kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir?

Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir?

A+
A-

Veri hizmetleri kontrol işletmeni nedir, ne iş yapar?VHKİ Maaşı Ne Kadar?

VHKİ Maaşları 2023 Ne Kadar ?

Tercihiniyap.net ailesi olarak VHKİ maaşlarını araştırdığımız farklı rakamlarla karşılaşıyoruz. Bunun temel sebebi lisans ve önlisans mezunu maaşlarının farlı olması ve  atanılan  kuruma göre de farklılık göstermesidir. Karayolları Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarda çalışan VHKİ maaşları 15.855,84 TL tl civarındayken TEİAŞ, ve Maliye Bakanlığında yeni başlayan VHKİ maaşları 18,000 TLyi geçebilmektedir. Düz memur kadrolarından farklı olarak yükselme şanslarının mevcut olması, iş tanımının daha dar olması, sorumluluklarının daha az olması avantajları mevcuttur. Özlük hakları açısından ise 657 sayılı kanuna tabidirler.

VHKİ kadrosuna atama şartları 2018 yılı itibariyle şu şekildedir :

MEB onaylı bilgiayar sertifikası sahibi olmak veya bilgisayar dersi almış olmak, memuriyete engel bir hali bulunmamak(sabıka,yaş vs) çift yıllarda yapılan KPSS’ye girip atamaya yetecek puan almak. Bunların haricinde alım yapacak kurum ek şartlar öngörebilir.

VHKİ Nedir? Nasıl Olunur? Görevleri Nelerdir?

Veri Hizmetleri Kontrol İşletmeni(VHKİ) Ne İş Yapar ?

 

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olan kişilerin yaptığı iş masa başındadır, kendisine verilen evrakaları sanal ortama aktaran, düzenli şekilde tasnif eden ve kendisinden talep edildiğinde getiren kişilerdir.  Diğer taraftan  herhangi  başka bir veri ekleme işlemi de veya girilen diğer verilerin doğruluğunun kontrol edilmesi görevleri arasında yer almaktadır.İyi derecede bilgisayar bilmesi, klavye hızının yüksek olması, word excell gibi programları kullanabilmesi VHKİ olacak kişilerin işini kolaylaştıracaktır.

VHKİ olmak için MEB onaylı bilgisayar sertifikası almış olması veya eğitim hayatında bilgisayar dersini alması gerekmektedir. VHKİ alımları KPSS puanıyla yapılan merkezi yerleştirme puanıyla yapılmaktadır.Kurumlar nadiren düz memurlarının şartlarını iyileştirmek için görevde yükselme sınavı açıp memurların VHKİ ünvanı almasını sağlamaktadır. VHKİ kadrosu düz memurluğa göre maaş ve özlük hakları daha iyi bir kadrodur.

4001 Nitelik Kodu Nedir?

VHKİ neyin kısaltması?

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) Türkiye Cumhuriyetinde kamu kurum ve kuruluşlarına göre, görev skalası değişebilen memur sınıfıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.