kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Topoğraf Maaşları 2023 Ne Kadar?

Topoğraf Maaşları 2023 Ne Kadar? Topoğraf Nedir? Ne Demek? Topoğraf Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Özel sektörde ve devlette Topoğraf Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Bir arazinin, bir bölgenin, kara parçasının doğal engebelerini, özelliklerini gösterecek şekilde kağıt üzerinde yapılan çizime topoğrafya denir. Bu bilim dalında yapılan çalışmalar sayesinde coğrafi bilgiler daha kolay anlatılmakta ve anlaşılmaktadır. Bu nedenle bu alanda çalışma yapan uzman kişiler yani topoğraflara büyük iş düşmektedir. Topoğrafya alanında çalışma yapmak zordur. Üstelik az bilinen bir bilim dalıdır. Bu nedenle pek çok kişi bu konuda araştırma yapmaktadır. Peki topoğraf nedir? Ne demek? Topoğraf çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Topoğraf maaşları 2023 ne kadar?

Devlet Hava Meydanları Personel (DHMİ) Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Topoğraf Nedir? Ne Demek? 

Fransızca kökenli olan topoğraf kelimesinin orjinal yazılışı ‘topographe’ şeklindedir. Topoğrafya alanında uzman olan kişilere denir. Bu kişilerin analitik zekaya sahip olmaları, teknolojiye yatkın olmaları ve harita bilimine tamamen hakim olmaları gerekir. Üstelik araziler hakkında araştırma yapacak kadar bilgili ve araştırma yöntemleri konusunda çalışmış olmaları önemlidir. Topoğraf olarak görev yapan uzmanlar bir kara parçasında, arazide yapılacak tüm araştırmalardan sorumludur. Bu nedenle arazi, araştırma araçları ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 

Topoğraf Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personeller devlette ve özel sektörde çalışma fırsatı bulabilir. İki sektörde de çalışma şartları zorludur. Çünkü bu kişiler sahada, arazide çalışır. Sahip oldukları teknik donanım, araç ve aletlerle arazide, kara parçalarında inceleme yaparlar. Hem sahada ölçüm alma, hem yapılan incelemeleri analiz etmek bu kişilerin görevidir. Personellerin inşaat, harita, coğrafya, mühendislik gibi alanlarda sahip oldukları bilgilerle işlerini yürütür. Bu nedenle personellerin sürekli kendilerini geliştirmeleri önemlidir. Çalışma saatleri genel olarak sabah 09.00 ile akşam 18.00 arasında olsa da yapılan iş, alınan proje, yetiştirilmesi gereken sorumluluklara bağlı olarak bu saatlerin dışına çıkılabilir.  Fazla mesai yapılırsa ek ücret ödemesi yapılır. Personellerin şehir dışında, şehrin uzak bir noktasında veya ülke dışında çalışmaları istenebilir.

Topoğraf Maaşları 2023 Ne Kadar?

Bu meslek dalıyla ilgili en çok merak edilen konu personellere ödenen ücretlerdir. Hem devlette hem de özel sektörde topoğraf maaşları 2023 geçen yıla oranla yükseldi. Devlette çalışanlar toplu sözleşme kapsamında uygulanan zam nedeniyle, özel sektördekiler de asgari ücrette yaşanan artış oranı veya iyileştirme kapsamında ücret artışından faydalandı. Topoğraflar pek çok alanda bilgi sahibi oldukları için, yaptıkları iç son derece zorlu olduğu için yüksek ücretler almaktadır. Bu kapsamda topoğraf maaşları 2023 şu şekildedir;

Özel sektörde yeni başlayan topoğraf maaşları 2023 18 bin TL civarındadır.

Özel sektörde deneyimli topoğraf maaşları 2023 22 bin TL civarındadır.

Devlette topoğraf maaşları 20 bin ile 25 bin TL arasında değişmektedir.

NOT: Topoğraf maaşlarını etkileyen unsurlar arasında aile yardımı, çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, görev tazminatı, ek ödenekler bulunmaktadır. Ayrıca yurt dışı ve şehir dışı görevlerinde verilen ödenekler de belirleyicidir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Elektrik Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar?

Topograf kaç yıllık?

Topoğraf olmak için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Harita Mühendisliği bölümünden ya da iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Harita Teknikerliği ön lisans programından mezun olmak gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.