kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Walmart Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Walmart Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Walmart nedir? Ne demek? Kimdir? Walmart çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Walmart iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır?

A+
A-

Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Walmart şirketinde kariyer fırsatlarını ve çalışma şartlarını sizler için inceledik. Dünyanın en büyük perakende devlerinden biri olan firma pek çok ülkede faaliyet göstermektedir. Amerika ve Avrupa kıtasında büyük ölçüde pazarın tek hakimi olan firma her yıl büyümesini sürdürmektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde ve yüzlerce şehrinde şubeleri bulunan firma binlerce kişiye de iş imkanı sunmaktadır. Ayrıca müşterilerine sunduğu binlerce ürüne her geçen gün yeni ürünler eklenmektedir. Binlerce metrekarelik mağazaları ile büyük şubeleri bulunan firma milyonlarca müşteriye hizmet vermektedir. Bu noktada firmanın uluslararası arenada gösterdiği faaliyet, mağaza ve şube sayısının fazlalığı, müşterilerinin çok olması iş arayanların da dikkatini çekmektedir. Firma bünyesinde çalışmak isteyen binlerce kişi her gün Walmart hakkında araştırma yapmaktadır. Peki Walmart nedir? Ne demek? Kimin? Walmart çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Walmart personel maaşları 2023 ne kadar? Walmart iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır?

Gimsa Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

<div></div>

Walmart Nedir? Ne Demek? Kimin?

Günümüzde dünyanın en büyük firmalarından biri olan Walmart 1962 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuştur. Sam Walton isimli girişimci Arkansas Bendonville’de ilk mağazasını kurmuş daha sonra mağaza sayısı artmıştır. Öyle ki 2007 yılında dünyadaki en büyük şirketlerden biri olarak kabul görmüştür. Firmanın büyüklüğünü rakamlarla anlatmak daha kolay olmaktadır. Walmart firmasının dünyadaki tüm şubelerinde 2.3 milyondan fazla insan istihdam edilmektedir. Firmanın dünyada 30’a yakın ülkede 11.500 binden fazla mağazası bulunmaktadır. Yıllık 500 milyar dolar civarında cirosu olan firmanın kazandığı paraya dikkat çekmek için Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasını örnek göstermek gerekir. Walmart’ın yıllık cirosu 500 milyar dolar civarında iken Türkiye’nin gayrisafi milli hasılası 250 milyar dolardır. Firmanın büyüklüğü pek çok büyük devleti geride bırakmış durumdadır. Firma 2007 yılında başta ABD olmak üzere pek çok ülkede pazarı ele geçirmeyi başarmıştır. 2009 yılında şirket değeri 70 milyar dolara yaklaşan firma büyümesini sürdürürken personellerine verdiği imkanlarla da gündeme gelmiştir. 2014 yılında firma çalışanları grev yapmaya başlamıştır. Grev sonrasında ise firma radikal bir kararla yüzlerce mağazasını kapatma kararı alır. Binlerce çalışan bu durumdan olumsuz etkilenir.

<div></div>

Walmart Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Firma ABD kapitalist sisteminin en net görüldüğü şirketlerden biridir. Firmada personeller kaç saat çalışırsa, ne kadar çalışırsa o kadar maaş almaktadır. Belirli bir çalışma süresinden veya çalışma sınırından bahsetmek oldukça zordur. Firmada bir günde en az 5 saat çalışılmaktadır. Personeller haftada 1 gün izin yapıp haftanın 6 günü çalışırlar. Ayrıca 1 yıl çalışma süresini dolduran personeller yılda 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olabilirler. 2.3 milyona ulaşan personellerin %60-70’i ABD’de çalışmaktadır. 1 milyon civarındaki personel ise dünyanın farklı noktalarında çalışmaktadır. Ancak firmayla ilgili pek çok iddia ortaya atılmaktadır. Pek çok kişi firmayı personellerine düşük ücretler ve yetersiz haklar vermekle suçlamaktadır. 

<div></div>

Walmart Personel Maaşları 2023

Firmanın dünya üzerinde 10 binden fazla şubesi bulunmaktadır. Bu şubeler faaliyet gösterdikleri ülkelerde sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar hizmet vermektedir. Firma mağazaları sabah 07.30’dan akşam 24.00’a kadar açıktır. Bu süre zarfında kesintisiz hizmet verilmesi adına firma personelleri vardiya sistemine göre farklı saat aralıklarında ve farklı saatlerde çalışır. Personeller çalıştığı sürenin karşılığında belirli bir miktarda ücret almaktadır. Firmada en az çalışma süresi günlük 5 saattir. Personellerin saat başına aldıkları ücret 5 dolar ile 20 dolar arasında değişebilmektedir. Bir personelin haftada 45 saat çalıştığı düşünülürse bir ayda 180 saat çalışmaktadır. Saati 5 dolardan hesaplama yapıldığında 900 dolara denk gelmektedir. 1 Doları 18 TL olarak hesap edersek 32500 Türk Lirası gibi bir ücret ortaya çıkmaktadır. Ayrıca deneyimli personellerin, başarılı personellerin ve uzun yıllar firmada çalışan personellerin kazançlarının daha da yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Firmada kasiyer, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, mağaza müdürü, depo görevlisi, kasap, şarküteri ve balık reyon görevlisi gibi farklı pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. Bu personeller arasında en yüksek maaşı mağaza müdürü alır. Mağaza müdürleri 2023 yılında en az 30 bin TL civarında maaş almaktadır. Mağaza müdürlerinden sonra şarküteri, kasap ve balık reyon görevlileri gelmektedir. Bu personeller diğer personellere göre daha yüksek ücret almaktadır. Firmada yeni işe başlayan personeller genellikle 12 bin 500 TL civarında maaş alırken deneyimli personellerin maaşları 15-16 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir.

<div></div>

Walmart İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Firma bünyesinde çalışmak isteyen binlerce personel bulunmaktadır. Dünyanın her yerinde faaliyet gösteren firmanın binlerce şubesi önemli bir istihdam fırsatı oluşturmaktadır. Bu noktada gerek Türkiye’de gerekse dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan binlerce Türk, Walmart çalışanı olmak istemektedir. Bunun için yapılacak bir kaç seçenek bulunmaktadır. Öncelikle firmanın resmi internet sitesine girerek insan kaynakları bölümü üzerinden iş başvurusu formu doldurabilirsiniz ve bu yolla başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren internet siteleri üzerinden özgeçmiş oluşturarak iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Son olarak firma bünyesinde çalışan personellerden size kefil olmalarını isteyebilir ve mağazalara giderek elle başvuru yapmak istediğinizi beyan edebilirsiniz. Ancak günümüzde hemen hemen her şirket iş başvuru işlemlerini elektronik ortam üzerinden gerçekleştirmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Big Data Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Walmart nedir?

Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde şubeleri vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.