kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ZARA Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

ZARA Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? ZARA nedir? ZARA ne demek? ZARA çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? ZARA iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl ve ne zaman yapılıyor? ZARA personelleri ne kadar maaş alır?

A+
A-

Türkiye’de en büyük sektörlerden biri giyim sektörüdür. Milyonlarca kişi her gün her saat hatta her dakika Alışveriş Merkezlerine (AVM) ve mağazalara akın etmektedir. Farklı markalardan ve farklı mağazalardan her saniye alışveriş yapan binlerce insan bulunmaktadır. Bu markalar içerisinde ‘ZARA‘ markasının yeri ayrıdır. Türkiye’de en çok müşterisi bulunan giyim markalarından biri olan ZARA’nın yüzlerce şubesi bulunmaktadır. Türkiye’nin çoğu ilinde hizmet veren firmanın şubeleri her gün binlerce müşteriyi ağırlamaktadır. ZARA yalnızca müşterilerin değil, iş arayanların da dikkatini çekmektedir. Yüzlerce şubesi, kaliteli hizmet anlayışı ve kurumsal yapısı ile ZARA iş arayan insanların göz bebeklerinden biri haline gelmiştir. Tam da bu nedenle binlerce kişi her gün ZARA ile ilgili araştırma yapmaktadır. Peki ZARA nedir? Ne demek? ZARA çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? ZARA iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır? ZARA personel maaşları 2023 ne kadar? ZARA kasiyer, reyon görevlisi, mağaza müdürü ne kadar maaş alır?

ZARA Personel Maaşları Ne Kadar?

Zara Nedir? Ne Demek?

Zara Inditex üst kuruluşunun altında faaliyet gösteren bir markadır. Inditex bünyesinde Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho gibi markalar bulunmaktadır. ZARA 24 Mayıs 1974 tarihinde İspanya’da kurulmuştur. İspanya merkezli bir kuruluş olan firmanın merkezi de gene İspanya’da Arteixo şehrinde bulunmaktadır. Şirketin kurucuları Amancio Ortega ve Rosalia Mera’dır. Firmanın gelirinin 2023 yılı itibariyle 20 milyar dolara yaklaştığı düşünülmektedir. ZARA dünyanın en büyük giyim şirketleri arasında ilk 3’e rahatlıkla girmektedir. 2023 yılı itibariyle 93’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve 2 bin 250’den fazla mağazası bulunmaktadır. Firmanın ülkemizde ise 40 civarında mağazası her gün hizmet vermektedir.

Zara kelimesinin kökeni Arapça’ya dayanmaktadır. Arapça kökenli olan bu kelime Endülüs Emevi Devletinin de etkisiyle İspanya’da yaygınlaşmıştır. ZARA kelimesi asil, güzel, soylu, iyi huylu, parlayan şafak, şatafatlı anlamlarına gelmektedir. İspanyolca da ise bu kelimenin karşılığı Mısır’dır. Ülkemizde Sivas ilinin bu isimli bir ilçesi bulunmaktadır ve yine bu isimde bir şarkıcı ülkemizde çok sevilmektedir. Zara firması kaliteli ürünler satmasıyla ünlenmiştir. Oldukça şık koleksiyonlar satışa sunan firmanın bağımlıları bile bulunmaktadır.

zara nedir ne demek

Zara Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Firma ülkedeki en yoğun ve en işlek mağazaları bünyesinde barındırır. ZARA şubelerinin boş olduğu hiç görülmemiştir. Bu nedenle firma personelleri oldukça yoğun ve hızlı bir tempo ile çalışırlar. Reyonların düzeni, mağaza güvenliği, ürünlerin ve müşterilerin takibi, müşteri memnuniyeti gibi önceliklere dikkat ederek personeller çalışmalarını yürütürler. Firmanın sadık bir müşteri kitlesi bulunsa da mağazaları gezmeye gelen insan sayısı da oldukça fazladır. Mağazalarda her saat uzun kasa kuyrukları oluşmaktadır. Ancak yoğunluğa bağlı olarak kasada görevli personel de satış danışmanlığı yapabilir. ZARA çalışma saatleri 2023 iki temel esasa göre değişmektedir. Çalışanlar full-time ya da part-time çalışmaktadır. Üniversite öğrencileri firmada part-time çalışmaktadır. Full-time personeller haftada en az 45 saat çalışırken, part-time personeller haftada en az 30 saat çalışırlar. Yoğunluğun fazla olduğu günlerde veya dönemlerde personeller fazla çalışmak durumunda kalabilirler. Personellerin çalışma şeklini ve saatlerini mağaza müdürleri belirlemektedir. Personeller çalışma saatleri boyunca yemek molası dışında nadiren oturma imkanı bulabilirler. Bu tempoda çalışmak da oldukça yorucu bir iştir.

