kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 güncel zabıt katibi maaşı ne kadar ?

Adalet Bakanlığı sözleşmeli zabıt katibi maaşı 2018 yılında ne kadar oldu? Maaş ve diğer özlük hakları konusunda merak ettiklerinizi yazdık.

A+
A-

Zabıt katibi maaşı ne kadardır, zabıt katibi ne iş yapar?

Adalet Bakanlığı tarafından en fazla istihdam edilen kadrolardan biri olan zabıt katibi maaşı verilen emeği maalesef karşılamamaktadır. Sözleşmeli olarak istihdam edilen, özlük hakları kadrolu personele nispeten daha düşük olan zabıt katipleri adliyede iki temel işi yapmaktadır.

Zabıta Maaşları Ne Kadar?

Bunlardan birincisi mahkeme kaleminde yazışmaları ve tutanakları hazırlayıp hakim veya kalem müdürüne imzaya sunmak diğeri ise duruşma, keşif gibi görevlerde hakime veya mahkeme heyetine yardımcı olmaktır. Mahkemelerin iş yükü düşünüldüğünde az çalıştıklarını söylemek pek makul olmayacaktır. Bugün itibariyle yalnızca temyiz mahkemelerinde dahi milyonlarca dosya yükü olduğunu da  belirtmemiz gerekmektedir.

Zabıt Katibi maaşı 2023 ne kadar? 

Sözleşmeli zabıt katibi maaşı 2023 ocak yeni göreve başlayan, bekar personel için 13.732 TL düzeyindedir.Yılın ikinci yarısında yapılacak olan zamla birlikte 2023 temmuz zabıt katibi maaşı 13.853 TL olacaktır. Adalet Bakanlığı zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma kadrolarına lisans, ön lisans, orta öğretim mezunlarını çalıştırmaktadır. Ancak diğer tüm kamu kurumlarında olduğu gibi mezuniyet düzeyi farklı olan personel arasında fark oluşmaktadır.

 Ön lisans mezunu orta öğretim mezunundan 50 TL,lisans mezunu ise ön lisans mezunundan 70 TL daha fazla maaş almaktadır. Bu ödemelerin haricinde asgari geçim indirimi olan 130 TL daha ödeme yapılmaktadır. Toplam elde edilen rakam 13.000 TL üzerindedir ancak vergi dilimine girilmesi sebebiyle yılın son dört ayında tekrar 12.650 TL düzeyine inmektedir. Oldukça düşük miktarlarda olmakla birlikte keşiflerden gelir elde edebildikleri gibi ek bir iş olarak arabuluculuk faaliyetleri yapmasına da kanunen bir engel mevcut değildir.  Yani zabıt katibi maaşı hariç yasal olarak gelir elde edebilir.

Adalet Bakanlığı 2023 yılında memur alımı yapacak mı?

Henüz personel alım ilanı yayınlanmadı, ancak siyasetçiler tarafından 2023 yılı bitmeden 15 bin kişilik zabıt katibi dahil olmak üzere Adalet Bakanlığı memur alımı yapılacağı belirtildi. En az iki parça halinde yapılması beklenen alım, KPSS yapılmadan evvel ilan verilerek 2022 KPSS puanlarının kullanılabileceği son alım olarak düşünülüyor. Adalet Bakanlığı veya herhangi bir başka memur alımı konusunda erken haberdar olmak için tercihiniyap.net ilan kısmını takip etmeyi unutmayın. 

Zabıt Katibi Ne İş Yapar ? Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadardır?

 

Zabıt Katibi kaç saat çalışır?

Genellikle hafta içi 08:30 – 12:00 / 13:00 – 17:00 saatleri arasında mesai yapmaktadırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.