kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uçak Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Adayların uçak mühendisi olabilmesi için ne yapmaları gerekmektedir, uçak mühendisi ne iş yapmaktadır, özel sektörde uçak mühendisi maaşları 2023 ne kadar, uçak mühendisi maaşı 2023 yılı için kamuda ne kadar oldu, uçak mühendisi mesai saatleri ne kadardır, uçak mühendisi çalışma şartları nasıldır gibi soruların cevapları yazımızda yer almaktadır.

A+
A-

Tercihiniyap olarak meslekler hakkında bazı bilgiler verdiğimiz yazılarımızı yayımlamaya devam ediyoruz. Branş branş mühendislikler ile ilgili de böyle yazılar hazırlamaya karar verdik ve mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemize yazmaya başladık. Bu yazımızda sizlere uçak mühendisi hakkındaki bilgileri vermeye çalışacağız.

Uçak Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

NASIL UÇAK MÜHENDİSİ OLUNMAKTADIR? UÇAK MÜHENDİSİ KİMDİR? UÇAK MÜHENDİSİ NE İŞ YAPMAKTADIR?

Bir kimsenin uçak mühendisi olabilmesi için uçak mühendisliği veya benzeri bir bölümden mezun olması gerekmektedir. Elbette sadece mezun olmak bir mesleği yapmaya yeterli gelmemektedir. Memur olarak uçak mühendisi olmak isteyen bireyler mezuniyetleri sonrası kamu personeli seçme sınavına girerek atanmalarına sağlayacak kadar puan almalı veya özel sektörde çalışmak isteyenler de bir firmanın veya özellikle çalışma istedikleri firmanın aradığı şartları yerine getirmelidirler.

Uçak mühendisi kimdir daha iyi anlamak için uçak mühendislerinin ne iş yaptığına bakmak yerinde olacaktır. Uçak mühendisi ne iş yapar dendiğinde cevap olarak sıralayacak olursak;

  • Yapılacak uçağın taslağını ve projelerini hazırlarlar,
  • Uçak yapımında ne şekilde daha az maliyetli olacağına dair planlama yaparlar,
  • Üretim sürecinde kalite kontrol ve denetim alanında destek verirler,
  • Yine üretim sürecinde teknisyenlerin yönetimden sorumlu olurlar,
  • Üretim tamamlandıktan sonra uçuş için planlar sunarlar ve uçuşlara katılarak uçuşun nasıl gerçekleştiğini gözlemlerler.

<div></div>

KAMU PERSONELİ OLAN UÇAK MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan           32.650-32.750 Türk Lirası

Tablomuzda hizmet yıllarına göre mühendislerin aldıkları maaşlar verilmiştir fakat bu rakamlar ortalama ve minimum rakamlardır. Burada belirttiğimiz rakamlara ek olarak ek mesailer, aile yardımları, kurumdan kuruma değişen ek ödenekler gibi ek ücretler de maaşlara eklenebilmektedir. Kamuda yeni başlayan bir uçak mühendisi maaşı 32.700 TL civarlarındadır.

<div></div>

UÇAK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA İMKANLARI NASILDIR? UÇAK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ SAATTİR

Tüm mühendislikler için olduğu gibi uçak mühendisleri için de çalışma saatleri ve şartlarını ikiye ayırmak yerinde olacaktır, bu ayrımı da özel sektör ve kamu olarak yapmak yerinde olacaktır.

Memurların haftalık mesai saatleri 40 saattir ve uçak mühendisleri de istisnai durumlar, proje yetiştirmelerde yapılan ek mesailer gibi şeyler olmadığı sürece aşağı yukarı bu kadar çalışma saatine sahiptirler. Çalışma şartları da bununla paralel olarak hem çalışma saatlerinin hem de çalışan işin rahatlığı nedeniyle oldukça iyidir diyebiliriz. Mühendislerin hepsi çalıştıkları alana bağlı olarak kimi zaman laboratuvar ortamında, kimi zaman sahada kimi zaman da ofiste çalışmaktadırlar.

Özel sktördeki mühendislerin durumunu değerlendirdiğimizde yeni başlayan ve az yıl çalışmış olan mühendisler için durum bu kadar iyi değildir. Hem mesai saatleri oldukça uzundur hem de evet bir ofiste veya yine alana bağlı olarak sahada görece rahat bir iş yapsalar da aldıkları maaş nedeniyle başlangıçta çalışma imkanlarının çok da iyi olduğu söylenemez. Buna ek olarak stres ve baskının bulunduğunu da inkar etmemek gerekir.

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 UÇAK MÜHENDİSİ MAAŞI NE KADAR?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni başlamış veya az deneyim sahibi mühendislerin maaşları oldukça azdır, asgari ücret civarındadır. Ortalama bir firmada işe başlayacak olan uçak mühendisi maaşı 2023 için 10.000 TL civarlarındadır. Tabi ki yine altını çizelim bu ortalama bir rakamdır çünkü bazı şirketler personellerine asgari ücret vermekte iken bazı şirketler ise personellerinin yeterliliğine bağlı olarak 10.000-10.500 TL civarlarında maaş verebilmektedirler.

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Uçak Mühendisi Nedir? Uçak Mühendisi Ne İş Yapar?

Uçak mühendisi kaç sene okur?

1 sene İngilizce hazırlık, 4 sene lisans eğitimi olmak üzere toplam 5 yıldır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.