kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Müdürü Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Dünyadaki en büyük sektörlerden biri olan bankacılık sektöründeki en gözde pozisyon banka müdürü pozisyonudur. Peki banka müdürü nedir? Banka müdürü ne iş yapar? Banka müdürü nasıl olunur? Banka müdürü olma şartları nelerdir? Banka müdürü olmak için ne gerekir? Banka müdürü maaşı 2019 ne kadar? İşte banka müdürüyle ilgili tüm merak edilenler..

A+
A-

Başta Türkiye olmak üzere dünyadaki en büyük sektörlerden biri bankacılık sektörüdür.  Gerek ülkemizde gerek dünyada oldukça saygın bir sektör olarak bankacılık sektörü binlerce kişiyi istihdam eder. Bankacılık sektörü içerisindeki pozisyonlar ve meslekler oldukça popüler ve saygındır. Dünyada milyonlarca kişi bankacılık sektöründe kariyer planlaması yapmaktadır. Pek çok aile çocuklarına bankacılık sektörünü önermektedir. Ayrıca günümüz dünyasında bankacılık sektörü büyümesini sürdürmektedir. Her ne kadar dünyada ekonomik krizler olsa bankacılık sektörü bu krizleri öyle veya böyle atlatmaktadır. Türkiye’de bankacılık sektörüne verilen önem büyüktür. Hem Türk şirketleri hem de yabancı sektörler Türkiye’de bankacılık faaliyeti yürütmektedir. NEDİR ?

Bankacılık sektöründe pek çok pozisyon bulunmaktadır.  Sektörde binlerce kişi çalışmaktadır. Ancak en beğenilen pozisyon tartışmasız “banka müdürü” pozisyonudur. Hem bankacılık sektöründeki personeller hem de iş hayatına atılacak kişiler banka müdürü olmak için çalışmaktadır. Banka müdürü mesleği oldukça saygın bir meslektir. Kariyer planlamasını bu kapsamda yapan kişiler gece gündüz bu pozisyon için çalışmaktadır. Peki banka müdürü nedir? kimdir? Banka müdürü ne iş yapar? Banka müdürü olmak için ne yapılması gerekir? Banka müdürü olma şartları nelerdir? Banka müdürü maaşı 2019 ne kadar? Banka müdürü görevleri nelerdir? Banka müdürü nereye şikayet edilir? İşte banka müdürüyle ilgili tüm merak edilenler..

Banka Müdürü Nedir? Kimdir?

Bağlı olduğunuz veya bildiğiniz bankaları düşünün. Her bankanın Türkiye’nin hemen hemen her yerinde şubesi bulunmaktadır. İşte o şubelerin müdürü olarak çalışan personellere banka müdürü nedir. “Banka müdürü nedir?” veya “banka müdürü kimdir?” sorularına bankanın müdürü olarak çalışan personellerdir cevabı verilebilir. Banka müdürü şubede çalışan tüm personellerin yöneticisidir. Ayrıca banka şubesindeki döviz değişimlerini, paranın korunmasını ve güvenliğini, kredi politikalarını  denetler. Para ticaretinden, müşteri ilişkilerinden, personelinden ve banka politikalarından sorumludur. Banka müdürü bankadaki üst düzey personellerden birisidir. Peki banka müdürü ne iş yapar? Banka müdürü görevleri nelerdir?

Banka Müdürü Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Banka müdürü bankada yürütülen tüm iş ve işlemlerden sorumludur. Bankada çalışan tüm personellerden sorumlu olan banka müdürü müşteri memnuniyeti ve kalitesinden de sorumlu olan kişidir. Banka müdürü banka müşterilerinin tüm iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Ayrıca bankada tutulan veya işlem yapılan para ve değerli belgeleri korumakla görevlidir. Banka müdürü görevlerini saymakla bitmez. Banka müdürü olmak pek çok sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Banka müdürü görevli olduğu bankadaki tüm personellerden, tüm işlerden ve tüm donanımlardan sorumludur. Örneği banka bünyesinde çalışan ATM’lerin düzenli çalışması, müşterilerin para yatırma ve çekme işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasını banka müdürü denetler. Banka müdürü yaşanılan her sorunu çözmekle yükümlüdür. Bu konuda gerektiği anlarda sorumluluk alarak öne çıkar. Ayrıca genel olarak evrak ve belge işlerini yürütür.

