kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar? Ücretli Öğretmen Nedir? Kimdir? Ücretli Öğretmen Ne İş Yapar? Ücretli Öğretmenlerin Aylık Geliri de Ne Kadar Oldu?

A+
A-

Ücretli öğretmen maaşları ne kadar sorusunu hemen hemen atanamayan birçok öğretmen adayları merak etmiştir. Bizde size bu yazımızda en güncel ücretli öğretmen maaşlarını derledik.

Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da en çok önemsenen, en çok yatırım yapılan, devlet bütçelerinden en büyük pay ayrılan sektör eğitim sektörüdür. Günümüzün şartlarına uygun, modern, becerikli nesil yetiştirmek için gençlere iyi bir eğitim vermek gerekmektedir. Eğitim sektörü iyi olan ülkeler çağdaş, gelişen, ekonomik refaha kavuşan ülkelerdir. Eğitimde en kritik aktörler ise öğretmenlerdir. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığında kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenler çalışmaktadır. Özel sektörde de özel okullarda dershanelerde öğretmenler çalışmaktadır. Ancak tüm bu çalışanlar arasında en çok ücretli öğretmenlerin durumu merak edilmektedir. Kadroları olmayan, ücret karşılığı öğretmenlik yapan bu kişilerin ne kadar para kazandığı, çalışma şartları ile ilgili binlerce soru sorulmaktadır. Peki ücretli öğretmen maaşları ne kadar? Ücretli öğretmenler ne kadar aylık maaş alır?

Öğretmenler İçin BES’ten Ayrılma Dilekçe Örneği

Ücretli Öğretmen Nedir? Kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde binlerce hatta onbinlerce sözleşmeli ve kadro öğretmen istihdam edilmektedir. Atama bekleyen, işsiz, yeni mezun öğretmen adayı sayısı ise yüz binlerce olarak ifade edilir. İşte atanamayan öğretmenler daha iyi iş bulana kadar ya da ataması gerçekleşene kadar ücretli öğretmenlik için başvuru yapar. Bulundukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapan bu kişilere ücretli öğretmen olma hakkı tanınır.

Ücretli öğretmenler, öğretmen açığı bulunan köy okullarında veya hastalık, doğum iznine ayrılan öğretmenlerin yerine derslere girmektedir. Bu kişiler idarecilik yapamaz ve hizmet puanları yoktur. Yalnızca belirli bir eğitim dönemi boyunca eğitim görevi icra ederler. Eğer ihtiyaç duyarlarsa sözleşmeleri yenilenir. Ancak ne yazık ki kadrolu öğretmenler kadar maaş alamazlar. Ücretli öğretmenlerin tamamı aldıkları düşük ücretlerden şikayet etmektedir.

Ücretli Öğretmen Ne İş Yapar?

Ücretli öğretmenler Türkiye’deki kadrolu öğretmenler ne iş yapıyorsa aynı görevleri yerine getirmektedir. Öğrenci toplantılarına, veli toplantılarına katılırlar. Sınav soruları hazırlayıp, sınav gerçekleştirirler. Not girişi yaparlar. Öğrencilerle ilgilenirler. Ders içeriğini hazırlayıp, müfredata uygun hareket ederler. Kısacası kadrolu öğretmen gibi görev yaparlar ancak onlar kadar ücret alamazlar.

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Ücretli öğretmenlerin ne kadar aylık aldıkları çok merak edilmektedir. Çünkü atanamayan binlerce öğretmen iş bulana kadar ücretli öğretmenlik yapmayı düşünür. Ücretli öğretmenlere ders saati başına 16 TL verilmekteydi ve maaşları ortalama 8 bin TL civarında ödenmekteydi. Ek ders ücretlerine yaklaşık olarak %7 oranında zam yapıldı. Ücretli öğretmenlerin aldıkları maaşlar da değişti. Ancak ücretli öğretmen maaşları ortalama 8 bin TL ile 10 bin 500 TL arasında değişmektedir. Başka bir ifadeyle ücretli öğretmenler asgari ücretten daha düşük aylık almaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Ücretli öğretmen memur sayılır mı?

Sözleşmeli öğretmenlerin asker öğretmen olarak görev yaptıkları süreler sözleşme süresinden sayılamamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.