kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Müfettişi ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığında görev yapan Ticaret Müfettişlerinin maaşı ne kadar? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? Haberimizde.

A+
A-

Ticaret bakanlığına bağlı olarak teftiş ve denetim işlerini yerine getiren ticaret müfettişi ve ticaret müfettiş yardımcısı vardır. Peki bu ticaret müfettişi ve ticaret müfettiş yardımcısı maaşları ne kadardır gelin birlikte bakalım…

Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Nasıl Ticaret Müfettişi olunur? Eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Ticaret Müfettişi maaşı ne kadar? Ticaret Müfettiş Yardımcısı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı KPSS A Grubu Kadroları

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Ticaret Bakanlığı’nın denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş olan iki meslek grubundan bir tanesi olan ve merkezde görev ifa eden Ticaret Müfettiş Yardımcıları ile Ticaret Müfettişlerinden oluşan kariyer meslek grubu Ticaret Müfettiş Yardımcılığı meslek grubudur. Bu meslekte yer alan meslek mensupları Ticaret Müfettiş Yardımcısı olarak mesleğe başlarlar. Mesleki süreç içerisinde yeterlik aşamalarını başarılı bir şekilde geride bırakan meslek mensupları Ticaret Müfettişi olarak görevlerini devam ettirirler.

Nasıl Ticaret Müfettiş Yardımcısı Olunur? Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Sınav Süreçleri Nasıldır?

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak devlet memuru olmak için gerekli görülen temel özellikleri haiz olmaları lazımdır. Bununla birlikte adayların Bakanlık tarafından talep edilen yaş, mezuniyet, askerlik vb. şartları da sağlıyor olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarında Bakanlık tarafından talep edilen puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımları Ticaret Bakanlığı tarafından iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu aşamalar Ticaret Müfettiş Yardımcılığı yazılı yarışma sınavı (klasik usulde) ve Ticaret Müfettiş Yardımcılığı sözlü mülakatlarıdır.

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımı için Bakanlık tarafından üç ayrı grup başkanlığı için üç ayrı yazılı sınav gerçekleştirilmektedir. Bu üç grup başkanlığının yazılı sınavları için Bakanlık alım yapacağı kadro sayısının 20 katı kadar adayı yazılı sınava kabul etmektedir.

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı alımının gerçekleştirildiği grup başkanlıkları; İç Ticaret Grup Başkanlığı, Dış Ticaret Grup Başkanlığı ve Gümrük Grup Başkanlığı’dır.

ticaret bakanligi logo 3

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Meslek Mensuplarının Görev Yeri Neresidir?

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Ticaret Müfettiş Yardımcılığı sınavlarında başarılı olan ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı olarak mesleğe atanma hakkı elde eden adaylar ile meslekte bulunan Ticaret Müfettişlerinin görev yerleri temelde Bakanlığın merkezinin bulunduğu Ankara ilidir.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleği mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan diğer teftiş kurulu kariyer meslek mensupları gibi 3600 ek gösterge ile görev yapmaktadırlar. Bununla birlikte görev yönünden doğrudan Bakana bağlıdırlar.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Ticaret Müfettişi Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Müfettiş Yardımcılığı mesleği sınavlarında başarılı olarak Ticaret Müfettiş Yardımcısı olanların  maaşı yaklaşık olarak 14.000 Türk Lirasıdır. Meslekte belirli bir süre görev ifa eden ve yeterlik aşamalarında başarılı olan Ticaret Müfettişlerinin maaşı yaklaşık olarak 20.000 Türk Lirasıdır.

*Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettişleri ile Ticaret Müfettiş Yardımcılarının alacakları maaş ile alakalı olarak belirtmiş olduğumuz rakamlar yaklaşık ve ortalama tutarlardır. Bu tutarlarda Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarının şahsi olarak değişebilen ek ödemeleri ile maaşlarından yapılan çeşitli kesintiler dikkate alınmamıştır.

Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Müfettiş Yardımcısı nedir?

Kurumun bütün işleyişini veya çalışanları denetleyen kişidir. Amirlerine bağlı olarak kurumlardaki işleyişi teftiş eder ve gerekirse soruşturma başlatır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.