kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim, teftiş ve kontrol ile görevlendirilen kariyer meslek mensupları olan Ticaret Müfettiş Yardımcıları 2023 maaşı ne kadar? Mesleğe dair bilgiler ve özlük haklar dahil detaylar haberimizde.

A+
A-

Ticaret Bakanlığı adına teftiş ve inceleme görevini icra eden kariyer meslek grubu olan Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? Nasıl Ticaret Müfettiş Yardımcısı olunur? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tarım Ticareti ve İşletmeciliği

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleği Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve Bakanlık adına teftiş, inceleme ve soruşturma görevlerini yürüten kariyer meslek grubudur. Mesleğe Ticaret Müfettiş Yardımcısı olarak girilmektedir ve yeterlik süreçlerinin ardından meslek mensupları Ticaret Müfettişi olarak atanmaya hak kazanmaktadırlar. Genel anlamda görevleri Ticaret Bakanlığı’nın ve Hazine’nin zararına olan her tür iş ve işlemi incelemektir. Bu bağlamda üç ana grup başkanlığı altında görev yapan Ticaret Müfettiş Yardımcılığı meslek mensuplarının görev ve sorumluluklarına değindiğimiz meslek tanıtım yazımızın yönlendirmesine aşağıda yer vereceğiz.

Ticaret Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Sınavları Nasıl?

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak mesleğe giriş için belirlenmiş memuriyet genel şartlarını sağlıyor olmaları, yaş, askerlik, sağlık gibi şartlarının da elverişli olması gerekmektedir. Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine başvuruda bulunmak isteyen adayların ÖSYM’nin gerçekleştirdiği KPSS A Grubu oturumundan başvuru dönemi itibariyle geçerliliği devam eden, Bakanlık tarafından belirlenmiş puan türlerinde yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Üniversitelerin Hukuk Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile buna denk sayılan fakültelerin bölümlerinden mezun durumda olmaları gerekmektedir. 

Yukarıdaki şartları sağlayan adaylardan en yüksek puana sahip olan, Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine alınacağı ilan edilen aday sayısının en fazla 20 katı kadarı Bakanlık tarafından düzenlenecek sınavlara katılmak hakkına sahip olacaktır. 

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımları iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalardan ilkinde adaylar alan bilgisi konularından oluşan klasik usulde bir sınava katılırlar. Bu sınavda başarılı olanlar ise yine Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde ederler. 

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine, sınavına ve merak ettiğiniz hususlara dair detayları meslek tanıtım yazımızda incelemek için aşağıdaki yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıl?

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı diğer teftiş meslek grupları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar. Görevlerini ülke çapında yürütmeleri söz konusu olabilmektedir. Yerinde incelemeler de yapabilen Ticaret Müfettiş Yardımcıları ve Ticaret Müfettişleri turne durumlarında yolluk ve harcıraha müstehak olmaktadırlar.

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Mesleği 2023 Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı’nın açmış olduğu alımlarda yarışma sınavları ile mülakatlardan başarılı olarak mesleğe Ticaret Müfettiş Yardımcısı olarak girmeye hak kazanan bir meslek mensubunun 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Meslekte belirli süreleri geçirmiş ve yeterlik koşullarını başarı ile sağlamış ve Ticaret Müfettişi olarak atanmış bir meslek mensubunun 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır.

*Ticaret Müfettişleri ve Ticaret Müfettiş Yardımcılarının 2023 yılı maaşlarına dair tutarlar yaklaşık tutarlardır ve bu tutarlarda kişiden kişiye farklı olabilen ilaveler ve kesintiler dikkate alınmamıştır. 

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen diğer adaylar ile istişare etmek ve mesleğe dair sorularınızı sormak için Tıklayınız!

DGS Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Ticaret Müfettişleri nerede çalışır?

Ticaret Müfettişleri Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 ayrı çalışma merkezinde görevlerini ifa etmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.