kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Ticaret Denetmen Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı tarafından taşra teşkilatlarında görevlendirilen denetim meslek grubu olan Ticaret Denetmen Yardımcılığının 2023 maaşı ne kadar? Mesleğe dair bilgiler ve detaylar haberimizde.

A+
A-

Ticaret Bakanlığı’nın taşra teşkilatında denetim ve kontrol görevini yürüten kariyer meslek grubu olan Ticaret Denetmen Yardımcılığı nedir? Kimler Ticaret Denetmen Yardımcısı olabilir? Ticaret Denetmen Yardımcılığı’nın görev yerleri ve özlük hakları hakkında bilgiler ile 2023 yılı Ticaret Denetmeni ve Ticaret Denetmen Yardımcısı maaş bilgisini yazımızda bulabilirsiniz.

E-Ticaret ve Pazarlama

Ticaret Denetmen Yardımcılığı Nedir?

Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleği eski ismiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni ismiyle ise Ticaret Bakanlığı uhdesinde kurulu olan taşra birimlerinde denetim ve kontrol görevlerini yürüten kariyer meslek grubudur. Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleği mensupları temelde ticaret hayatına dair denetimler ile ithalat, ihracat alanında denetimler gerçekleştirmektedirler. Bu denetim görevinin temelini oluşturan unsurlar mesleğin teşekkülünden bir araya getirilen iki meslek olan Gümrük ve Ticaret Denetmen Yardımcılığı ile Ürün Denetmen Yardımcılığı mesleklerinin kaideleri ile oluşmaktadır.

Ticaret Denetmen Yardımcısı Nasıl Olunur?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde Ticaret Denetmen Yardımcısı olarak görev yapmak isteyen adayların memuriyet ile alakalı genel koşulları ve yaş, askerlik vb. ilanda belirtilecek olan diğer şartları sağlıyor olmalarının yanında üniversitelerin Bakanlık tarafından uygun görülen alanlarından mezun durumda olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A grubu oturumlarında, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan puan türlerinde yeterli puanı almış olmaları şarttır. Bu puanlarla başvuru yapacak olan adaylardan mesleğe alınacağı ilan edilmiş olan aday sayısının 3 katı kadarı Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı sınava katılma hakkı elde edebileceklerdir.

Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleğine girişte adayların iki aşamada başarılı olmaları gerekmektedir. Bu aşamalar Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan yazılı yarışma sınavı ve yine Bakanlığın yazılı sınavda başarılı olmuş adaylar arasında gerçekleştireceği sözlü mülakatlardır. Her iki aşamada da başarılı olan adayların Ticaret Denetmen Yardımcısı olarak mesleğe girmeye hak kazanacaklardır.

Ticaret Denetmen Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl? Görev Yerleri Nereler?

Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleğine Ticaret Uzman Yardımcısı olarak girecek ve yeterlik süreçlerinin ardından Ticaret Denetmeni olarak görev yapacak olan meslek mensupları Devlet Memurları Kanunu’nun aynı unvana sahip diğer meslek mensupları gibi taşra görevi ifa eder statüdedirler ve 2200 ek göstergeye sahiptirler. Görev yerleri çeşitli illerde kurulmuş olan grup başkanlıklarıdır.

Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleğinin görevleri, mesleğe giriş sınavı, meslek mensuplarının görev yerleri ve merak ettiğiniz diğer detayları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz meslek tanıtım yazımızda inceleyebilirsiniz;

DGS Uluslararası Ticaret ve Finansman

Ticaret Denetmen Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde Ticaret Denetmen Yardımcısı olarak girmiş olan ya da meslekte yeterlik süreçlerini başarılı bir biçimde tamamlayarak Ticaret Denetmeni olarak atanmaya hak kazanan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşları yaklaşık olarak, Ticaret Denetmen Yardımcıları için 15050 Türk Lirası, Ticaret Denetmenleri içinse 15500 Türk Lirasıdır.

*Ticaret Denetmen Yardımcıları ile Ticaret Denetmenleri’nin belirtmiş olduğumuz maaş tutarları yaklaşık tutarlardır. Bu tutarlara meslek mensuplarının kişisel olarak değişebilen ek ödemeleri ve kesintileri dahil edilmemiştir.

Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleğine ve sınavına dair fikirlerinizi sunmak ve aklınıza takılan hususları sormak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Ticaret Bakanlığı denetmen Yardımcılığı nerede çalışır?

Ticaret Denetmen Yardımcıları taşra teşkilatında görev yapmaktadırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.