Nükleer Santral Nedir? Nasıl Çalışır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Zara İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı

Uluslararası bir firma olan ZARA, bu alanda kariyer yapmak isteyenler için iyi olanaklar ve güzel bir fırsat sunmaktadır. Bu nedenle mesleğinde deneyim kazanmak, başarılı olmak, mağazacılık sektöründe yükselmek isteyenler için firmada çalışmak iyi bir basamak olacaktır. Üstelik firmanın personellerine verdiği sektör ortalamasının üzerindeki maaşlar da insanları bu firmada çalışmak konusunda teşvik etmektedir. Ancak ne yazık ki firmada işe girmek o kadar kolay bir iş değildir. Firma personel alım süreçlerinde oldukça titiz davranır. Mağazalarında hiçbir aksaklık ve amatörlük istemeyen firma yöneticileri personel alım sürecinde oldukça dikkatli davranır. Firmadan işe girmek isteyen adayların dış görünüşünün iyi olması, bakımlı olması, konuşmasının düzgün olması ve kibar olması gerekmektedir. Adayların iyi ve güçlü yanlarını da işe alım sürecinde yöneticilere göstermesi önemlidir. Firma çoğu zaman personellerinde ikinci bir dil arar. Ayrıca adaylar pek çok defa mülakata çağrılır.

ZARA iş ilanları firmanın kendi internet sitesi üzerinden, kariyer siteleri üzerinden yapılabilmektedir. Ayrıca mağaza çalışanları da arkadaşlarını mağazaya çağırdığı için büyük oranda personel ihtiyacı bu şekilde karşılanmaktadır. ZARA iş ilanlarını takip eden adayların personel alım ilanlarına başvurması gerekmektedir. Firma bünyesinde part-time personel açığı ve full-time personel açığı sık sık yaşanmaktadır. Bu nedenle işe alım süreci yıl genelinde devam etmektedir.

 

Zara Personel Maaşları 2023

Firmayla ilgili en çok merak edilen konu personellere verilen ücret miktarına ilişkindir. Gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın en büyük giyim markalarından biri olan ZARA, personellerine bu başarının karşılığını vermeye çalışmaktadır. Firmanın maaş politikası temelde maaş + prim olarak ifade edilebilir. Firmanın personellerine prim de vermesi son derece önemlidir. Çünkü prim sayesinde maaşlar büyük oranda artmaktadır. ZARA personelleri maaş, sigorta, prim, yemek kartı gibi avantajlara sahiptirler. Bu anlamda rakip firma personellerinden daha iyi hakları bulunmaktadır. Peki ZARA personel maaşları 2023 ne kadar?

Firmada part-time olarak haftada 30 saat esasına göre çalışan personeller asgari ücret almaktadır. Yani part-time ZARA personel maaşları 2023 8506 TL civarındadır. Ancak bu miktarın içerisinde bazen prim de olabilmektedir. Full-time çalışan personelin alacağı ücret ise daha yüksektir. Full-time çalışan personeller tam gün ve düzenli olarak çalışırlar. ZARA mağazaları 22.30’da kapanırlar ama genelde personellerin çıkışı gece 11’i bulmaktadır. Full-time ZARA personel maaşları 2023 9.500 TL ile 10 bin TL arasındadır. Primlerle birlikte bu miktar 11 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir. Mağaza müdürü maaşları ise 12 bin TL civarındadır.

 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Zara personel indirimi ne kadar?

Personel Inditex grubunun tüm markalarında, hem fiziksel mağazalarda hem de ticari web sitelerimiz aracılığıyla online olarak %25 indirim hakkına sahip.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.