kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Maaşları 2023 Ne Kadar?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Maaşları 2023 Ne Kadar? Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir? Ne Demek? VHKİ Çalışma Şartlar ve Çalışma Saatleri 2023 VHKİ Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir? VHKİ Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette VHKİ Maaşı 2023 Ne Kadar? Özel Sektörde VHKİ Maaşı 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’deki en popüler mesleklerden biri de Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği mesleğidir. Kısaca VHKİ olarak bilinen bu kadroda çalışmak binlerce kişinin hayalidir. Bu nedenle lise döneminden itibaren binlerce kişi sıkı bir çalışma temposu içine girer. Devlette VHKİ olmak için iyi bir KPSS puanına sahip olmak gerekmektedir. Mesleği en cazip kılan özelliği ise VHKİ maaşlarıdır. Peki VHKİ nedir? Ne iş yapar? VHKİ çalışma şartları ve saatleri nasıl? Devlette ve özel sektörde VHKİ maaşları 2023 ne kadar?

Veri Analisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir? Ne Demek?

VHKİ, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeninin kısaltılmış halidir. 21. yüzyılda popüler olan bu meslek veri, evrak bilgi hazırlamakla ilgilidir. Personeller yazışmaları koordine eder, belgelerin dijital ortama aktarılması ve saklanması, imza işlemleri personelin görevleri arasındadır. Bu personeller bilgisayarla, veri işlenebilen aletlerle çalışabilmesi ve analiz kabiliyetinin yüksek olması gerekir.

VHKİ Çalışma Şartlar ve Çalışma Saatleri 2023

Meslekle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de ‘VHKİ nerelerde çalışır? İş imkanları nasıldır?’ soruları ile personellin çalışma şartlarına ve çalışma saatlerine ilişkin sorular daha sık sorulmaktadır. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenlerinin çalışma şartlarını ‘iyi’ olarak tanımlamak mümkündür. Personeller Türkiye’de hemen hemen her kamu kurum ve kuruluşunda iş bulabilir. Örneğin bakanlıklarda, genel müdürlüklerde, üst kurullarda, alt kuruluşlarda çalışabilir. Ayrıca belediyeler, vakıflar, kaymakamlıklar, valiler, dernekler de VHKİ alımı yapmaktadır. Günümüzde veri ve bilgiye verilen önem arttıkça bu kadro için yapılan personel alımları da artmaktadır.

VHKİ çalışma şartları diğer personellere oranla daha iyidir. VHKİ olarak çalışan memurların kendilerine ait ofisleri, masaları bulunur. Personellerin her türlü teknolojik alete ve donanıma erişimi bulunur. Bilgisayar, telefon, yazıcı, internet vb. aletlerle haşır neşir olan personellerin çalışma saatleri ise diğer memurlar gibidir. Personeller sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında çalışırlar. Personellerin saat başı mola hakkı ve 1 saatlik öğle yemeği hakkı bulunmaktadır. Personeller haftada en fazla 45 saat çalışırlar.

VHKİ Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Personellerin yaptıkları işler ve üzerlerindeki sorumluluklar oldukça fazladır. Çalıştıkları kurumlarda hemen hemen her görevi icra edebilirler. Yöneticilerinin verdikleri görevler, yapılması gereken rutin işler ve diğer birimlerin istediği işler personellerin yoğun saatler geçirmesine neden olabilir. Bu kapsamda işte VHKİ görevleri;

VHKİ olarak çalışan kamu personelleri istenilen veri ve bilgileri derlemek, bulmak, incelemek ve kaydetmekle görevlidir.

Personeller verilerin doğru olup olmadığını teyit eder. Hatalar ve sorunlara çözüm arar.

Eldeki veri ve bilgileri analiz eder. Tablo, dosya ve sunum haline getirir. Gerekli düzenlemeleri yapar.

Yöneticilerden ve diğer birimler gelen talepler üzerine veri ve bilgi işlemlerini yürütür.

<div></div>

VHKİ Maaşları 2023 Ne Kadar?

VHKİ olarak çalışan personeller devlette veya özel sektörde çalışabilir. İki sektör arasında personellere ödenen maaşlar da ise farklılıklar olabilir. Personellere ödenen maaşları etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Öncelikle çalışılan sektör ve kuruma göre göre ücretler değişebilir. Ayrıca aile ve çocuk yardımı, asgari geçim indirimi, döner sermaye ücreti, fazla mesai ücreti, eğitim durumu, ek tazminatlar maaş miktarlarını önemli ölçüde etkilemektedir. Tüm bu unsurlar göz önüne alındığında devlette Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) maaşları 2023 14 bin 250 TL civarındadır. Özel sektörde VHKİ maaşı 2023 ise 11-12 bin TL arasındadır.

Devlette VHKİ Maaşı 2023 Ne Kadar?

Devlet memurlarının maaşlarına her yılın Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme kapsamında zam yapılmaktadır. Ayrıca geçmiş yılda oluşan enflasyon farkı da maaşlara yansıtılır. Bu kapsamda kamu personellerinin maaşları önemli ölçüde artar. Ayrıca sendika aidat ücreti vb. kesintilerin yanı sıra AGİ, aile ve çocuk yardımı, mesai ücreti, döner sermaye ücreti  gibi ek gelirler de maaşları etkiler. Bunların yanı sıra personellerin derece ve kıdemleri, hizmet yılları da oldukça önemlidir.  Tüm bu değişkenleri göz önünde bulundurarak Tercihiniyap ailesi olarak derece ve kıdemlerine göre devlette VHKİ maaşlarını sizin için inceledik. Ayrıca Temmuz 2023 döneminde yapılan toplu sözleşme zammını da göz önünde bulundurduk.

Mesleğe yeni başlayan, deneyimsiz, 9/1 derecesindeki VHKİ maaşı 2023 13 bin 750 TL civarındadır.

NOT: Asgari geçim indirimi, aile yardmı, çocuk yardımı, fazla mesai ücreti, çalışılan kuruma göre ortaya çıkan farklar, döner sermaye ücreti, sendika aidatı gibi farklı unsurlara bağlı olarak personellere verilen maaşlar değişebilir. 

Özel Sektörde VHKİ Maaşı 2023 Ne Kadar?

Özel sektörde her meslekteki personellerin başlangıç maaşı oldukça düşüktür. Özellikle de ülkemizde özel sektördeki çoğu firma düşük maaş politikası ile çalışmaktadır. Bu nedenle mesleğe yeni başlayan VHKİ kadrosundaki personeller asgari ücretle göreve başlayabilir. VHKİ maaşı 2023 en az 8 bin 506 TL civarındadır. Personeller deneyim kazandıkça, iyi şirketlere transfer oldukça, hizmet yılları artıkça daha yüksek maaş alırlar. Bu kapsamda 5 yıla kadar deneyime sahip olan personel 10-11 bin TL civarında maaş alırken, 10 yıl ve üstünde deneyime sahip olan personeller 15-20 bin TL arasında maaş alabilir. Üstelik yürütülen projeye, çalışılan firmaya bağlı olarak personellerin maaşları da değişebilmektedir.

Devlet Memuruna Verilen Para Ödülü Miktarı Ne Kadar?

VHKİ kadro derecesi kaça düşer?

90 sayılı KHK eki cetvellerde VHKİ kadrosu en yüksek 3 üncü derece olarak ihdas edilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.