kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Veteriner Hekim Maaşları 2023 Ne Kadar?

Veteriner Hekim Nedir? Kimdir? Veteriner Hekim Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Veteriner Hekim Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette Veteriner Hekim Maaşı 2023 Özel Sektörde Veteriner Hekim Maaşı 2023

A+
A-

Günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından biri de gıda temini oldu. Gıda üretimi azalırken veya yerinde sayarken gıda üretimi ise giderek azalmakta. Bu nedenle gıda üretimi yapan, üretim aşamaları içerisinde yer alan mesleklere verilen önem gün geçtikçe artıyor. Bu mesleklerden biri de hayvancılık yapanların yakından tanıdığı ‘veteriner hekimlik’ mesleğidir. Devlette ve özel sektörde kendine iş bulabilen veterinerlerin ne iş yaptığı, çalışma şartları ile çalışma saatleri ve kazandıkları maaşlar, aldıkları ücretler çok merak edilir. Peki veteriner hekim nedir? Kimdir? Veteriner hekim çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Devlette ve özel sektörde veteriner hekim maaşları 2023 ne kadar?

<div></div>

Veteriner Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Veteriner Hekim Nedir? Kimdir?

Fransızca kökenli olan bu kelimenin orijinal yazılışı ‘vétérinaire’ şeklindedir. Kelimenin anlamı evcil, yabani hayvanların hastalıkları, rahatsızlıklarıyla ilgilenen uzman kişidir. Geçmiş dönemde aileden öğreniler bilgiler doğrultusunda uzmanlık gerektirmeyen bir iş olsa da günümüzde konuyla ilgili okullar, eğitimler, seminerler bulunur. Bu kapsamda veterinerler evcil hayvanları, çiftlik hayvanları ve diğer hayvanların tıbbi, sağlık durumuyla ilgilenir. Hastalık ve sorun teşhisi yapıp tedavi uygular.

<div></div>

Veteriner Hekim Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Veteriner hekimlerinin devlette de özel sektörde de kendilerine ait ofisleri bulunur. Ayrıca hayvanları inceledikleri ahırlar, laboratuvarlar ya da farklı çalışma alanları bulunabilir. Personeller teknolojik aletlerle birlikte çalışır. Ayrıca tıbbi inceleme, tedavi, teşhis yapmak için gereken tüm teknik donanımlara da ulaşabilirler. Veterinerlik hayvanları sevenler, doğayla iç içe olmak isteyenler ne kadar yorucu olursa olsun iyi bir meslektir. Çalışma şartları da ne kadar ağır olursa olsun işini severek yapanlar için üstesinden gelinebilir.

Veteriner çalışma saatleri 2023 devlet dairelerinde diğer memurlar gibi sabah 08.30 ile akşam 17.00 saatleri arasındadır. Ancak nöbet sistemi, vardiya sistemi olduğunda farklı saatlerde çalışmaları mümkündür. Özel sektörde de genel itibarıyla sabah 09.00 akşam 18.00 saatleri arasında mesai sürer. Ayrıca serbest çalışan veteriner hekimler de bulunur. Bu kişiler bulundukları şehir, ilçe, köy ya da göreve gittikleri yere göre 24 saat çalışabilirler. Çünkü köyde rahatısızlanan bir sürü veya hayvan için sabaha karşı veteriner uyandırılabilir.

DGS Veterinerlik Fakültesi 

<div></div>

veteriner hekim calisma sartlari calisma saatleri 2020

Veteriner Hekim Maaşları 2023 Ne Kadar?

Meslekle ilgili en çok merak edilen konu veterinerlerin aldığı maaşlar, aylıklar, kazandıkları ücretleridir. Personelin çalıştığı sektör, şehir, kurum, ilçe, görev aşkına bağlı olarak kazanılan paralar değişebilir. Devlette maaşlar belirli bir standartta ilerlemektedir ve 2023 yılında 16 bin 500 TL ile 17 bin TL arasındadır. Özel sektörde ise 10 bin ile 12 bin TL arasında değişir. Serbest çalışan veterinerler ise pek çok değişkene bağlı olarak 2-3 bin TL’de kazanabilir 10-15 bin TL’de kazanabilir.

<div></div>

Devlette Veteriner Hekim Maaşı 2023

Devlette veteriner maaşları personelin çalıştığı bölgeye, şehre, kuruma, evli olup olmamasına, çocuk sahibi olup olmamasına, eşinin iş durumuna, personelin eğitim seviyesine, aldığı ek ücret ve tazminatlara, sigorta ve BES kesintisine göre değişebilmektedir. Örneğin Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesintisi 100-200 TL maaşları azaltmaktadır. Ayrıca personellerin çalıştığı bölgelere göre de aylıklarda büyük değişiklikler olabilmektedir.

Özel Sektörde Veteriner Hekim Maaşı 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara verilen maaşlarla özel sektör çalışanlarına verilen ücretler birbirinden farklıdır. Devlette ücretler belirli bir çizgide ilerlerken özel sektörde en düşük ve en yüksek ücret arasındaki yelpaze oldukça açıktır. Özelde personelin çalıştığı şirket, iş yoğunluğu, deneyimi, uzmanlık alanına göre kazancı değişmektedir. Bu kapsamda en düşük ücretler asgari ücret seviyesinde yani 12 bin 500 TL civarındayken en yüksek maaş ise 15-25 bin TL arasında olabilir. Özellikle binlerce hayvanın bulunduğu firmalarda personellerin kazançları da artabilir.

Serbest çalışan veterinerlerin kazançları ise doğrudan çalıştıkları bölge ve o bölgedeki iş yoğunluğu ve nüfusla ilgilidir. Bu doğrultuda küçük yerleşim yerlerinde faaliyet gösteren veterinerler 13-14 bin TL, büyük yerleşim yerlerinde çalışan ve büyük firmalarla çalışan veterinerler ise 15-25 bin TL kazanabilir. Ayrıca alanında uzman isimlerin, pek çok şirketle anlaşma yaparak çok daha büyük paralar kazandığı bilinmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Veteriner Hekim doktora kaç yıl?

 Yüksek Lisans Eğitimi için öngörülen süre üç, Doktora Eğitimi için ise beş yıldır.

Yorumlar

  1. Can Avatar Can dedi ki:

    Engelli raporu olan çalışabilir mi engelli çalıştırma zorunlulukları var mı ?