kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Hesap Numarası Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Banka Hesap Numarası Nedir? Nasıl ve Nereden Öğrenilir? Banka Hesap Numarası Nedir? Ne Demek? Banka Hesap Numarası Nasıl ve Nereden Öğrenilir? Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar? Banka Hesap Numarası Ne İşe Yarar?

A+
A-

Banka hesap numarası nedir, nasıl ve nereden öğrenilir, hesap numarası nerede yazar, hesap numarası ne işe yarar gibi bankada hesabı bulunan kişilerin merak ettiği soruların cevaplarını yazımızda paylaştık.

Günümüzde parayı bankalardan ayrı düşünmek imkansız hale geldi. Yastık altında saklanan paralar banka hesaplarına aktarıldı. Dolar, altın, döviz hesapları oluşturuldu. Bu nedenle bankalarla ilgili her bir konu merak edilir hale geldi. Özellikle de banka hesap numarasına ayrı bir parantez açmak lazım. Çünkü bankada hesap açan, hesabı bulunan herkes tüm para çekme, gönderme, ödeme işlemlerini bu hesaba ait numarayla gerçekleştiriyor. Peki banka hesap numarası nedir? Ne demek? Banka hesap numarası nasıl ve nereden alınır?

Banka Hesap Numarası Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların birinden veya birkaçından hesap açtığınızda bu hesabı tanımlamak için bir numara verilir. Banka hesabına ait kartın üzerinde de yazan bu numara sizin hesabınızı tanımlar. Bu sayede hesabınızla ilgili her türlü işlemi yaparken bu numarayı kullanabilir ve elektronik işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Bankacılık, ödeme, transfer vb. her türlü işlem yaparken sizden bu numara istenebilir.

Banka Hesap Numarası Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Banka hesabınıza ait bankamatik kartınız elinizdeyse bu kartın üzerinde hesap numaranız yazmaktadır. Yani banka kartınızın üzerine bakarak hesap numaranızı öğrenmek mümkündür. Kartınızı kaybettiyseniz veya erişemiyorsanız da çaresiz değilsiniz. Bu durumda bankanın size verdiği hesap cüzdanına bakarak yine hesap numarasını öğrenebilirsiniz. Bunun dışında bankanın müşteri hizmetlerini arayarak sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca bankanın internet sitesine girerek de banka hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

hesap numarasi nasil bulunur

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar?

Bankamatik kartınızın üzerinde hesap numarasının yazdığını belirtmiştik. Ancak pek çok kişi kartın üzerindeki hangi numaranın hesap no olduğundan emin olamamaktadır. Banka hesap numarasını bulmak için kartınızın ön yüzünde bulunan 4 parçalı ve 16 haneli numaraya bakmanız gerekmektedir. Bu 16 haneli numara kart numarasıdır. Hesap numarası ile karıştırılmaması gerekir. Bu 16 haneli numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu işaret eder. Geriye kalan 12 haneli numara ise hesap numarasını gösterir. 12 haneli bu numaranın ilk 8 rakamı ise müşteri numarasıdır. Son 4 numara ise ek hesap numarasını gösterir.

Banka Hesap Numarası Ne İşe Yarar?

  • Hesabınızı tanımlar.
  • Para gönderme, transfer, ödeme vb. işlemlerinde kullanılır.
  • e-Bankacılık, mobil bankacılık işlemlerinde istenir.
  • Müşteri bilgilerine ulaşmak için gerekir.
Yorumlar

  1. Ahmet ataş Avatar Ahmet ataş dedi ki:

    Ziraat banka kartını nasıl ögrenebilrim