kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine Avukatlığı Nedir?

Hazine avukatlığı nedir? Hazine avukatı nasıl olunur? Hazine avukatı ne iş yapar?

A+
A-

Hazine Avukatlığı Nedir?

Hazine avukatlığı nedir, ne iş yapar ve maaşları ne kadar gibi akla takılan sorulara cevap niteliğinde yazımızı sizler için hazırladık. Böylelikle meslek gruplarından biri olan hazine avukatlığını da öğrenmiş olacaksınız.

Hazine avukatı Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhakemat Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kişidir. Hazine avukatlığı yaptığı iş itibariyle saygı gören, çalışma şartları ve maaşı yüksek bir kadrodur. B kadro olarak istihdam edilse de yükselme imkanı, maaşı, mesleki itibarı sebebiyle çoğu a kadrodan fazladır.

4419 Nitelik Kodu Nedir?

Hazine Avukatı Ne İş Yapar?

İl ve ilçelerde çalıştırılan hazine avukatları genelde tahsilat, dosya takibi, icra gibi işleri yürütür. Hazine avukatı vekalet ücreti dolar ve her yıl üst sınırdan vekalet alır.  Eğer tahsilat yaparsa havuzu beklemeksizin ay sonunda yaptığı tahsilatın içerisinden vekaleti yatırılır.

Hazine avukatı çalıştığı bölgenin avukatı olmayan idarelerinin dosyaları ile de ilgilenmek zorundadır. Böylece daha geniş bir network kurma şansına da sahip olur. Kurduğu network sayesinde ilerleyen yıllarda  rahat şekilde yükselen hazine avukatları genelde emekli olmadan önce bir devlet kurumunun baş hukuk müşavirliğine veya benzeri bir kadroya atanır.

Kurum avukatlarının en çok korktuğu şey olan yeteneklerini kaybetme endişesi hazine avukatı için geçerli değildir. Çünkü neredeyse her tür dava ile muhatap olan hazine avukatı işinden ayrılsa rahatlıkla bir büro ile yoluna devam edecek bilgi ve tecrübeye sahiptir.

Hazine Avukatı Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

Hazine Avukatı Maaşı Ne Kadar?

Yeni başlayan bir avukat için  20.139 maaş civarıdır. Buraya kadar hazine avukatlığı mesleğinin güzel yanlarından bahsettik genel itibariyle de oldukça güzel bir meslektir ancak tüm kamu avukatlarının ortak problemi olan emeklilik hazine avukatlığı mesleğinin de sorunudur.

Vekalet ücreti emeklilik hesabında dikkate alınmadığı için düz memurdan biraz hallice bir emekli maaşı ve emekli ikramiyesi alırlar. 

Hazine Avukatı Maaşı Ne Kadar?

Yeni başlayan bir avukat için  20.139 maaş civarıdır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.