kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Maaşı 2023 Ne Kadar?

Türkiyede son dönemlerde en popüler mesleklerden biri de Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) mesleğidir. KPSSden yüksek puan alanların başvuru yapabildiği bu meslekle ilgili pek çok soruya cevap aranmaktadır. Peki VHKİ nedir? VHKİ maaşları 2023 ne kadar? VHKİ maaşı 2023 ne kadar? İşte VHKİ maaşları…

A+
A-

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla artık her şey tek tuşla gerçekleşir hale geldi. Devlet de elektronik ortama geçerek tüm işlemlerini elektronik ortama taşıdı. Hem işlemler hızlanmış oldu hem de veriler ve bilgiler daha güvenli ve düzenli bir şekilde arşivlenir hale geldi. 2000’li yıllarla birlikte bilgi ve veri en önemli unsur olarak karşımıza çıktı. Kişi bilgileri, vatandaş bilgileri, DNA bilgileri, askeri bilgiler gibi bilgiler için artık çatışmalar yaşanır hale geldi. Savaşlar bile elektronik ortama taşındı. Kamu kurum ve ve kuruluşlarındaki ağır evrak işleri de teknoloji sayesinde ortadan kalktı. İşte tüm bu değişimler dolayısıyla yeni meslek grupları oluştu. Yeni mesleklerden biri olarak karşımıza Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) çıktı. 

Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir?

Kamu personeli yani memur olmak isteyen binlerce kişi Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni mesleğini bilmektedir. KPSS‘de en yüksek puanı alanların başvurabildiği bu meslek grubu pek çok kişinin hayallerini süslemektedir. Artık her bakanlık, her kurum ve her kuruluş bilgi ve veri personeli aramaktadır. Türkiye’de ilanlar artık bilgi, veri ve teknoloji personellerine yöneliktir. Peki bu Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir? VHKİ çalışma şartları nasıldır? 2023 VHKİ maaşları ne kadar? VHKİ maaşı 2023ne kadar?

VHKİ Nedir? VHKİ Ne Demek?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) son yıllarda oldukça popüler bir meslektir. VHKİ olmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmek gerekmektedir. VHKİ  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yer alan bir meslek grubudur. VHKİ olarak çalışan personellerin yetkileri, sorumlulukları oldukça geniştir. İşlerinin merkezinde veri vardır. VHKİ veri oluşturur, verileri inceler, istenilen şekilde hazırlar ve arşivler. VHKİ veri transferi ile de yükümlüdür bu nedenle yazışma işleri ve bilgi alışverişi yapar.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) bilgisayar gibi teknolojik aletlere ve bu aletlerin yazılım dillerine hakim olmalıdır. Ayrıca Office programları gibi programları iyi derecede kullanabilmelidir. “VHKİ nedir?” sorusunun pek çok cevabı bulunmaktadır. VHKİ verileri ve bilgileri analiz eder, inceler, tablo haline getirir, arşivler, veri ve bilgileri istenilen yerlere gönderir ve doğru şekilde kullanır

VHKİ Çalışma Şartları 2023

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilir. valilikler, bakanlıklar, genel müdürlükler, kaymakamlıklar, kamuya bağlı şirketlerde VHKİ olarak iş bulabilirsiniz. Yani VHKİ iş imkanları oldukça geniştir. VHKİ olarak çalışan personeller diğer memurlardan farklı olarak teknolojik aletlerle iç içe çalışır. Bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletleri iş nedeniyle kullanabilir. Hatta bu aletler çalıştığı kurum tarafından kendisine sağlanabilir.  VHKİ çalışma şartları da diğer memurlara oranla daha iyidir. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan personellerin kendilerine ait çalışma alanları olur. VHKİ çalışma saatleri ise tıpkı diğer memurlar gibi haftada 40 saattir. Sabah 09.00 akşam 17.00 mesai saatleri doğrultusunda personeller çalışır.

VHKİ olarak çalışan personeller ilk 10 hizmet yılı içerisinde senede 20 gün yıllık izin hakkına sahiptir. 10 yıl sonra 30 gün yıllık izin hakkına sahip olurlar. Masa başı olarak çalışırlar. Üstleri ve yöneticilerinin istediği işleri de yaparlar. VHKİ alımları merkezi atama ve açıktan atama şeklinde işi ayrı yoldan yapılabilir.

VHKİ Maaşı 2023 Ne Kadar?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenin (VHKİ) maaşı diğer memurlara göre daha yüksektir. Yaptıkları işlerin ve sorumlulukların daha fazla olması nedeniyle başlangıç maaşları dahi nispeten fazladır. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni 2022-2023 döneminde ortalama 15 bin 250 Türk Lirasıdır. Göreve yeni başlayan VHKİ 13 bin TL maaş alır. Görevde 25 yılını doldurmuş olan kıdemli ve hizmet yılı fazla olan VHKİ ise 15 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. VHKİ maaşları 2023 ne kadar?” sorusu artık geçerliliğini yitirdi. Peki yeni dönemde yani 2023 yılında VHKİ maaşları ne kadar olacak? 

VHKİ olarak çalışan personeller tıpkı diğer kamu personelleri gibi her yıl Ocak ve Temmuz ayında zam alır.  VHKİ maaşı 2023 yılı Ocak ayında artacaktır. VHKİ maaşı 2023 yılında en az yüzde 10 artacaktır. Çünkü hem toplu sözleşme zammı hem de enflasyon farkı maaşlara yansıtılacaktır. Yani Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) maaşı 2023 yılında en az 15 bin 300 TL olacaktır.

Üretimde Kalite Kontrol Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İşte Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 2023 yılı maaşları..

5892 1 840eeb64c1426ef148a434438c668caa

VHKİ kaç saat çalışır?

VHKİ memurları saat 08.00-17.00 saatleri arasında çalışmakta ve haftalık toplam çalışma saati 40 olmaktadır. 

Yorumlar

  1. Sebzekafa Avatar Sebzekafa dedi ki:

    VHKİ maaşları 2019 yeterince artmadı. VHKİ maaşları 2020 daha da yüksek olmalı.

  2. Sebzekafa Avatar Sebzekafa dedi ki:

    VHKİ maaşları 2019 yeterince artmadı. VHKİ maaşları 2020 daha da yüksek olmalı.

  3. Sebzekafa Avatar Sebzekafa dedi ki:

    VHKİ maaşları 2019 yeterince artmadı. VHKİ maaşları 2020 daha da yüksek olmalı.