kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS A Grubu ile Girilen Kadroları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bulunan ve KPSS A Grubu puanlarıyla girilebilen A Grubu kariyer meslekler nelerdir? KPSS A Grubu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda hangi kadrolara girilebilir? Şartları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS A Grubu ile Girilen Kadroları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS A Grubu ile girilen kadroları sizler için derlediğimiz yazımızda öncelikle KPSS A Grubu nedir ondan bahsedelim. Sonrasında diğer çok merak edilen sorularınızın cevabına geçelim…

KPSS, kamu kurumlarında yer alan kadrolara girmek isteyen adayların başarılı olması gereken ilk temel adımdır. KPSS A Grubu ise bu sınav içerisinde farklı bir yere sahiptir. Çünkü kamu kurumlarında yer alan ve kariyer meslek olarak nitelendirilen Uzmanlık, Müfettişlik gibi önemli kadrolara atanmak isteyen adayların katılması gereken oturum KPSS A Grubu oturumudur.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da KPSS A Grubu puanlarıyla alım gerçekleştirdiği kadroları bulunmaktadır. Peki bu kadrolar hangileridir? Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KPSS A Grubu puanlarıyla alım yaptığı A grubu kariyer meslekleri yazımızda inceleyebilirsiniz.

KPSS A Grubu Nedir?

KPSS A Grubu sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kurumlarda bulunan kariyer meslek unvanlarına başvuruda kullanılacak puan türlerini elde etmek için düzenlenen sınavdır. Sınavda adaylara alan bilgisinden sorular yöneltilmektedir.

KPSS A Grubu sınavına katılacak olan adayların, alan bilgisi netleri ile hesaplanmasını istedikleri puanların hesaplanabilmesi için aynı zamanda KPSS Lisans oturumuna da katılmaları gerekmektedir. Çünkü adayların hesaplanacak puan türlerinin tamamında KPSS Lisans oturumu testleri olan KPSS Genel Kültür ve KPSS Genel Yetenek ağırlığı da bulunmaktadır.

KPSS A Grubu sınavı geniş zeminli bir sınavdır. Ancak temelde üç temel alana hitap etmektedir. Bu alanlar üniversitelerin Hukuk, İİBF ve dengi sayılan fakülteler ile İstatistik, Aktüerya, Matematik gibi alanlardır. Adaylar katıldıkları oturumlara göre kendilerine ait alanlarda puanlar elde etmekte ve bu puanları Kurumların açmış oldukları alımlara başvuruda kullanmaktadır.

KPSS A Grubu sınav konularının neler olduğunu, hangi dersten kaçar soru geldiğini detaylı bir biçimde inceleyebilmek için aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme ile ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz;

KPSS A Grubu sınavına nasıl hazırlanabileceğinize dair önerilerimizi bir arada bulabileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebilirsiniz;

KPSS Puan Şartı Olmadan Memur Olunur Mu?

Normal şartlarda esas olan devlet memurluğu kadrolarına girmek için adayların öncelikli olarak KPSS’nin kendi alanlarına dair oturumlarına katılmalarıdır. Ancak bazı Kurumlar bazı kadroları için KPSS ön koşulu aramamakta ve farklı yöntemlerden faydalanmaktadır.

Bu tip durumlarda kurumlar kadronun statüsüne göre kendi sınavını yapabilmekte ya da kura gibi farklı yöntemler belirleyebilmektedir. KPSS şartı olmadan kendi sınavını / sınavlarını gerçekleştirerek ya da kura gibi farklı yöntemler kullanarak personel teminini yapan Kurumlara ve bu şekilde alım gerçekleştirdiği kadrolarına dair detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Bulunan KPSS A Grubu İle Girilen Kariyer Meslekler Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kendi merkez ve taşra teşkilatında, bağlı kuruluşu olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında personel istihdam ettiği ve görevlendirdiği çok sayıda kariyer meslek unvanı bulunmaktadır. Bu kadroları, bu kadrolara dair başvuru bilgilerini varsa yabancı dil gibi özel koşulları ve alım şeklini aşağıda yer alan tabloda inceleyebilirsiniz;

Unvanlar Puan Türleri YDS Şartı Alım Şekli
Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Henüz belirlenmedi Klasik Sınav + Sözlü Mülakat
Stajyer Hazine Kontrolörlüğü KPSS P48 (C) Seviyesi – 70 Klasik Sınav + Sözlü Mülakat
Vergi Müfettiş Yardımcılığı KPSS P17
KPSS P18
KPSS P22
KPSS P23
KPSS P27
KPSS P28
KPSS P47
KPSS P48
Klasik Sınav + Sözlü Mülakat
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Hukuk: KPSS P4
İktisat: KPSS P14
İşletme: KPSS P25
Maliye: KPSS P19
Ekonometri: KPSS P13
U.A. İlşk.: KPSS P34
Mühendislik Alanı: KPSS P1
(C) Seviyes – 70 Sözlü Mülakat
Merkezi Finans ve İhale Uzman Yardımcılığı (B) Seviyesi – 80 Sözlü Mülakat
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Henüz belirlenmedi Test Sınav + Sözlü Mülakat + Kurum Tercihi
Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı KPSS P48 Test Sınav + Sözlü Mülakat
Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Henüz belirlenmedi Test Sınav + Sözlü Mülakat
Gelir Uzman Yardımcılığı KPSS P48 Test Sınav + Sözlü Mülakat

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen tüm kariyer meslek unvanlarını tabloda inceleyebilirsiniz. Her biri hakkında daha ayrıntılı bilgilere de sitemizde yer alan meslek bölümünde erişebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.