kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Araştırma Görevlisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Araştırma Görevlisi Maaşları 2023 Ne Kadar? Araştırma Görevlisi Maaşı 2023 Ne Kadar? Araştırma Görevlisi 2023 yılında ne kadar maaş alır? Araştırma görevlisi unvanında çalışan personellerin 2023 yılında aldıkları maaşları sizin için inceledik.

A+
A-

Araştırma Görevlileri yükseköğretim kurumlarında (üniversiteler, meslek yüksekokulları, harp okulları, akademiler..) icra edilen araştırmalara, incelemelere, deneylere yardımcı olan, katkıda bulunan ve ilgili kişiler tarafından verilen görevler ile sorumlu olan öğretim yardımcılarıdır. Öğrentim Yardımcıları olarak da değerlendirilen araştırma görevlileri ne kadar maaş alır?

Araştırma Görevlisi Nedir?

Araştırma Görevlisi Olma Şartları 2023 

Yüksek lisans yapan pek çok kişi nasıl araştırma görevlisi olacağını merak ediyor. Ayrıca ülkemizde binlerce kişi araştırma görevlisi olmak istiyor. Peki araştırma görevlisi olma şartları nelerdir? Araştırma görevlisi olmak için herhangi bir lisans programından mezun olmanız yeterli olacaktır. Fakat bazı durumlarda YÖK’ün resmi internet sitesi www.yok.gov.tr adresi üzerinden araştırma görevlisi ilanları içerisinde özel şartlar belirtilmektedir. İstediğiniz üniversite ve istediğiniz bölümün istediği şartları takip ederek ve bu şartları karşılayacak duruma gelerek araştırma görevlisi olabilirsiniz.

Araştırma Görevlisi Maaşları 2023 

Yükseköğretim kurumlarında Araştırma Görevlisi unvanında çalışan personellerin maaşlarını hizmet ettikleri yıllara göre inceleyeceğiz. Fakat belirtilmesi gerekir ki aşağıda yer alan rakamlar personelin aldığı ödenekleri ve personelin sahip olduğu özel şartları (evli olup olmaması, çocuk sahibi olup olmaması vb.) göz ardı ederek hazırlanmıştır.

Yükseköğretim kurumlarında Araştırma Görevlisi unvanında çalışan ve ilk yılında olan bir araştırma görevlisi 18.500 Türk Lirası maaş almaktadır.

Yükseköğretim kurumlarında Araştırma Görevlisi unvanında çalışan ve 5 yıl deneyimi olan bir araştırma görevlisi 19.000Türk Lirası maaş almaktadır.

Yükseköğretim kurumlarında Araştırma Görevlisi unvanında çalışan ve 5 yılın üzerinde olan bir araştırma görevlisi 19.100 Türk Lirası maaş almaktadır.

NOT: Araştırma Görevlisi unvanında çalışan personelin evli olup olmaması, çocuk sahibi olup olmamasına bağlı olarak maaşlarda değişiklik olabilmektedir. Döner sermayeden yararlanan kurumlarda çalışan personellerin maaşlarında değişiklik olabilmektedir. Ayrıca yine belirtmek gerekir ki Geliştirme Ödeneği ve Akademik Teşvik Ödeneği alan araştırma görevlilerinin maaşlarında artış olmaktadır. Yukarıda yer alan bilgiler herhangi bir yanlış bilgiye yer vermemek adına Araştırma Görevlisi unvanında çalışan personellerin net maaşları baz alınarak hazırlanmıştır.

Turizm Araştırmacısı Maaşları Ne Kadar?

Araştırma görevlisi olarak kaç yıl görev yapar?

Araştırma görevlileri, üniversitedeki yetkili kadronun onayıyla maksimum 3 yıl görevde kalabilir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.