kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Ticaret Bakanlığı il ticaret müdürlüklerinde tüketici hakem heyeti raportörü olarak çalışanların maaşları ne kadar olmuştur? Ticaret raportörleri gümrük çalışanları gibi mesai, yolluk gibi ek gelirler alırlar mı? Tüketici hakem heyeti raportörü hakkında detayları yazımızda görebilirsiniz.

A+
A-

Ticaret bakanlığına bağlı farklı kadro ve pozisyonlar mevcuttur. Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü de bu kadrolardan biri olarak özellikle maaş bilgisi merak edilen pozisyondur.

KPSS merkezi atamalarıyla birlikte tüketici hakem heyeti raportörlüğü mesleği araştırılmaktadır. Tüketici hakem heyeti raportörü hangi konulardaki olaylara bakmaktadır? İl ticaret raportörlerinin çalışma şartları ve kariyer olanakları nasıldır? Ticaret raportörlerinin maaşı ne kadar olmuştur? Ticaret Bakanlığı gümrük personellerinde olduğu gibi ticaret raportörleri de ek gelirler alırlar mı? Bütün detayları yazımız içerisinde görebilirsiniz.

Ticaret Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Ticaret Raportörleri, Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan il ticaret müdürlükleri bünyesinde çalışmaktadır. İl ticaret raportörleri maaşları memur maaşlarına gelen %7,36 zamla birlikte güncellenmiştir. Çalışma şartlarının yoğunluğu ve yaptıkları işin stresi açısından tüketici hakem heyeti raportörü ne kadar para kazanmaktadır? Gümrük müdürlüklerinde çalışan memur, muayene memuru ve muhafaza memurlarında olduğu gibi tüketici hakem heyeti raportörleri de mesai ve yolluk gibi ek gelir elde edebilirler mi? Huzur hakkı adı altında bir gelirleri mevcut mudur?

Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Ne İş Yapar?

İl ticaret (tüketici hakem heyeti) raportörleri tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla il veya ilçe merkezlerinde oluşturulan heyette görev alan Ticaret Bakanlığı personelleridir. Ticaret Bakanlığı tarafından açılan açıktan atama veya merkezi atama ile üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet, bankacılık ve sigortacılık programları, adalet ön lisans programından mezun olarak mesleğe kabul edilmektedir. İl ve ilçe merkezlerine atanacak raportörlerin sayısı genel müdürlük tarafından belirlenerek başkanlığa bildirilmektedir.

Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı

Raportörlerin görevleri: Tüketici hakem heyetine yapılan başvuruları almak, başvurularla ilgili gerekli yazışmaları yapmak, toplantılara ilişkin hazırlıkları yaparak, tutanakları tutmak ve arşivlemek ve tüketici hakem heyetlerinin işleyişine ilişkin diğer işleri yapmakla görevlidir.

Tüketici Hakem Heyeti Raportörlerinin Çalışma Şartları Nasıldır?

İl ticaret müdürlükleri bünyesinde çalışan tüketici hakem heyeti raportörleri genel olarak mesai saatleri içerisinde çalışmaktadır. Yoğun olan illerde ise mesaiye kalmaları gerekmektedir. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde yoğunluk sebebiyle mesai saatleri üzerine bir kaç saat daha çalışma yapmaları mümkündür. İl ticaret raportörleri yoğun iş temposu nedeniyle stres altında çalışmaktadır. Bazı haftalar Cumartesi günleri de çalışmalara devam edilmektedir. Bu nedenle tüketici hakem heyeti raportörlüğü mesleğinden diğer kadrolara geçişler yaşanmaktadır.

Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Lisans bölümlerinden mezun olarak mesleğe yeni başlayan tüketici hakem heyeti raportörleri alacakları maaş 14.600 TL olacaktır. Bu maaş dışında da tüketici hakem heyeti raportörü belli bir miktarda mesai ücreti de almaktadır. Mesai ücretinin yanı sıra huzur hakkı adı altında bir meblağ ödenen raportörler vardır. Kadrolu olarak atanan raportörler huzur hakkı alamazlar. Maaş ve mesai ücretleri dahil olmak üzere aylık toplam 14.850 TL civarında bir para ellerine geçmektedir.

Önlisans mezunu raportörler ise 14.000 TL civarında bir maaş almaktadır. Bu maaşın yanı sıra önlisans mezunu tüketici hakem heyeti raportörleri de mesai ücreti almaktadır. Maaş ve mesai ücretleri dahil olmak üzere aylık toplam 14.500 TL civarında bir para ellerine geçmektedir.

Raportör nasıl olunur?

Üniversitelerin Sekreterlik ve Tıbbi Dökümantasyon bölümlerinden mezun olan kişiler mesleğe adım atabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.