Banka müdürü bankanın faiz politikalarını takip eder. Uygulanan faiz politikasıyla müşterilerini yönlendirir. Bankanın kredi hizmetinin doğru ve hızlı bir şekilde verilmesi için çalışır. Bankanın ve banka şubesinin hedeflerini gerçekleştirmek çalışır. Banka müdürü bankanın yürüttüğü kredi işlemlerinin başındaki kişidir. Hiçbir vatandaş banka müdürünün izni olmadan kredi alamaz. Bu nedenle kredi hizmeti banka müdürünün onayıyla verilmektedir. Banka müdürü ayrıca personellerin çalışma şartlarından, çalışma ortamlarından sorumludur. Çalışma düzenini ve personel değerlendirme işlemlerini yürütür.

Banka Müdürü Nasıl Olunur?

Bankacılık sektörü küresel ekonomik sistem gereği birbirine bağlıdır. Bu nedenle bankacılık sektöründe her anlamda bazı standartlar vardır. Bu nedenle bankacılık sektörü kurumsallaşmayı zorunlu kılmaktadır. Bankaların personel alımları, terfi sistemi, yükselme sistemi belli bir düzene oturtulmuştur. Bankacılık sektörü bu ve bunun gibi onlarca neden dolayısıyla saygın bir sektördür.  Hem toplumda hem de iş dünyasında bu denli saygın meslekler zor bulunur. Banka müdürü de en saygın ve en çok istenilen meslekler arasındadır. Peki banka müdürü nasıl olunur? Banka müdürü olmak için ne yapmak gerekir? Banka müdürü olmak için ne gerekli?

Bankacılık sektöründe çalışarak kariyer yapmak isteyen ve banka müdürü olmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Banka müdürü olmak için  adaylarda pek çok şart aranmaktadır. Banka müdürü olmak isteyenlerin eğitim seviyesinin yüksek olması gerekir. En az 2 yıllık üniversite mezunu olmayan kimselerin bugüne dek banka müdürü olduğu görülmemiştir. Banka müdürü olmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Pek çok aday en az 4 yıllık lisans eğitimi almış hatta yurt dışında yüksek lisans ve doktora yaparak diğer adaylardan sıyrılmıştır. Bu nedenle eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa banka müdürü olma şansınız artar. Banka müdürü olmak isteyen adayların İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca Ekonomi, Ekonometri, Bankacılık ve Finans, Bankacılık, Sigortacılık gibi alanlarda alınan lisans eğitimi ve yüksek lisans eğitimi şansınızı artırmaktadır.

Banka müdürü olmak için yalnızca eğitim şartı aranmaz. Banka müdürü olacak personellerin uzun bir yolu aşması gerekmektedir. Banka müdürü olmak isteyen adayların sektör içinde en az 5-10 yıl deneyimli olması gerekmektedir. Bankacılık sektörünü tanımalı, banka politikalarını ve bankacılık işlemlerini iyi bilmelidir.

