Nedir? Kimdir? Tıbbi Teknolog Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir? Devlette ve Özel Sektörde Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Sağlık sektöründe önemli bir yere sahip olan tıbbi teknologlar hakkında yazmış olduğumuz bu yazımızda aklınıza takılan bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Tıbbi teknolog maaşları ne kadar, kimdir, görevleri nelerdir gibi…

Yeni tip Koronavirüs salgını süresince sağlık sektörünün önemi anlaşıldı. Başta Türkiye olmak üzere dünyadaki sağlık ordusu canla başla salgınla mücaedeye girişti. Bu dönemde sağlık personelinin sorunları, farklı kadro ve görevlerdeki personellerin yaptığı işler merak konusu oldu. Özellikle de “tıbbi teknolog” olarak çalışan kişiler daha görünür oldu. Peki tıbbi teknolog nedir? Kimdir? Tıbbi teknolog ne iş yapar? Tıbbi teknolog maaşları ne kadar?

Sağlık Eğitimcisi Nedir? Nasıl Tıbbi Teknolog Olunur?

Tıbbi Teknolog Nedir? Kimdir?

Arapça kökenli tıbbi kelimesi tıpla ilgili, hekimlikle ilgili olan demektir. Teknolog ise Farsça kökenli bir kelimedir ve teknoloji üzerinde çalışan kişiyi ifade eder. Tıbbi teknolog da topluma, vatandaşa, sağlık çalışanlarına sağlık ve sağlık teknolojileri ile ilgili eğitim veren, sağlık branşında öğretmenlik yapabilen eğitimcilerdir. Tıbbi teknolog tam anlamıyla bir sağlık eğitimcisidir. Ayrıca verilen eğitimi ve öğrencilerin bilgi seviyesini de denetlemektedir. Bu personelin yaptığı işlerle toplum sağlığının iyileştirilmesi, sağlığın korunması ve sağlık alanında yapılacak işlerin, atılacak adımların belirlenmesi amaçlanır.

Tıbbi Teknolog Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

  • Sağlık alanında eğitici, denetleyici ve yönetici olarak çalışabilirler.
  • Sağlık personeline, topluma sağlık bilinci aşılarlar.
  • Toplum sağlığının iyileştirilmesi ve korunması alanında görev yaparlar.
  • Sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet kalitesini yükseltirler.
  • Ortaöğretim kurumlarında ders verebilirler.
  • Hizmet içi eğitimlerde görev yapabilirler.
  • Verilen eğitimleri ve eğitim seviyesini denetlerler.
  • Sağlık personeline eğitim verirler.
  • Sağlık kurumlarının teknoloji durumu ve veri akışını düzenlerler.
  • Kurumlarla ilgili istatistik değerlendirmesi yaparlar.
  • Sağlık kurumlarına ve yöneticilere danışmanlık hizmeti verirler.

Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi teknologların lisans mezunu olarak görev yaparlar. 1. derecede ek göstergeleri 3000’dir ve personel ek göstergenin 3600’a yükseltilmesini istemektedir. Ayrıca döner sermayeden gelen ek ödemelerinin de artmasını talep ederler. Ayrıca bu personellere görev yaptıkları yere göre ek ve ilave özel hizmet tazminatı ödenebildiği gibi ikramiye, sosyal denge tazminatı gibi ücretlerden de faydalanabilirler. Bunlara ek olarak maaşlarını belirleyen pek çok unsur bulunur. Derece ve hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, eğitim durumu, dil bilgisi, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai gibi unsurlar da aylıkları etkiler. Bu kapsamda tıbbi teknolog maaşları devlette ortalama 15 bin 500 TL, özel sektörde ise 12 bin TL seviyesindedir.

Devlette Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar?

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan tıbbi teknolog devlette 15 bin 150 TL civarında maaş almaktadır.

Özel Sektörde Tıbbi Teknolog Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde her meslekte başlangıçta maaş seviyesi düşüktür. Pandemiye rağmen sağlık çalışanlarının da aylıkları iyileştirilmemiştir. Özel sektörde tıbbi teknologların iş yükü fazla ancak maaşları istenilen seviyede değildir. Özel sektörde mesleğe yeni başlayan tıbbi teknolog maaşları 10 bin TL seviyesindedir. Asgari ücret civarında seyreder. Deneyimli, kıdemli, başarılı tıbbi teknologlara ise 13 bin TL’ye kadar maaş ödenebilmektedir.

Tıbbi Satış Mümessili (Reprezant) Ne Kadar Maaş ve Prim Almaktadır?

Tıbbi laboratuvar teknisyeni ne iş yapar?

Sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuvarlarında görev alan ve hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan sağlık teknikeridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.