kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Raylı Sistemler Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur?

Raylı sistemler mühendisi kimdir? Raylı sistemler mühendisi ne iş yapar? Görevleri nelerdir? Nedir? Çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıldır? Nasıl olunabilir?

A+
A-

Raylı Sistemler Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur?

Raylı sistemler mühendisi, raylı sistemler üzerinde hareket eden araçların bilimsel mühendislik bilgisi ile tasarlanmasından tutun da üretimine kadar gerçekleştiren mühendislik dalıdır.

Bir meslek adayı herhangi bir mesleğe girmeden veya bir üniversite adayı herhangi bir üniversite bölümünü tercih etmeden önce yapacakları meslek hakkında bir takım soru işaretleri taşırlar. Bu soru işaretleri yapacağım mesleğin çalışma şartları nasıl, çalışma saatleri nasıl, ne iş yaparlar gibi konulardadır. Bizler de bir mesleğin adaylarına bu tip konularda bilgi vermesi amacıyla meslek tanıtımı yazıları hazırlamaya devam ediyoruz. Bu yazımız ise raylı sistemler mühendisi ile ilgili.

RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSİ NEDİR?

Raylı sistemler üzerinde hareket eden her çeşit aracın ve ekipmanının kendi alanındaki bilimsel teknikler ve mühendislik pratikleri ile tasarlanması, projeye dönüşmesi, üretilmesi, geliştirilmesi gibi eylemlerini gerçekleştiren mühendislere raylı sistemler mühendisi denilmektedir.

RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Raylı sistemler mühendisleri bir önceki paragrafta belirttiğimiz üzere temelde raylı sistemler ulaşım araçlarının ve raylı sistemlerin, bu araç ve sistemlerin ekipmanlarının tasarlanmasını ve üretimini gerçekleştirme üzerine çalışmaktadırlar. Raylı sistemler mühendisi ne iş yapar sorusunun daha geniş cevabını raylı sistemler mühendisi görevleri listesi üzerinden alabiliriz:

  • Raylı sistemlerin ve raylı sistemlerde kullanılacak araçların tasarımını yapmak, projelendirmek ve üretilmesini sağlamak
  • Raylı sistemlerin ve taşıtların her türlü makinesini, mekaniğini, ekipmanını test etmek ve çalışır durumda olduğunu doğrulamak
  • Demiryolu hatlarının planlanmasını yapmak, demiryolu düzenlemelerine yönelik çalışmalar geliştirmek
  • Tüm bu taşıtların, sistemlerin bakım ve onarımında görev almak, var olan aksaklıkları gidermek
  • Bağlı olarak çalışılan kuruluşun taleplerine yönelik olarak projeler, raporlar hazırlamak, sunmak ve bunların denetim ve yönetim görevlerini üstlenmek
  • Kendi alt birimlerinde çalışan tekniker, teknisyen gibi unvanlar ile çalışan teknik personelin işlerini doğru şekilde yürütüp yürütmediğine dair denetlemelerde bulunmak, onları yönetip yönlendirmek, organize etmek

rayli sistemler muhendisi ne is yapar

KİMLER RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSİ OLARAK ÇALIŞABİLİR?

Raylı sistemler mühendisi olarak bir kuruluşta, kurumda, şirkette görev almak isteyenlerin öncelikli olarak ilgili bir program mezunu olmaları gerekmektedir. Raylı sistemler mühendisi olmak isteyenlerin mezun olması gereken program ise raylı sistemler mühendisliği lisans programıdır.

Aynı zamanda başka bir lisans programından mezun olan bireyler ise bu mesleği yapabilmek için raylı sistemler mühendisliği programında lisansüstü öğrenim görebilirler fakat tabi ki bu alanda lisansüstü bir programa girebilmek için üniversitelerin alım şartlarındaki bölümlerden birinden mezun olmak gerekmektedir. Üniversitelerin lisansüstü programlarına alım yaptığı lisans programlarından birinden mezun olup bu programda lisansüstü öğrenimi tamamlayanlar da raylı sistemler mühendisi olarak görev yapma şansına en azından özel sektördeki şirketlerde şirketlerin karar vermesine bağlı olarak sahip olabilirler.

Tabi ki mezuniyet koşullardan sadece birisidir, sırf bir bölümden mezun olduğu için bireyler istedikleri anda iş bulamazlar. Raylı sistemler mühendisi olarak çalışmak isteyen birey eğer kamu kurum ve kuruluşlarında raylı sistemler mühendisi olmak istiyorsa bu bireyin KPSS adını taşıyan kamu personeli seçme sınavına girmesi ve ya merkezi atamalarda atanmasını sağlayacak ya da açıktan alım yapan kurumların ilanlarında belirtilen seviyede bir puan almış olması ve başvuru yapması gerekmektedir.

Yine özel sektörde raylı sistemler mühendisi olmak için de adayın bu özel şirketlere, kurum ve kuruluşlara başvuru yapması gerekir ve ilanla personel alabilen bu kurumların ilanlarında aradıkları şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar genellikle deneyim sahibi olmak, dil bilmek vb. şartlardır ve bilinmelidir ki özel sektörde raylı sistemler mühendisi olabilmek için meslek adayının kendini iyi yetiştirmiş olması beklenir.

RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE ŞARTLARI NASILDIR?

Raylı sistemler mühendisi çalışma şartlarını ve saatlerini kamuda veya özel sektörde olmak üzere ikiye ayırmak yerinde olacaktır.

Kamuda çalışan raylı sistemler mühendisleri yönetmelikte belirtildiği üzere neredeyse tüm kamu görevlilerinin çalışması gereken haftalık 40 saat çalışma saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. raylı sistemler mühendislerinin ek mesai yapmaları gerekebilse de genellikle çalışma saatleri bu şekildedir. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaş hem de görece rahatlık nedeniyle raylı sistemler mühendisleri fiyat/performans açısından kamuda iyi çalışma olanaklarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alana göre değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofis ortamı zaman zaman da saha, üretim alanı olabilmektedir.

Özel sektörde çalışan raylı sistemler mühendislerine baktığımızda durum bu kadar iç açıcı değildir çünkü özel sektörde özellikle yeni başlayan raylı sistemler mühendisleri için hem oldukça düşük, asgari ücret veya civarlarında maaş alınabilmekte hem de uzun mesai saatleriyle, yorucu bir tempoda, baskı altında çalışılmaktadır. Tabi ki deneyim ve donanım kazandıktan sonra raylı sistemler mühendislerinin olanakları olumlu yönde değişmektedir.

Yorumlar

  1. mahmut demirkolllllu Avatar mahmut demirkolllllu dedi ki:

    raylı sistemlerde mühendis olarak çalışmak özeldir önemlidir sistemleri yeniler geliştirir çağ atlatır.ancak kamu kurumunda muhendisler (kötü yönetimler ve amirlerin işi bilmemeinden kaynaklı).iş yapamaz hatta tekn isyen olarak emekli olur..faydalı olmak isterse sürülür.onun için yöneticiler liyakatlı uzman olmalı başarılı olmayanlar atılmalı