kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DHMİ Stajyer AİM Memuru Maaşı

DHMİ merkezi atama ile stajyer AİM memuru alımı yapacak. Konuya ilişkin detaylı açıklamalar haberimizde.

A+
A-

DHMİ Stajyer AİM Memuru Ne İş Yapar? DHMİ Stajyer AİM Memuru Maaşı Ne Kadar? DHMİ Stajyer AİM Memuru Maaşları 2023

DHMİ Stajyer AİM Memuru 2023/1 ataması ile alınacak, öncelikle adaylara tavsiyemiz şartları tutan herkesin mutlaka başvurması yönünde. DHMİ stajyer aim memuru olma şartları nelerdir? En az d seviyesi İngilizce bilmek bu noktada herhangi bir yabancı dilin yeterli olmadığını belirtmek yerinde olacaktır. 2022 KPSS’ye girip yeterli puanı almış olmak. Diğer tüm memuriyetlerde olduğu gibi 7225 kodu güvenlik tahkikatının  olumlu sonuçlanmış olması. Bu şartları sağlayan kişiler  stajyer AİM memuru olabileceklerdir.

DHMİ Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? DHMİ Memur Maaşları

DHMİ Stajyer AİM Memuru Ne İş Yapar ?

Stajyer AİM memuru lisans alana kadar AİM görevi yapan personele verilen geçici bir ünvandır . Tıpkı uzman yardımcısı uzman veya müfettiş yardımcısı müfettiş gibi kadrolarda olduğu gibi. AİM havacılık bilgi yönetimi olarak Türkçe’ye çevrilir. Stajyer AİM memuru, AİM personelinin gözetimi altında çalışır.  Görevi Türk Hava Sahasında yapılacak tüm uçuşlara ilişkin izinleri kontrol etmek, rota tahsislerini kontrol,  uluslararası havacılık kurallarına uygunluğu denetlemektir.

AİM memuru aslında dünyanın her yerinde aynı işi yapar havacılık evrensel kurallara uygun olarak yürütülen bir iştir. Stajyer AİM memuru, AİM olma sürecinde yazılı ve sözlü sınavlardan geçecek, yabancı dil becerisini artırması istenecek, aynı zamanda uluslararası havacılıkta kabul edilir belirli sertifika ve eğitimleri de tamamlayacaktır. Bu sayede alacağı uluslararası belgeler ile yabancı veya yerli  bir havacılık firmasında da çalışabilecektir.

DHMİ Stajyer AİM Memuru Maaşı

Yeni başlayan Stajyer AİM memuru maaşı ek ödemeler hariç 9.000 olurken lisans almış ve AİM memuru olmuş personel maaşı 11 bin tl civarındadır. Ek ödeme olarak DHMİ AİM memuru genellikle asgari geçim indirimi, yabancı dil tazminatı, evlilik yardımı gibi ödemeler alır.

DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Maaşı

Stajyer AIM Memuru mülakat var mı?

Bu kadroda eğitim sonrası mülakat değil de sınav var.Ve bu sınava girmek için de 3 hak var.

Yorumlar

  1. Necati Bilge Avatar Necati Bilge dedi ki:

    AİM memuru maaşı Ocak 2019 itibariyle 10 binin biraz üzerindedir. Eş, çocuk ve dil tazminatı ile 11 binn TL'ti bulur. Güncelleme yazmışsınız ama maaşı 2017 seviyesinde göstermişsiniz. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.