kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Nedir? Ne İş Yapar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK yurt yönetim memurluğu nedir? Nasıl yurt müdürü olunur? Ne iş yapar?

A+
A-

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Nedir?

KYK Yurt Yönetim Memurluğu nedir ; ilgili usul ve esaslara dayanarak yurttaki hizmetleri yürüten ve aynı zamanda nöbet hizmetlerini yerine getiren yetkili kişiye denir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yani eski KYK’ya bağlı olarak çalışan yurtlarda görevlendirilmek üzere istihdamı gerçekleştirilen KYK Yurt Yönetim Memurluğu mesleği nedir? KYK Yurt Yönetim Memurları ne iş yaparlar? Nasıl KYK Yurt Yönetim Memuru olunur?

KYK Yurt Yönetim Memurluğu sınavı nasıl? Kimler KYK Yurt Yönetim Memuru olabilir? Detayları meslek tanıtım çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Mesleği Nedir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu mesleği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü birimine yani eski Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK’ya bağlı olan yurtların idaresinde görevlendirilmek üzere istihdam edilen yurt yönetim memurlarının oluşturduğu meslek grubudur.

KYK Yurt Yönetim Memuru Nasıl Olunur? Kimler KYK Yurt Yönetim Memuru Olabilir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu alımlarına başvuruda bulunma imkanları bulunmamaktadır.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu mesleğine girmek için alımlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar Türk vatandaşı olmak zorundadırlar. Ayrıca adayların görevlerini yapmaya ve tam gün çalışmaya mani rahatsızlıklarının, manilerinin olmaması gerekmektedir.

Bununla birlikte Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu kadrolarına girmek isteyen adayların üniversitelerin lisans düzeyinde öğrenim veren bölümlerinden mezun durumda bulunmaları ve başvuru dönemi itibariyle altmış beş yaşlarını tamamlamamış olmaları gerekmektedir.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Alımına Hangi KPSS Puan Türleri İle Girilmektedir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğuna başvuruda bulunmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans oturumunda, çift yıllarda alınmış olmak kaydıyla KPSS P3 puan türünden en az 60 puana sahip olmaları gerekmektedir.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu alımlarına başvuruda bulunan adaylardan en yüksek puana sahip olan ve kadro sayısının dört katı kadar aday arasında yer alanlar Müdürlük tarafından gerçekleştirilen tek aşamalı sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedirler.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu sözlü mülakatları Ankara’da düzenlenmekte olup adaylara Gençlik ve Spor Bakanlığı mevzuatı ile devlet memurluğu, Anayasa gibi genel mevzuat hükümlerinden sorular yöneltilmektedir.

Bu sorulara vermiş oldukları yanıtlarla birlikte özgüven, liyakat, genel kültür vb. hususlara da dikkat edilerek verilecek olan puanın en az 70 puan olması gerekmektedir.

gsb

KYK Yurt Yönetim Memurları Ne İş Yaparlar?KYK Yurt Yönetim Memurluğu Görevleri Nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu mesleğine girmeye hak kazanan adaylar mesleklerine Yurt Yönetim Memuru olarak başlamaktadırlar.

Bu unvan ile yurtların idari kısmında çeşitli iş ve işlemleri gerçekleştirebilecekleri birimlerde görevlendirilmektedirler. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurlarının görev yapabilecekleri birimler şunlardır;

Personel İşleri Birimi:

Bu birimde görev yapacak olan KYK Yurt Yönetim Memurları diğer yurt memurlarının ve temizlik, güvenlik gibi işlerde görev yapan işçilerin puantaj kayıtlarını, nöbet çizelgelerini tutmakla ve izin gibi işlerle uğraşmaktadır.

Ayrıca personelin özlük iş ve işlemleri de yine bu birimlerde görev yapan KYK yurt yönetim memurları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Satın Alma İşleri Birimi;

Bu birimde görev yapan yurt yönetim memurları diğer kurum ve kuruluşlarda bulunan destek hizmetlerinin genel olarak yaptığı satın alma ihaleleri ve işlemlerini gerçekleştirmektedir. Her tür mal ve hizmet alımına dair işlemleri bu birimde görev yapan yurt yönetim memurları gerçekleştirmektedir.

Eğitsel Bölüm;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında gerçekleştirilecek olan tüm eğitimleri, seminerler, kursları organize etmek, planlamak ve gerçekleştirilmesi ile alakadar olmak işi bu birimde çalışan yurt yönetim memurlarının işidir.

Öğrenci İşleri Bölümü;

Öğrenci işleri biriminde görev yapan yurt yönetim mmurları yurda giriş yapacak olan öğrencilerin giriş kayıtlarını ve ayrılacak olanların çıkış kayıtlarını yapmakla, öğrencilerin devam durumlarını takip etmekle, öğrencilerin izin vb. iş ve işlemlerini gerçekletirmekle yükümlüdür.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Nöbet Sistemi Nasıldır?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memuru olarak görev yapan personelin birimine ve bulundukları yurttaki personel yoğunluğuna bağlı olarak nöbet tutmaları söz konusu olabilmektedir. Nöbet sırası personel yoğunluğuna göre değişse de personelin nöbet süreleri yirmi dört saat şeklindedir.

Hafta içi nöbet rast gelen bir personelin nöbet saati ilgili günün mesai saati başlangıcı olan sabah 08:00’de başlar, ertesi gün aynı saatte biter. Haftasonu nöbeti ise sabah saat 09:00’da başlar, ertesi gün aynı saatte son bulur.

Nöbetçi olan personelin hiçbir şekilde görev yerini terketmemesi gerekmektedir.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Özlük Hakları ve Statüsü Nedir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu görevinde bulunan personelin statüsü sözleşmeli personel statüsü olmaktadır. Dönem dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı kadrolu alımlar gerçekleştirmiş olsa da son dönemde sözleşmeli personel statüsünde istihdam daha yoğun olarak gerçekleştirilmektedir.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu Görev Yeri Neresidir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu mesleğini gerçekleştiren personel başvuru döneminde açılan kadrolardan bir tanesini seçerek başvuru yapmaktadırlar. İlgili görev yerinde yer alan yurtlarda görevlendirilebilmektedirler.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu için kadrolar ülkemizde yer alan tüm illerde bulunan ve Bakanlığa bağlı olan yurtlarda görev yapmaktadırlar.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu Maaşı Ne Kadar? Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memuru Kaç TL Maaş Alıyor?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurlarının maaşları sabit olarak aldıkları ücrete ve nöbet ücretine göre değişkenlik göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.