kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yoğun Bakım Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Yoğun Bakım Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Yoğun Bakım Uzmanı Nedir? Kimdir? Yoğun Bakım Uzmanı Ne İş Yapar? Devlette ve Özelde Yoğun Bakım Doktoru Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Zor şartlar altında çalışan yoğun bakım uzmanları hakkında bazı şeyler merak edilmektedir. Bunlardan birkaçı Yoğun bakım uzmanı maaşları ne kadar, kimler yoğun bakım uzmanı olabilir, yoğun bakım uzmanı ne ş yapar gibi sorulardır. Bunların cevaplarını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Yeni tip Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavuruyor. 2020’nin başından beri tüm dünyada binlerce kişi koronavirüse yakalanıp hastaneye düşüyor. Aşılama sürecinin yavaş ilerlemesi, sert tedbirlerin alınamaması nedeniyle 1 yılı aşkın bir süredir milyonlarca kişi virüse yakalandı. Hastanelerde yoğun bakım servisleri doldu taştı. Yaşananlar sağlık çalışanlarının ne zor şartlarda çalıştığını görmemizi sağladı. Özellikle de yoğun bakım ünitelerinde hayat mücadelesi veren hastalara yardıma koşan uzmanlar, doktorlar, hemşireler dikkatleri üzerine çekti. Bu durum bu zorlu ve kutsal görevi yapan yoğun bakım uzmanlarının ne kadar para aldığını merak etmemizi sağladı. Peki yoğun bakım uzmanı maaşları ne kadar? Yoğun bakım doktorları ne kadar kazanıyor? İşte detaylar…

Kısmi Kapanmada Bir Hafta Geride Kaldı, Son Durum Ne?

Yoğun Bakım Uzmanı Nedir? Kimdir?

Uzmanından önce yoğun bakımın kendisini incelemek gerekir. Yoğun bakım tıp alanındaki bir uzmanlık dalıdır. Yoğun bakım uzmanlık eğitimi alan doktorlar bu görevlerde çalışabilir. Yoğun bakım dediğimiz şey aslında burada çalışan doktorların, hemşirelerin, fizyoterapistlerin ve diğer sağlık çalışanlarının birlikte sunduğu hizmetlerin bütünü olarak ifade edilebilir. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan, zor durumdaki, durumu ağır olan hastalar buraya yatırılır. Zor durumdaki hastaların sağlık durumu saniye saniye takip edilir. Yerinde ve zamanında müdahale yapılır. Organ yetmezliği çeken, kanaması olan, ameliyattan çıkan, bilinci kapalı olan vb. durumdaki hastalara yaşam desteği sağlanır. İşte buradaki tüm faaliyetlerin başında ise yoğun bakım uzmanı olan doktorlar bulunur.

Yoğun Bakım Uzmanı Ne İş Yapar?

Pandemi sürecinde doktorların çalışma şartları ve saatleri giderek ağırlaşmaktadır. Salgına karşı savaşan sağlık ordusunun en güçlü askerleri olan doktorlar sayesinde dünya mücadelesini sürdürebilmektedir. Bu da yetmezmiş gibi bir de son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları başlamıştır. Doktorlar hem kendilerini hem de ekip arkadaşlarını bu insanlık dışı tutumdan korumak zorunda kalmıştır. Bu nedenle doktorların aldığı maaşlar yaşadıkları sorunlara kıyasla hiç önemli değildir. Doktorların maaşlarını konuşmadan önce yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilmesi gerekmektedir.

  • Yoğun bakım ünitesindeki her personelden ve her hastadan sorumludur.
  • Yoğun bakım ünitesindeki malzeme eksikliğini belirler ve giderilmesini sağlar.
  • Sorumluluğundaki hastaları ve hastalıklarını tanımaya çalışır.
  • Doğru teşhis koyar ve doğru tedavi yöntemi uygular.
  • Personellerini koordine eder.
  • Hasta yakınlarına gerektiğinde bilgi verir.
  • Yoğun bakıma yatacak kadar durumu kötü olan hastaların durumunu takip eder.
  • Yoğun bakımdaki doluluk oranına göre hastane yönetimiyle bilgi alışverişi yapar.
  • Meslek etiğine uygun hareket eder.
  • Hastalığın sağlık durumunun iyileşmesini önemser.
  • Kişisel sorunlarını hastanenin dışında bırakır.
  • Personellerine eziyet etmez.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Borcu Nedir? Ne Demek? Nasıl Ödenir?

Yoğun Bakım Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Yoğun bakım uzmanları devlet hastanelerinde çalışabileceği gibi özel hastanelerde de görev yapabilmektedir. Bu kapsamda aylık kazançları ve maaşları iki sektörde birbirinden farklılık gösterir. Devlette 5-10 yıl deneyime sahip olan doktorların yoğun bakım uzmanı olması durumunda maaşları en az 15 bin TL civarında ödenmektedir. Hasta sayısı, döner sermaye ücreti, ek ödemeler, hasta sayısı, çalışılan şehir, aile durumu gibi unsurlara göre kazançları değişmektedir. Özel sektörde ise doktorun başarısı, deneyimi, çalıştığı şehir ve kurum belirleyicidir. Yoğun bir hastanede görev yapan başarılı bir doktorun aylık geliri 20-30 bin TL civarındadır.

Yoğun bakım uzmanlığı kaç yıl?

Yoğun Bakım Uzmanlık öğrencileri ilgili ana dallardan “Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS)” ile seçilmektedir. Eğitim süresi 3 yıldır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.