kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından istihdam edilen ve diğer kurumlarda görevlerini sürdüren Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ve Mali Hizmetler Uzmanlığı mesleğinin maaşı ne kadar? Kaç ek gösterge ile çalışıyorlar? Mesleğe nasıl girilir? Hepsi ve diğer detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ve Mali Hizmetler Uzmanlığı özlük hakkı olarak taşra uzmanlığı koşullarına tâbi, nitelik olarak merkez uzmanlığı gibi yükümlülüklere sahip olan bir meslektir. Temel çalışma alanı bütçe olan ve 5018 sayılı Kanun ile belirlenen bu meslek mensupları ne kadar kazanmaktadır buna geçmeden evvel mesleğe nasıl girilebileceği ve diğer detaylara biraz değinelim.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınavı 

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılacak protokol esaslarınca gerçekleştirilmektedir. Yaklaşık 3 senedir alım yapılmayan mesleğin sınavı, A Grubu kariyer meslekleri sınavları arasında zor olarak konumlandırılabilecek bir yerdedir. Test sınavı olmasına rağmen oldukça ölçücü nitelikte olan bu sınava, mesleğe girmek isteyen adayların güzel bir hazırlık yapmaları gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Sınav test usûlünde olup aşağıdaki konulardan oluşmaktadır. 

5422 1 89716ce229edb970080d806a9161731c

Yukarıdaki her ders başlığından adaylara 15’er soru sorulmaktadır. Bu konuya dair diğer detaylar ve sınava çalışma kaynak ve yöntemleri için Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. İlgili yazımıza gitmek için Tıklayınız!

Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları’nın Görevleri ve Görev Yerleri

Mali Hizmetler Uzmanları ve Uzman Yardımcıları ülkemizdeki hemen her kamu kurumunda görev yapabilmektedirler. Bunun sebebi görevlerinin, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na dayanılarak her kurumda oluşturulması zorunlu olan Strateji Geliştirme Başkanlıkları nezdinde tanımlanmış olmasıdır. Bu birimlerin kanun ile birlikte oluşturulması zorunlu hale gelmiştir ve bu birimlerde Mali Hizmetler Uzmanları ve Uzman Yardımcılarının istihdam edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarının Strateji Geliştirme birimi dışında herhangi bir birimde görevlendirilmeleri Kanunen yasaklanmıştır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Mali Hizmetler Uzmanları’nın ÖZLÜK HAKKI SORUNU için Tıklayınız!

Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları’nın görevlerinin merkezinde bütçe süreçlerinde yer almak ve buna dair çalışmalar yapmak yer almaktadır. Kurumların bütçelerinin oluşturulmasında, bunların harcamalarının gerçekleştirilmesinde çeşitli görevler alan Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları Merkez Uzmanlığı statüsünde yer aldığından Yeterlik ve diğer yükümlülüklere sahiptir.

Mesleğe dair tüm detayları inceleyebileceğiniz, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI yazımızı okumayı Unutmayın!

Mali Hizmetler Uzman ve Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

2200 Ek gösterge ile görev yapan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı’nın maaşı 2021 yılı itibariyle yaklaşık; 16.000 Türk Lirası’dır. Bu rakam Mali Hizmetler Uzmanlığı için yaklaşık 20.670 Türk Lirasıdır.

*Bu tutarlara mahalli idarelerde görev alan Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları ile Mali Hizmetler Uzmanları’nın aldıkları sosyal denge tazminatları gibi ek ödemeler ile BES gibi kesintiler dahil değildir.

Mali Hizmetler uzmanı Ne Yapar?

Mali işler uzmanı, şirketlerin mali işler ile ilgili tüm işlemlerini takip eder. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.