kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Watsons Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Watsons Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Watsons nedir? Ne demek? Watsons çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Watsons personel maaşları 2023 ne kadar? Watsons iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda kişisel bakıma ve kozmetik ürünlerine verilen önem arttı. Sosyal medya, dizi ve filmler, romanlar ve ikonların da aktif kullanılması ile insan nasıl göründüklerine daha fazla önem vermeye başladı. Bu noktada da kişisel bakım ürünleri satan, kozmetik ürünleri satan mağaza ve markalar sektörde önemli bir söz sahibi oldu. Kısa sürede ülkede Gratis ve Watsons gibi markalara ait onlarca kozmetik ürün satan mağaza açıldı. Özellikle Watsons mağazası sektörde attığı güçlü adımlarla adından söz ettirdi. Türkiye’nin dört bir yanında hemen hemen her şehrinde şubesi bulunan Watsons’ın yüzlerce şubesi bulunmaktadır. Bu şubelerde ise yine yüzlerce personel istihdam edilmektedir. Her gün binlerce kişi firmanın mağazalarına giderek alışveriş yapmaktadır. Hem iş arayanların hem çalışanların hem de müşterilerin her gün uğradığı mağazalara sahip olan Watsons ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Peki Watsons nedir? Ne demek? Watsons çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Watsons personel maaşları 2023 ne kadar? Watsons iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

Gratis Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Watsons Nedir? Ne Demek?

Firma neredeyse 200 yıllık bir geçmişe sahiptir. 1841 yılında Hong Kong’da kurulan Watson Grup dünyadaki en büyük sağlık, güzellik, kozmetik firmalarından biridir. Dünyanın en büyük pazarlarında 15 bini aşkım mağazasıyla hizmet veren firma her yıl 6 milyara yakın müşteriyi ağırlamaktadır. Firma sanal mağazacılık konusunda da oldukça iddialıdır.

Watsons şubeleri Asya ülkelerinde, Avrasya ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermektedir. 10 bine yakın mağaza ile faaliyet gösteren marka her gün binlerce kişiyi ağırlamaktadır. Türkiye pazarında ise firmanın 350 civarında şubesi bulunmaktadır. Firma ayrıca 3 binden fazla personele iş imkanı sağlamaktadır. Bu açıdan firmanın ülkede istihdama olumlu katkı sağladığını söylemek mümkündür.

<div></div>

Watsons Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Ülkede binlerce kişiye iş imkanı sağlayan marka ile ilgili çok sayıda soru sorulmaktadır. Rakip firmalarda çalışanlar, sektör değiştirmek isteyenler, iş hayatına atılmak isteyenler ve iş arayanlar Watsons mağazalarında çalışmayı düşünmektedir. Bu nedenle firma hakkında araştırma yapılmaktadır. Firma gerek ülke gerekse dünyadaki en büyük kozmetik, güzellik perakendecilerinden biridir. Mağazalarında binlerce farklı ürün her gün milyonlarca müşteriye sunulmaktadır. Bu kadar büyük ve binlerce müşteriyi ağırlayan bir firmada çalışmak ise hiç kolay değildir. Firmada belirlenen günlük çalışma saati 8.5 saattir. Personeller günde en az 8.5 saat çalışırlar. Bu sürenin içerisinde sigara molası, çay molası, yemek molası, ihtiyaç molası gibi 1 saatlik mola süresi bulunmaktadır. Ancak mağazalar hemen hemen günün her saati oldukça yoğundur. Bu nedenle hem mola süreleri ve zamanları hem de çalışma süreleri değişiklik gösterebilir. Mağazalarda yaşanan yoğunluk nedeniyle personeller gün içerisinde oturmaya bile fırsat bulamayabilirler. Binlerce ürünün yer aldığı reyonların düzeni, temizliği ve güvenliğini sağlamak oldukça zorludur ve çok vakit almaktadır. Firmada personeller haftanın 6 günü çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. İznin hangi gün kullanılacağı mağazanın yoğunluğuna ve mağaza müdürünün kararına göre belirlenmektedir. Firmada 1 yıllık hizmet süresini dolduran personellere ise 14+2 günlük yıllık izin verilmektedir.

<div></div>

Watsons Personel Maaşları 2023

Firmayla ilgili en çok merak edilen konuların başında uygulanan maaş politikası gelmektedir. Binlerce kişi Watsons personel maaşlarının ne kadar olduğunu araştırmaktadır. Bu nedenle sık sık personellerin ne kadar maaş aldığı sorulur. Firmada yeni işe giren deneyimsiz personeller genellikle asgari ücret temelli bir maaş almaktadır. Ancak firma personellerinin asgari ücretten daha yüksek maaş aldığı bilinmektedir. 2023 yılında belirlenen asgari ücret tutarı 8506 TL’dir. Ancak firma personelleri 9500 TL civarında maaş almaktadır. Ayrıca 300-400 TL civarında bir bakiyenin yüklü olduğu yemek kartı/ücreti de personellere tahsis edilmektedir. Firmadaki en önemli avantaj ise prim sisteminin geçerli olmasıdır. Personeller belirlenen ciro hedeflerini tutturmaları durumunda prim almaktadır. Satış kotalarını doldurduktan sonra personellere ödenen prim ücreti maaşlarını önemli ölçüde yükseltmektedir. Mağaza müdürü, şube müdürü gibi yönetici maaşları ise 13500-14000 TL civarındadır.

Firma uluslararası arenada faaliyet göstermektedir. Bu nedenle çalışma şartları ve personellere verilen haklar daha fazladır. Başarılı olan personeller ödüllendirilir. Bu kapsamda örnek personellere yılda 1 kez Watsons ikramiyesi verilir. Ayrıca personellere yol, yemek yardımı, evlilik, doğum vb. günlerde yardımlar verilmektedir. Dini bayramlarda, yılbaşında ve özel günlerde paketler ve hediyeler personellere dağıtılmaktadır. Personellerin kadrolarına ve başarılarına göre şirket aracı, cep telefonu gibi araçlar tahsis edilmektedir.

<div></div>

Watsons İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı 2023

Firma çalışma şartları ve saatlerini inceledikten ve maaş politikasını öğrendikten sonra sıra en önemli aşamaya geldi. Her kişi firmada çalışmak isteyip istemediğini kendine sormalı. Firmada çalışmaya karar verenler ise Watsons mağazalarında çalışmak için iş başvurusunda bulunmalı. Bunun için adayların firmanın resmi internet sitesini, kariyer sitesi olarak hizmet veren internet sitelerini takip etmeleri gerekmektedir. Bu noktadan sonra özgeçmiş oluşturmalı ve yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapılmalı. Adaylar ayrıca şehirlerindeki Watsons mağazalarına giderek personel açığı olup olmadığını sorabilir ve iş ilanlarına başvuru yapabilir. Başvuru yapıldıktan sonra ise adaylar insan kaynakları bölümü tarafından mülakata davet edilecektir. Mülakatı olumlu sonuçlananlar işe alınabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Kara Cuma (Black Friday) Nedir? Hangi Gün? İndirimleri Ne Zaman?

Watsons kurumsal mi?

Watson (A.S. Watson), CK Hutchison Holdings Limited’in perakende ve tüketici bölümüdür. 

Yorumlar

  1. Elif Dorga Avatar Elif Dorga dedi ki:

    Elif Dorga iş isterdim işitme engelliler kulak duydumuyor Depo yapirim yardımcı yaparım temiz yardımcı yaparım tlf hem msj