kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Merkez Bankası Yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu İlk Basın Açıklamasını Yaptı

Naci Ağbal yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Merkez Bankası yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu ilk basın açıklamasını yazılı olarak yaptı.

A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı olarak Naci Ağbal yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ataması gerçekleştirilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu göreve başladıktan sonra verdiği ilk basın açıklamasını yazılı olarak yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi websitesinde yayımlanan açıklamayı Başkan Kavcıoğlu şu sözler ile twitterden duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin. kamu haber

ŞEFFAFLIK VE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK VURGUSU

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi.

TCMB, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel amacı doğrultusunda para politikası araçlarını etkili bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki azalış ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı pozitif etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli şartların ve ortamın oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde ilerleyecek olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkili bir biçimde kullanılacaktır.

Basın açıklamasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Tartışmalı bir ortamda Naci Ağbal yerine bu zor göreve getirilen Şahap Kavcıoğlu’nun kim olduğu kamuoyu tarafından oldukça merak edildi.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. Babası Halit Kavcıoğlu, annesi ise Naime Kavcıoğlu’dur.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü’nde denetim uzmanı eğitimi aldı. 1988 ile 1990 yılları arasında İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine yükseköğrenim aldı. Türkiye’ye döndükten sonra Marmara Üniversitesinde Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktorasını eğitimini tamamladı.

İş hayatına bankacılık sektöründe başladı ve sırasıyla müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak görev aldı. 2003 yılında Halkbank’ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildi. Halkbank’ta da sırasıyla Perakende Bankacılık, Esnaf-KOBİ Bankacılığı, Kredi Politikaları, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürdü.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 26. Dönem milletvekili olarak milletvekilliği görevine seçildi. Bu dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi görevlerini sürdürdü.

Profesör Doktor Kavcıoğlu, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda da 10 yıl gibi bir süre başkanlık görevinde bulundu. Bayburt Üniversite Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Kavcıoğlu, Galatasaray Spor Kulübünde de üye olarak yer almaktadır. Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) Mezunlar Derneğinin kuruculu üyeliği ve Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları derneğinin de üyeliklerinde bulunmuştur. “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi”, “Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayımlanmış üç adet kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Kavcıoğlu gazetelerde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

Biyografisini daha geniş incelediğimiz Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.