Banka müdürü olmak için sağlam referanslara sahip olmanız gerekmektedir. Referans kısmı ülkemizde torpil olarak algılandığı malum. Ancak örnekle bu konuyu açıklayabiliriz. Örneğin eğitim aldığınız üniversite sizin için referanstır. Ayrıca üniversitedeki hocalarınız tarafından sizin için referans mektubu yazılması sizi bir adım öne çıkartır. Banka müdürü olmak isteyen adayların yaptığı stajlar, yürüttüğü projeler, aldığı eğitimler oldukça önemlidir. Banka müdürü olmak isteyen kişilerin lider ve girişimci ruhlu olması önemlidir.  Peki hiç tecrübesi olmayan kişiler nasıl banka müdürü olabilir? İşte bu noktada banka müdürü olmak isteyen kişilerin parmaklarıyla kaza kaza bu pozisyona gelmesi gerekmektedir. Tecrübesiz kişiler sektöre en alt pozisyondan girerek yukarı doğru tırmanmalıdır. Örneğin gişe personeli olarak çalışmaya başladınız. Önünüzde uzun ve zorlu bir yol bulunmaktadır. Aşama aşama terfi alarak banka müdürü pozisyonuna kadar yükselebilirsiniz.

Bankacılık Sektöründe Pozisyonlar

Tecrübesiz kişiler banka müdürü olmak istiyorlarsa en alt pozisyondan başlamak zorundadır demiştik. Peki bankacılık sektöründe hangi personeller bulunmaktadır. Bir bankada hangi personeller çalışır? İşte bankacılık sektöründe çalışan personeller…

Veznedar

Gişe Elemanı/Gişe Personeli

Satış danışmanı/Satış Elemanı

Servis yetkili yardımcısı

Servis yetkilisi

Uzman

Uzman yardımcısı

Müfettiş

Müfettiş yardımcısı

Banka Müdürü

Banka Müdürü Olma Şartları 2019

Bankacılık sektörü oldukça zorlu bir sektördür. Tüm dünyada binlerce kişinin çalıştığı dolayısıyla birbiriyle yarıştığı bir sektördür. Bankacılık sektörü dünyada en çok önem verilen unsurlardan olan parayı merkez alarak çalışır. Bu nedenle banka müdürü olmak isteyen adayların ekonomiyle, matematikle, parayla, bürokrasiyle, yabancı dille arasının iyi olması gerekir. Bu nedenle banka müdürü olmak için iyi bir eğitim almanız şarttır. Ayrıca yabancı dil bilginiz ne kadar iyiyse dünyanın neresinde olursanız olun iş bulma şansınız artar. Ayrıca banka müdürü olmak için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu olmanız gerektiğini unutmayın. İletişim Fakültesinden mezun olup banka müdürü olmak istemek yalnızca bir hayaldir. Banka müdürü olmak için kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Gerek sektörel konularda gerekse genel kültür alanında seviyenizi yükseltmelisin. Giyiminiz ve konuşmanız düzgün olmalıdır. İşin temelinde her ne kadar para olsa da ilişkiler de oldukça önemlidir. Bu nedenle iletişim becerilerinizin iyi olması şarttır. Ayrıca yoğun çalışma temposuna dayanabilmeniz ve sağlam sinirlere sahip olmanız sizin için iyi olur.

Banka Müdürü Maaşı 2019 Ne Kadar?

Banka müdürü olmak da banka müdürü olarak çalışmak da oldukça zordur. Banka müdürünün pek çok sorumluluğu bulunmaktadır. Peki bu kadar zorlu bir mesleği icra eden banka müdürleri ne kadar maaş alır? Banka müdürü maaşı 2019 ne kadar? Banka müdürü maaşları bankaya, şubeye, tecrübeye göre değişmektedir. Ancak banka müdürü 2019 maaşı ortalama 12 bin Türk Lirasıdır. Banka müdürü olarak göreve yeni başlayan bir personel ise 8 bin ile 10 bin TL arasında maaş alır. Alanında uzman ve tecrübeli banka müdürü ise 15 bin TL maaş alabilir. Ancak banka şubenizin yoğunluğu ve iş hacmine göre bu ücret artabilir. Ayrıca kişinin donanımı, eğitim seviyesi de maaşınızı artıracak unsurlar arasındadır. Üstelik banka müdürü olduktan sonra bölge müdürü, genel müdür gibi üst pozisyonlarına geçebilme şansınız artar. Bu nedenle maaşlarınız da giderek artabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5955 1 895cb66ecc81b2fd4921105c3a460fb1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.