kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bomba İmha Uzmanı

Bomba imha uzmanı nedir? Bomba imha uzmanı kimdir? Bomba imha uzmanı ne demek? Bomba imha uzmanı nasıl olunur? Bomba imha uzmanı olma şartları nelerdir? Bomba imha uzmanı ne iş yapar? Bomba imha uzmanı görevleri nelerdir?

A+
A-

Bomba İmha Uzmanı

Yazımızda bomba imha uzmanını hem tanıttık hem tanımladık . Ayrıca bomba imha uzmanı nasıl olabilirsiniz ve şartları neler bunlardan da bahsettik. Bomba imha uzmanı olmak hem tehlikeli hem de cesaret gerektiren bir meslektir.

Türkiye yıllardır terör örgütleri ile mücadele etmektedir. Ülkemizin dört bir yanındaki tehditler milyonlarca vatandaşı güvenlik konusunda bilinçlendirmiştir. Özellikle son yıllarda artan terör olayları nedeniyle de güvenlik güçleri teyakkuza geçmiştir. Güvenlik güçleri terörle ve tehditlerle mücadelede en ön safta mücadele etmektedir. O mücadelenin içerisindeki kritik personellerden biri de “bomba imha uzmanı” olarak çalışan personellerdir.

Teröristlerin bombalı saldırıları Türkiye’yi pek çok defa yasa boğsa da bomba imha uzmanları sayesinde binlerce saldırı teşebbüsü engellenmiştir. Peki bomba imha uzmanı nedir? Bomba imha uzmanı ne demek? Bomba imha uzmanı kimdir? Bomba imha uzmanı nasıl olunur? Bomba imha uzmanı ne iş yapar? Bomba imha uzmanı görevleri nelerdir? Bomba imha uzmanı olma şartları nelerdir?

Bomba İmha Uzmanı Ne Demek? Kimdir?

Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde hemen hemen her gün şüpheli paket alarmı verilmektedir. Patlayıcı olmasından şüphelenilen çanta, paket veya herhangi bir eşyaya herkes müdahale edemez. Güvenlik güçleri bile alanı güvenlik altına alır ve uzmanı göreve çağırır. İşte şüpheli paket ve eşyalara ilk müdahaleyi bomba imha uzmanı yapar. Olay yerine gelerek sistemi etkisiz hale getiren bomba imha uzmanları, eşya, patlayıcı veya düzenekle ilgili rapor hazırlar ve üstlerini bilgilendirir. Ayrıca olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerinin de alınmasını sağlar.

Bomba İmha Uzmanı Nasıl Olunur?

Sinema filmleri ve televizyon dizilerinin ardından bomba imha uzmanları çok daha görünür ve bilinir hale geldi. Hatta pek çok kişi meslek hakkında bilgi sahibi olabilmek için harekete geçti. Bu nedenle “bomba imha uzmanı nasıl olunur?” sorusu öne çıktı. Bomba imha uzmanı olmak için öncelikle asker veya polis olmanız gerekmektedir. Lise mezunu veya üniversite mezunu olarak KPSS puan şartını karşılayarak polis eğitim kurumlarından veya milli savunma üniversitesinden eğitim almanız ve mezun olmanız gerekmektedir. Polis veya askerlik eğitimi alırken veya mezun olduktan sonra bomba imha uzmanı olmak istediğini belirten yazılı başvuru yapmanız gerekmektedir.

Teşkilat içerisinde başvurunuz kabul edildikten sonra özel eğitimler almaya başlayacaksınız. Bu eğitimler  psikologların eşliğinde ve gözetiminde verilecek. Çünkü bomba imha uzmanları oldukça stresli ve baskı altında bir görev yürütürler. Bomba imha eğitimleri başkent Ankara’da verilmekte ve tam 10 hafta sürmektedir. Başarılı adaylar sertifikaları ile birlikte göreve başlayabilirler. Bomba imha ve inceleme uzmanı adı ile göreve başlayan personeller oldukça zorlu ancak kritik öneme sahip bir görev yürütmektedir.

Bomba İmha Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

Bomba imha uzmanı son zamanlarda gençler tarafından oldukça tercih edilen bir pozisyon olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’deki binlerce kişi “bomba imha uzmanı olma şartları nelerdir?” sorusunun cevabını araştırmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu konuyu sizin için derinlemesine inceledik.

Bomba imha uzmanı olabilmek için;

Adayların en fazla 35 yaşında olması gerekmektedir.

Adayların eğitim öncesi veya eğitim sırasında disiplin suçunun bulunmaması ve adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.

Adayların açılan eğitim ve kurslara müracaat etmesi ve başarılı olması gerekmektedir.

Adayların eğitim ve kurs sırasında istenilen başarıyı göstermesi gerekmektedir.

Adayların askerlik veya polislik eğitimi alması yani asker ya da polis olması gerekmektedir.

Adayların sakin yapıda, baskı ve stres ile çalışabilecek yeterlilikte olması gerekmektedir.

Adayların görevlerini yapmalarını engelleyecek bir sağlık sorununun olmaması gerekmektedir.

Bomba İmha Uzmanı Ne İş Yapar?

Bomba İmha Uzmanının asli görevi şüpheli görülen paket, bomba, ve eşyalara müdahale eder. Bu nedenle şüpheli paket veya bomba ihbarı ya da bombalı saldırı gibi olaylar sırasında göreve çağrılır. O olay yerine gelen dek müdahale edilmez. Bomba imha uzmanı bu nedenle en riskli ve en tehlikeli şartlarda görev yapmaktadır. MESLEKLER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.