kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Pilotluk Mesleği ve Maaşı

Pilot Maaşları Ne Kadar? Pilot Maaşı Ne Kadar? Pilotlar ne kadar maaş alır? THY Pilot Maaşları Ne Kadar? Pilotlar yıl içerisinde ne kadar maaş alır?

A+
A-

Pilotluk Mesleği ve Maaşı

Pilotluk mesleği; aslında gökyüzüne aşık olanların mesleğidir diyebiliriz. Günümüzde hava yolları hemen hemen herkesin kullandığı bir yol haline geldi. Bu nedenle de pilot ihtiyacı artmıştır. Pilot sadece uçağı kullanan değil aynı zamanda zor olan sistemi de çözmüş beceri sahibi biridir.

Başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada en popüler meslek gruplarından biri de pilotluk mesleğidir. Dünyanın her yerinde milyonlarca insan pilot olmak istemektedir. Özellikle de teknolojinin gelişmesi, altyapı çalışmalarının artması, ekonomik refah düzeyinin gelişimi sonucunda dünyanın her yerinde ulaşım için havayolunu seçe insan sayısı artmaktadır.

Bu duruma bağlı olarak havalimanı sayıları, uçak sayıları artmakta ve küresel çapta havayolu şirketlerinin sayısı artmakta ve varolan şirketler de büyümektedir. Ayrıca her ülkede havayolu şirketlerinin personel ihtiyacını karşılamak için dünyanın her yerinde eğitim kurumları kurulmaktadır.

Kürsel çapta gelişen, büyüyen sektör gelecek yıllarda da gelişmeye devam edecektir. Bu nedenle sektörde personel ihtiyacı artarak devam edecektir diyebiliriz.

Pilotluk mesleğinin popüler olmasının pek çok nedeni vardır. Fakat öne çıkan nedenlerin en bilineni pilotların aldıkları maaş miktarıdır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu makalemizde pilotların aldıkları maaşları sizin için inceliyoruz.

Pilotluk mesleğini icra eden kişilerin sahip olduğu pek avatantajın yanında pek çok ağır sorumluluğu da vardır. Yüzlerce kişinin can güvenliğinden sorumlu olan pilotların icra ettikleri iş oldukça zordur. Her uçuş pek çok değişken ve süprize bağlı kalarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle pilot olmak isteyen kişilerin bu mesleği yapmaya karar vermeden önce mesleğin zor yönlerini de düşünmeleri gerekmektedir.

Pilot Maaşları Ne Kadar?

Pilot olarak görev yapan personellerin aldıkları maaşlar hakkında tek bir rakamdan bahsetmek mümkün değildir. Pilot maaşları kişiden kişiye, kurumdan kuruma, görevden göreve değişiklik gösterebilmektedir. Öncelikle belirtilmek gerekir ki ülkemizde havayolu ulaşımı yapan şirketten şirkete personel maaşları değişmektedir. Fakat genel bir tablo ortaya koymak için en doğru bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Göreve Yeni Başlayan Pilot Maaşları

Sektörde en düşük maaş veren bir havayolu şirketinde pilot olarak göreve yeni başlayan bir personelin alacağı maaş tutarı en az 10 bin Türk Lirasıdır. Sektörde görevine yeni başlayan pilot maaşları 10 bin Türk Lirası ile 15 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Tecrübeli Deneyimli Pilot Maaşları

Sektörde 5 yıl ve üstünde tecrübesi bulunan ve pilot olarak görev yapan personeller ise 20 bin ile 40 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

THY Pilot Maaşları

Türk Hava Yolları şüphesiz Türkiye’nin en büyük marka değerine sahip şirketidir. THY bünyesinde görev yapan personellerin maaşları da buna bağlı olarak diğer şirketlere oranla oldukça yüksektir.

Yukarıda incelediğimiz göreve yeni başlayan pilot maaşları ve tecrübeli pilot maaşları miktarları Türk Hava Yolları bünyesinde görev yapan pilotlar için de geçerlidir.

Fakat THY’de görev yapan tecrübeli ve kendini ispatlamış pilotların maaşları 40 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirasına kadar yükselebilmektedir.

 

Pilotluk Mesleği ve Maaşı ne kadar?

Sektörde en düşük maaş veren bir havayolu şirketinde pilot olarak göreve yeni başlayan bir personelin alacağı maaş tutarı en az 10 bin Türk Lirasıdır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.