kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Google Akademik Nedir? Ne Demek? Ne İşe Yarar?

Google Akademik Nedir? Ne Demek? Ne İşe Yarar? Google Akademik Nasıl Kullanılır? Google Akademikte Yayınlanan Yazılar Nasıl Kaydedilir?

A+
A-

Google akademik sistemi Google için 2014 senesi Kasım ayı içerisinde Google tarafından hizmet bünyesi içinde araştırmacı kullanıcıları için sunulmuş Bir arana motorudur.  Sadece akademik nitelikli olan makaleleri ve dahi araştırma konularında da arama yapmayı sağlamakta olan bir Google makale arama motorudur. Google akademik de konuların altında ki altı bölümünde makale atıp da bulunmuş olan diğer makaleleri miktarına ve o makaleleri detaylarını ait liste verilir. Atıfta bulunan diğer makalenin altı sayısını öğrenebilmek için Scopus ve de Web of Science olan yine Google uygulamaları ile birlikte Google akademik araştırma ruhuna sahip kullanıcıları için iyi olması gereken her türlü imkanı seferber kılmıştır. Çünkü Google ile yapılacak olan her bir araştırma Scholar arama hizmeti ile hiçbir ödeme olmaksızın ücretsiz bir şekilde olanak sağlamaktadır.

Google Akademik Nedir? Ne Demek?

Google’ın özellikle araştırmacı ruha sahip kullanıcıları için tasarladığı hizmet dünyanın dört bir tarafında pek çok akademik makale inceleme alanında okuma fırsatı sundu gibi verimli bir şekilde araştırma yapmaya da imkan sağlıyor. Türkçe olarak bilinen adıyla Google akademik kullanıcı araştırmalarında çok önemli bir yer tutmakta. Bilimsel veya akademik araştırmalar yapmış ve yapmakta olan kullanıcıların başvurdu web sitelerinin en başında gelmektedir. Peki, ama Google akademik nedir, ne işe yarar, ne gibi imkanlar sunar, Google akademik profili nasıl oluşturulur gibi merak edilen soruların birçoğu bu yazıda cevap bulmaktadır.

Google akademik, Dünyaca ün kazanmış Kasım 2004’te Google bünyesinde hizmete girmiş arama motoru dur. Sadece akademik alanlarda değil diğer makale konularını da arama yapabilme imkanı sağlayan Google akademik, atlar bölümünde altı sayısı verilen makale üzerinde inceleme yapabilmemize imkan sağlamaktadır.

Google Akademik Nasıl Kullanılır?

Google akademik kullanıcı deneyimine uygun bir şekilde üst seviyede bir hizmet kalitesi sunmaktadır. Oldukça kullanımı kolay bir şekilde gerçekleştirilen programda üç kısımda yer alan arama çubuğunun içine aramak istediğiniz konuyu yazarak konuyla alakalı var olan akademik ya da akademik olmayan her türlü yazıyı bulabilme imkanı da sahipsiniz. Çok sayıda sonuç karşınıza çıkmasıyla seçeneğiniz çoğaltan bir durum araştırmacılar için oldukça önemlidir. Özellikle tez yazımı süresinde çok sayıda fayda sağlayan Google akademik ince bir düşünce ile özellikle makalelerdeki yazıların alıntılaması noktasında kullanıcılarına imkan sunması ile memnuniyet sağladığı gibi dikkat çekiyor. Bu durumda Google akademik uygulamasının ne kadar kullanışlı olduğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkmakta. Bir konu için araştırma yaptınız ve onun sana bölümleri ile alıntılama yapmak istediğiniz yeri en kolay ve fazla atın olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Google Akademikte Yayınlanan Yazılar Nasıl Kaydedilir?

Google akademik de araştırma yapılan yayın bilgisayarda tutulmak yani depolamak zorunda değildir. Bu dosyalar bilgisayarcıda yer kaplar ve sistemin yavaş çalışmasına neden olabilir. Bu durumu önlemek adına Google akademik ile istediğiniz makaleyi kendi profilinize kaydedebilir dilediğiniz zaman makale ulaşabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Google hesabınız var ise bu işlem için ayrı bir işlem adımı takip etmenize gerek yoktur bu işten de direk olarak yararlanmanız mümkündür.

Google akademik aynı zamanda yeni yayınlanmış olan yazıları da haberini kullanıcılarına geçiyoruz. Google’ın Alert Özelliği ile Google akademiden yeni makalelerin inanmasıyla besleyip büyüyor. Bir konu hakkında araştırma yaptığınız ve bu konu ile ilgili gelişmeleri ve araştırmaları yayınları takip etmek istiyorsanız konuyla alakalı uyarı oluşturabilirsiniz. Böylelikle yeni bir yerin olduğundan Google sizi otomatik olarak mail yoluyla bilgilendir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.