kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Askeri Polis (İnzibat) Nasıl Olunur?

Askeri Polis (İnzibat) Nedir? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Askeri polis (inzibat) nasıl seçilir? Askeri polis (inzibat) nasıl olunur?Askeri inzibat nasıl giyinir? Askeri inzibatın görevleri nelerdir? Askeri polis (İnzibat) koşabilir mi? Askeri inzibat nasıl giyinir?

A+
A-

Askeri Polis Nasıl Olunur?

Askeri Polis (İnzibat) Nasıl Olunur, askeri personel kimdir sorularına birlikte cevap verelim; Askeri Polis askerde polislik hizmetini yürüten kişidir. Ülkemizde en çok asker kaçaklarını yakalamalarıyla bilinir ve tanınırlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın güçlü ve en büyük ordularının başında gelmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünün kaynağı ise disiplin ve emir komuta zinciridir. Bu noktada ordu içerisindeki düzen ve nizam oldukça kritiktir. İşte tam da bu noktada “inzibat” veya “askeri polis” olarak görev yapan kişiler öne çıkmaktadır. Meslekler

AS.İZ” kısaltmasının miğferlerinde veya kol bantlarında yazılı olduğu askerleri görmüşsünüz. İşte o personeller askeri polis yani inzibat olarak görev yapan personellerdir. “AS.İZ ‘in kısaltması nedir?” sorusuna askeri inzibat cevabı verilebilir.

Bu kapsamda “inzibat nedir?”, “askeri polis nedir?” ve “AS.İZ nedir?” soruları öne çıkmaktadır. Ayrıca askeri polislerine ne iş yaptığı ve nasıl inzibat olunduğu merak konusudur. Peki askeri polis nedir? Ne demek? İnzibat nedir? Ne demek? Askeri polis ve inzibat nasıl olunur? Askeri polis ve inzibat ne iş yapar? Askeri polis ve inzibat görevleri nelerdir?

Askeri Polis (İnzibat) Nedir? Ne Demek?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde farklı görev ve pozisyonlarda binlerce personel görev yapmaktadır. Askeri polis olarak veya askeri inzibat olarak görev yapan personellerde bu personellerin içerisindedir. “Askeri polis nedir?” ve “askeri polis ne demek?” soruları bu noktada öne çıkmaktadır.

Halk arasında inzibat olarak bilinen askeri polisler güvenlik odaklı görev yaparlar. Denetim, düzen, nizam odaklı çalışan inzibatlar askeriye içerisinde kritik bir rol üstlenmektedir. Askeri polisler yani inzibatlar askeriye içerisinde polis gibi görev yapan kişilerdir. Askeri inzibatlar oldukça düzenli çalışır ve denetim odaklı hareket ederler.

askeri inzibat nedir

Askeri Polis (İnzibat) Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Askeri inzibatlar veya askeri polisler herkes tarafından bilinmektedir. Ancak pek çok kişi askeri inzibatları ne iş yaptığını bilmemektedir. Bu nedenle “askeri inzibat ne iş yapar?” ve “askeri polis ne iş yapar?” veya “askeri inzibat görevleri nelerdir?” soruları öne çıkmaktadır.

Askeri inzibatlar askeriye içerisindeki askerleri denetler, düzenin korunmasını sağlar. Askeri inzibatlar düzene aykırı hareket eden askerlere yaptırım uygularlar. Askeri inzibatlar önceki yıllarda asli görev olarak asker kaçaklarını tespit etmekle meşguldüler.

Özellikle otobüs ve tren terminallerinde sıkça görülenaskeri inzibatlar 2013 yılında bu görevi polis ve jandarma personellerine bıraktı. Askeri inzibatların silah kullanma yetkisi bulunmaktadır. Görevlerini yapamayacak duruma geldikerinde silah kullanabilirler.

Askeri Polis (İnzibat) Nasıl Giyinir?

Askeri polislerin giyim tarzı 7’den 70’e herkes tarafından bilinmektedir. Askeri polislerin ve inzibatların giyimindeki en önemli özellik “AS.İZ” yazan kol bandı ve miğferlerdir. Bu nedenle askeri inzibatlara “AZİZ” de denmektedir.

Ayrıca halk arasında “askeri inzibatların koşmaları yasak mı?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı duyanları şaşkına çevirse de “evet” olacaktır. Askeri inzibatlar ve askeri polisler koşamazlar. Kaçan bir kişiyi kovalayamazlar. Askeri inzibatların koşması yasaktır.

Askeri Polis (İnzibat) Nasıl Olunur? Nasıl Seçilir?

Askeri inzibatlar askerlik görevi yapan kişiler arasından seçilmektedir. Askeri polis ve askeri inzibat olmak için sınava girmeniz ya da rütbe sahibi olmanız gerekmez.

Karacılar, denizciler ve havacılar askeri polis veya inzibat olabilir. Askeri polis veya inzibat olarak personel seçilirken kişilerin düzenli, tertipli ve terbiyeli olmasına dikkat edilir. Eğer askerler bu şartları taşıyorsa askeri inzibat olarak askerlik görevini tamamlar.

Türkiye’de 1 milyona yakın kişi bedelli askerlik yapacak. Bu nedenle bedelliler “bedelli askeri inzibat olabilir mi?“, “bedelli askeri polis olabilir mi?” sorularını sormaktadır. Bedelli askerlik yapanların askeri polis olmasını kısıtlayan bir unsur olmasa da bu görevi genellikle uzun dönem askerlik yapanların üstlendiğini söylemek gerekir.

askeri inzibat

Yorumlar

  1. M.Ali Avatar M.Ali dedi ki:

    Koşar gerek görürse. İnzibattan kolay kolay kacilamaz